Uostamiesčio gyventojų kiemuose – atnaujinimo darbai | kl.lt

UOSTAMIESČIO GYVENTOJŲ KIEMUOSE – ATNAUJINIMO DARBAI

Jau parengti siūlymai rekonstruoti beveik 20 daugiabučių namų kiemus, esančius pietinėje uostamiesčio dalyje. Klaipėdos savivaldybės užsakymu įmonė "Skaitmeninis lapas" parengė projektą, kuriuo planuojamas namų kiemų Taikos prospekte, Kauno ir Naujakiemio g. atnaujinimas.

Ketinama atnaujinti automobilių stovėjimo aikšteles, siekiant padidinti stovėjimo vietų skaičių.

Taip pat numatomas pėsčiųjų takų dangos remontas, pėsčiųjų ir dviračių takų tvarkymo darbai. Pagal poreikį bus pratęsiamos pėsčiųjų takų trasos.

Taikos prospekte, 59 namo kieme, numatoma įrengti 47 naujas vietas automobiliams pasistatyti, iš jų dvi bus skirtos neįgaliesiems.

Kauno g. trečio, septinto ir devinto namų kiemuose planuojama įrengti 77 naujas vietas, įskaitant ir kelias vietas neįgaliesiems.

Naujakiemio g. 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24 namų kiemuose tikimasi įrengti net 205 naujas vietas.

Kauno g. 13, 15, 17, 19, 23, 23A, 25 namų kiemuose atsiras 209 naujos automobilių vietos, kurių dalis bus skirta neįgaliesiems.

Miesto savivaldybės užsakymu bendrovė "Transporto infrastruktūros projektai" planuoja rekonstruoti kelis pėsčiųjų ir dviračių takus.

Pagaliau buvo atsižvelgta į tai, kad takas tarp Jūrininkų prospekto ir Sąjūdžio parko yra duobėtas ir jį būtina atnaujinti.

Numatyta nutiesti betono trinkelių pėsčiųjų taką, kuris bus pusantro metro pločio, o asfalto dangos dviračių taką planuojama padaryti net trijų metrų pločio.

Taip pat ketinama sutvarkyti Baltijos prospekte esantį taką, besitęsiantį iki Dubysos g.

Šiame take bus nutiesta asfalto danga, o pats takas bus trijų metrų pločio.

Iki lapkričio 17 d. galima teikti įvairius pasiūlymus dėl kiemų ir pėsčiųjų bei dviračių takų atnaujinimo.

Lapkričio 17 d. 16.30 val. nuotoliniu būdu vyks pasiūlymų pristatymas, kurio metu veikiausiai bus sprendžiama, kuriuos projektus įgyvendinti.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Nusivylęs

Debreceno 38 kieme( pastatė) vaikų žaidimų aikštelę, ačiū, bet aplinką iš niokojo baisiai, žolynai išarti, takeliais visiškai neina praeiti nei jaunam nei senam, o apie neįgalius ir mamas su vežimėliais nėra net ką kalbėt. Taigi ačiū valdininkams, GERA darbą padarė

Aksioma

kai miestą "valdo" durnius su priedurniais, rezultatas neišvengiamas.

BamBengo

Atnaujinimo darbai ir k.t Klaipedoje, tai kada viena kontora +/-7metru pločio šaligatvi perkloja(atnaujina) trinkelem. Kita už 100metru iš 35 parkavimo vietu padaro 31 trečia kontora kažkaip ikasa šiukšlines. Nieko realiai nepagerine tik pakeite viena plyta i kita. Visos kontoros samdo kažkokius rangovus kurie samdo kažkokius architektus kurie realiai kažkaip kuria gyvenama aplinka Klaipėdoje. Tai kažkaip ir gyvenam.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS