Uostamiesčio paplūdimiai jau ruošiami vasaros sezonui | kl.lt

UOSTAMIESČIO PAPLŪDIMIAI JAU RUOŠIAMI VASAROS SEZONUI

Uostamiesčio paplūdimiuose pamažu ruošiamasi vasaros sezonui. Tvarkymo darbai jau prasidėjo. Pirmojoje ir Antrojoje Melnragėje, Neįgaliųjų paplūdimyje po žiemos audrų apstu tiek jūros išmestų šiukšlių, tiek meldų. Visa tai šį mėnesį bus tvarkoma pasitelkiant specialią įrangą.

O nuo balandžio prasidės kiti darbai – bus statomos šiukšliadėžės, persirengimo kabinos, dažomi suoliukai, tvarkomi tualetai ir kita paplūdimio įranga.

„Klaipėdos paplūdimių“ direktoriaus pavaduotojas Alvydas Girdvainis pažymėjo, kad pavasaris – ne vienintelis metas, kai paplūdimiuose vyksta tvarkymo darbai.

Tie darbai vyksta ne tik pavasarį, bet ir visus metus.

„Tie darbai vyksta ne tik pavasarį, bet ir visus metus. Po audrų padaugėjo išmestų šiukšlių, iš marių, kaip ir kiekvienais metais, išplaukė daug meldų. Vos ne kas antrą dieną išvežame po priekabą supuvusios medienos, išmestos į pakrantę. Dideli kiekiai ir meldų, ir žaliosios masės atliekų. Šią savaitę ruošiamės „pravažiuoti“ smėlio valymo mašina, gal pavyks tai surinkti, matysime, kaip seksis“, – sakė A. Girdvainis.

Kad paplūdimiuose vykdomi tvarkymo darbai, buvo matyti ir praėjusią savaitę, viename paplūdimyje darbuotojai iš jūros traukė ir į priekabą krovė supuvusią medieną.

Alvydas Girdvainis. Vytauto Liaudanskio nuotr.

„Artėja sezonas, balandį priimsime daugiau žmonių ir prasidės didieji tvarkymo darbai. Paplūdimiai bus ruošiami sezonui: suvežami suoliukai, įkasamos šiukšliadėžės. Kaip kiekvienais metais, dažniausiai gegužę“, – kalbėjo pašnekovas.

Taip pat bus pastatomos persirengimo kabinos, peržiūrimos terasos, laiptai, pagrindiniai takai. Kadangi kai kurie suoliukai, tualetų kabinos apipaišytos grafičiais, juos teks perdažyti.

Tačiau ar paplūdimiuose atsiras daugiau šiukšliadėžių ar kitokios įrangos, kol kas nežinia.

„Miestas turės naujai patvirtinti ribas, gali būti pokyčių, bet dabar nieko negaliu sakyti, kadangi nėra jokių sprendimų. Tiesiog kasdienė rutina. Kaip ir kiekvienais metais, ruošiamės ir dėliojamės savo darbus. Prasidės dažymas, suoliukų atnaujinimas dėl grafičių, tualetų paruošimas. Bus naujai apkalti tualetai, bandysime tuos konteinerinius arčiau gamtos pritraukti, gal nebus tokie neestetiški, šiek tiek medžio apdailos, manome, turėtų vaizdą pakeisti“, – teigė A. Girdvainis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Būtų gerai šiukšlių konteinerių iki pat Karklės.

Ruoskite

uz pinigus tu,kas ten voliojasi,o ne biudzeto!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS