Uostamiesčio gyventojai pasipiktinę: nori triukšmą mažinančių sienučių | kl.lt

UOSTAMIESČIO GYVENTOJAI PASIPIKTINĘ: NORI TRIUKŠMĄ MAŽINANČIŲ SIENUČIŲ

Kretingos gatvės porinių namų gyventojai piktinasi, kad neatsižvelgiama į jų reikalavimus pratęsti garsą slopinančią sienutę. Žmonės tikina, jog jų būstai yra ties geležinkelių praplatėjimo vieta, kur stumdomi traukinių sąstatai.

Bilda dieną ir naktį

Į savivaldybę su prašymu kreipėsi Luizės kvartalo seniūnaitė Rūta Pocienė. Rašte seniūnaitė tikino, kad gyventojai kelia klausimą dėl sienelės įrengimo ties Kretingos gatvės 4, 8, 8A, 8B namais.

"Buvo daryti matavimai Klevų g. 6 name, stovinčiame toliausiai nuo geležinkelio. Triukšmo lygis nebuvo matuotas ties Kretingos g. 8, 8A, 8B namais ar 4 numeriu pažymėtame name, kuris yra arčiausiai prie geležinkelio. Šių namų gyventojai labai kenčia nuo triukšmo naktį, kai yra stumdomi traukinių sąstatai plačiausiame geležinkelio ruože, visiškai šalia minėtų namų", – tikino seniūnaitė R.Pocienė.

Matavo ne ten?

Projektinius pasiūlymus bendrovės "Lietuvos geležinkeliai" užsakymu parengusios įmonės "Ardanuy Ingenieria S.A." atstovas Jevgenijus Pičuginas, atsakydamas į seniūnaitės raštą, aiškino, kad už pėsčiųjų viaduko nėra galimybės pratęsti garsą slopinančios sienutės.

"Triukšmo sienelių statyba ties Kretingos g. 8, 8A, 8B ir prie kitų gyvenamųjų namų tarp Kretingos ir Klevų gatvės nėra suplanuota. Tai nėra numatyta Klaipėdos miesto savivaldybės triukšmo prevencijos veiksmų plane 2019–2023 m.", – aiškino J.Pičuginas.

Teigiama, kad kvartale daryti triukšmo matavimai parodė, jog jokios leistinos triukšmo lygio normos nėra viršijamos.

"Bet juk matuota tolimiausiame, Klevų gatvėje esančiame name. Mano nuomone, matavimai buvo atlikti neteisingai, visiškai nebuvo bendrauta su kitų namų bendruomenėmis. Mes ir dieną, ir naktį turime klausytis stumdomų sąstatų", – piktinosi seniūnaitė.

Į planą neįtraukė

Gyventojai pageidavo, kad šis jų prašymas būtų įtrauktas į 2020–2022 m. strateginį veiklos planą. Tačiau savivaldybė nusprendė strateginio plano nekoreguoti.

"Sienučių įrengimas prie geležinkelių nėra savivaldybės kompetencija. Strateginio veiklos plano 5 programoje yra priemonė "Triukšmo mažinimo priemonių geležinkeliuose įrengimas Klaipėdos miesto savivaldybėje", tačiau ją įgyvendina įmonė "Lietuvos geležinkeliai". Savivaldybė prisideda tik lėšomis. 2020 m. numatytas techninis projektas, 2021 m. – projekto įgyvendinimas. Projekte nėra įtraukta sienučių prie rašte minimų namų. Dialogas turėtų vykti su įmone "Lietuvos geležinkeliai", – aiškinimą pateikė Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė.

Svarstant strateginį veiklos planą, miesto tarybos narė Ligita Girskienė kėlė klausimą dėl triukšmo sienelių atnaujinimo Jūrininkų prospekte, kur sienelės jau yra susidėvėjusios.

Klaipėdos savivaldybė ketina įrengti triukšmą mažinančias sienutes Giruliuose bei Vitės kvartale.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Ir vėl meluoja

Geležinkeliai sakė kad sutiktų ir su mažesniu plotu nei 26 ha. Išsikelti į pauosčio kelyną, tada geležinkelio stotyje liktų tik kekeivinis ir pora krovininių, prekybos stoties iškėlimo atveju visiems gerai, bet pasirodo, kad geležinkeliai užsiprašė ne mažesnio o dvigubai didesnio ploto, t.y. 50 ha! Štai kokie, vieną sako, kitą daro...

Meluoja

Klevų gatvė nėra toliausiai nuo geležinkelio, kažin nuo kurių bėgių matuoja? O per triukšmo matavimus mašinistai žino kad nevažiuoti arba važiuoti labai tyliai.

Teleu

Kai jus atsikraustete i Girulius gelezinkelis jau labai senai buvo ir riedejo traukiniai ,o daba iskraustykit gelezinkeli ..... ponai jis dundejo ir dundes jus tai zinojot ......tai ko daba dejuojat .....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS