Uostamiesčio savivaldybė vėl ieško švietimo įstaigų vadovų | kl.lt

UOSTAMIESČIO SAVIVALDYBĖ VĖL IEŠKO ŠVIETIMO ĮSTAIGŲ VADOVŲ

Uostamiesčio savivaldybė paskelbė konkursus ir vėl ieško švietimo įstaigų vadovų. Iki lapkričio tikimasi rasti, kas vadovaus Klaipėdos jūrų kadetų mokyklai ir "Aukuro" gimnazijai, darželiams "Pakalnutė" bei "Pagrandukas", o sporto centro "Gintaras" vadovo konkursas yra skelbiamas net penktą kartą.

Prieš daugiau nei pusmetį net aštuonioms Klaipėdos ugdymo įstaigoms buvo ieškoma vadovų.

Per šį laiką dalis jų jau turi naujus direktorius, tačiau kai kurios įstaigos ne vienerius metus veikia be nuolatinių vadovų.

Bene ilgiausiai neatsiranda norinčiųjų vadovauti "Gintaro" sporto centrui, nuo tada, kai 2019-ųjų vasarą iš čia į savivaldybę, administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas, perėjo dirbti buvusi šio centro vadovė Asta Dirgėlienė.

Konkursus skelbiame jau ne pirmus metus, bet jie neįvyksta, nes nėra pretendentų.

"Konkursus skelbiame jau ne pirmus metus, bet jie neįvyksta, nes nėra pretendentų. Sporto srityje – ypatinga problema. Tenka pripažinti, dėl sporto įstaigų turime lyderystės stoką, ir vadovų trūksta. "Gintaro" sporto centrui direktoriaus ieškome jau penktą kartą. Netrukus skelbsime ir V.Knašiaus krepšinio mokyklos vadovo konkursą", – patvirtino Klaipėdos savivaldybės Personalo skyriaus vedėja Inga Gelžinytė-Litinskienė.

Lapkritį bus bandoma išrinkti ir Klaipėdos jūrų kadetų mokyklos bei "Aukuro" gimnazijos direktorius.

"Aukuro" gimnazijos direktorės kadencija baigėsi prieš daugiau nei pusantrų metų ir ji nusprendė iš naujo šio posto nesiekti, tad mokykla iki dabar neturi nuolatinio vadovo.

O Kadetų mokyklos direktorei sukako pensinis amžius ir ji išėjo į užtarnautą poilsį.

Direktorių ilgą laiką nėra ir dviejuose uostamiesčio lopšeliuose-darželiuose "Pagrandukas" bei "Pakalnutė".

Čia vadovus buvo mėginama rinkti irgi jau ne pirmą kartą.

Konkursai šiose įstaigose rengiami pakartotinai, nes iki šiol neatsirado pretendentų.

"Apmaudu, kad dažnas pavaduotojas nenori dalyvauti konkurse, tapti direktoriumi ir vadovauti įstaigai. Savo pozicijoje jie jaučiasi patogiai, dirba savo darbą, jį išmano, yra vertinami, gerbiami ir ne visada drįsta karjeroje kilti aukščiau. Dėl to pretendentų į direktorius ir trūksta", – konstatavo I.Gelžinytė-Litinskienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Žurnalistai prastai dirba

Kam reikalingas miesto laikraštis perrašinėti savivaldybės pateiktą informaciją? Savivaldybė turi interneto svetainę ir gali ten nestabdoma skelbti viską ką tik nori. O laikraštis šia tema mažų mažiausiai turi paskelbti, kiek reikia duoti kyšio, kad taptume darželio direktore, kiek reikia duoti grynaisiais ir kam, kad taptume kitos, didesnės ir ES siunčiamus lėšoms už remontą, perstatymą, aikštelių tvarkymą ir taip toliau, švietimo įstaigos vadovu, kur dar ir savivaldybės finansavimą dėstęs į nuosavą kišenę ur šiais metais sumokėtas kyšis atsipirks, na, per penkerius metus išaugdamas iki nuosavo namo sau, vaikui, kuris narkomanas ir niekada niekur nedirbs ir niekuo nebus ir dar iš idioto anko ir anūkės idiotės kūbu padarysite mažų mažiausiai gastroliuojančius artistus, už kurių edukacinės su specpedagogais irgi sumokėta bus iš savivaldybės lėšų ir jums nieko tai nekainuos. Taigi. Rašykite kas iš tiesų yra tų vadovų atranka, o ne vėjus rašinėkit.

bliamba su jumoru--

"ir Klaipėdos jūrų kadetų mokyklos" Tai, kad 'jur.kadetai '- Ruko,ruko- ir el.cigateres ir papratsus...uz mokyklos kampa-- ir..berniukai ir mergaites- RUKO..RUKO !!!!:)))

nu blin aš čia parūkiau

ir sugalvojau, o ta avca nuotraukoj kas čia tokia, b lin po litro aš jos nebirbinčiau, o šiaip galėčiau tuos kadetus pagainiuoti, šiaip tarybinėj armijoj kažkada lankiausi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS