Uostamiesčio bibliotekos kviečia į skaityklas po atviru dangumi | kl.lt

UOSTAMIESČIO BIBLIOTEKOS KVIEČIA Į SKAITYKLAS PO ATVIRU DANGUMI

Klaipėdos apskrities I.Simonaitytės viešoji biblioteka Saulės laikrodžio kiemelyje jau atvėrė vasaros lauko skaityklą, netrukus dar vieną – Karlskronos aikštėje – atidarys ir I.Kanto biblioteka. Uostamiesčio bibliotekos jau ne pirmą vasarą kviečia skaitytojus mėgautis geru oru ir turiningai leisti laisvalaikį.

Startavusi birželio 1-ąją, skaitykla po atviru dangumi Saulės laikrodžio kiemelyje (Herkaus Manto g. 25) veiks iki rugpjūčio 20 d. įprastu bibliotekos darbo metu.

Čia kasdien kiekvienas atėjęs galės skaityti knygas ir žurnalus, skolintis leidinius į namus, žaisti stalo ir lauko žaidimus.

Klaipėdos savivaldybės viešosios I.Kanto bibliotekos vadovė Bronislava Lauciuvienė patikino, jog visai netrukus, nuo birželio 21-osios, atsiras ir dar viena lauko skaitykla – netoli Dangės upės, Karlskronos aikštėje, ir veiks iki rugpjūčio 12 d.

"Kaip ir kasmet, norime į įvairias edukacines ir kultūrines veiklas įtraukti kuo daugiau žmonių. Ryte bus rengiamos edukacijos, skirtos vaikams, po to – suaugusiesiems, o vakare vyks koncertai, susitikimai su rašytojais, parodos. Kitaip tariant, organizuosime veiklą, kuri pasiteisino ankstesniais metais, papildysime ją naujais renginiais", – kalbėjo B.Lauciuvienė.

Bibliotekos vadovė teigė, kad ši skaitykla pagelbėti kviečia savanorius, nes veiklų bus labai daug, todėl talkininkai tikrai pravers.

B.Lauciuvienė tvirtino, jog bibliotekos skaitytojų ratą nuo pavasario labai papildė ir karo pabėgėliai iš Ukrainos, kurie noriai skaito.

"Tiek vaikų, tiek suaugusiųjų registravosi įvairiuose bibliotekos padaliniuose, be to, pas mus vyksta lietuvių kalbos mokymai, kur jie irgi intensyviai dalyvauja. Tad ši interaktyvi vasaros skaitykla bus dar viena erdvė, kur visi galės rasti vietą laisvalaikiui. Toks atviras tiesioginis buvimas su skaitytojais padeda užmegzti su jais kitokį santykį", – įsitikinusi B.Lauciuvienė.

Bibliotekos vadovė patvirtino, kad ir dar viena miestiečių pamėgta bibliotekos programa "Pėdink į Girulius" startuos jau visai netrukus.

"Šią programą pradėsime birželio 15-ąją Virginijaus Pupšio kūrybos vakaru. "Pėdink į Girulius" šios vasaros programa bus tikrai labai įdomi. Žinau, kad mūsų ištikimi lankytojai viso to laukia", – neslėpė B.Lauciuvienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS