Ugniagesiai treniravosi uostamiesčio dangoraižiuose | kl.lt

UGNIAGESIAI TRENIRAVOSI UOSTAMIESČIO DANGORAIŽIUOSE

Pirmadienio rytą praeivių dėmesį traukė didžiulės ugniagesių pajėgos, sugužėjusios į viešbutį „Amberton“. Paaiškėjo, kad šį kartą jokios nelaimės nebuvo nutikę, K ir D formos dangoraižių išplanavimą studijavo į mokymus atvykę ugniagesiai.

Klaipėdos ugniagesiai tokius mokymus rengia ne pirmą kartą. Šį sykį gelbėtojai susipažino su avarinių išėjimų schemomis, liftų išplanavimu, studijavo žmonių gelbėjimo operacijų schemas, jei pastatuose įvyktų gaisras ar kitokio pobūdžio nelaimė.

Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Operacinio vadovavimo skyriaus viršininkas Tomas Endriulaitis tikino, kad tokiems mokymams ugniagesius noriai įsileidžia įvairios įmonės ar didelių pastatų valdytojai.

„Atsitikus nelaimei nėra kada galvoti, žmonės turi būti pasirengę visokioms situacijoms, todėl ir rengiame tokius mokymus. Viešbučiai yra padidinto dėmesio objektai. Reikia būti susipažinusiems su pastatų išplanavimu, naudinga žinoti kaip veikia liftai, kokie yra evakuacijos keliai“, – pasakojo T.Endriulaitis.

Ugniagesiai tokius mokymus yra rengę prekybos centruose BIG, „Akropolis“, Gandrališkių mikrorajone.

Ugniagesiai džiaugiasi, kad pavyksta bendradarbiauti su verslo atstovais, kurie mielai kviečia ugniagesius į savo teritorijas susipažinimui.

Kiekviena ugniagesių komanda, kurių uostamiestyje yra trys, per metus turi surengti ne mažiau kaip keturias tokio pobūdžio pratybas.

„Įdomiausia buvo rengti pratybas suskystintų gamtinių dujų laive-saugykloje „Independence“. Buvome pakviesti susipažinti su technologija ir pačio laivo darbu. Vyko bendros pratybos su laivo įgula“, – tikino T.Endriulaitis.

Pasak specialisto, ugniagesiai įsitikino, kad laivo įgula yra pasiruošusi gaisro gesinimui.

GALERIJA

  • Ugniagesiai treniravosi uostamiesčio dangoraižiuose
  • Ugniagesiai treniravosi uostamiesčio dangoraižiuose
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS