Uostamiesčio savivaldybės planuose – svarstymai apie kalėdines premijas | kl.lt

UOSTAMIESČIO SAVIVALDYBĖS PLANUOSE – SVARSTYMAI APIE KALĖDINES PREMIJAS

Kalėdų proga ir šiemet veikiausiai bus paskatinti Klaipėdos savivaldybės administracijos darbuotojai. Galimas dalykas, kad šventines premijas tarnautojai gaus, nes darbo užmokesčio fonde yra sutaupytų lėšų.

Panašu, kad Klaipėdos savivaldybės administracijos darbo užmokesčio fonde ir šiemet bus sutaupytų pinigų, kuriuos metų pabaigoje galima panaudoti darbuotojų paskatinimui.

Tačiau kiek bus skirta savivaldybės tarnautojams, dar neaišku.

"Tikrai labai norėčiau, nes ir kolektyvinė sutartis įpareigoja, ir yra tikrai nusipelniusių darbuotojų. Tačiau kol kas dar skaičiuojame, vertiname savo galimybes, nes sunkmetis akivaizdžiai artėja", – dienraščiui teigė administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Tikrai labai norėčiau, nes ir kolektyvinė sutartis įpareigoja, ir yra tikrai nusipelniusių darbuotojų.

Kaip informavo Klaipėdos savivaldybės tarybos sekretorius Modestas Vitkus, Tarybos ir mero sekretoriate apie premijas dar nekalbėta.

"Iki švenčių dar taip toli ir tų darbų dar tiek daug, kad apie premijas nebuvo laiko kalbėti. Jokių minčių apie tai nebūta. Tokių skatinimų už gerus darbus būna ir metų viduryje, nebūtinai prieš Kalėdas. Bet pas mus, mero komandoje, kur dirba 14 žmonių, šiemet premijų niekam nemokėjo", – patvirtino M. Vitkus.

Vienkartinėmis išmokomis ar premijomis paprastai skatinami visi valstybės tarnautojai ir darbuotojai, dirbantys pagal darbo sutartį, dirbę nepertraukiamai visus metus ir neturintys galiojančių tarnybinių nuobaudų ar darbo pareigų pažeidimų.

Atsižvelgiant į kolektyvinę sutartį, darbuotojams, gaunantiems mažiausius atlyginimus, premijos siekia apie 80 proc. pareiginės algos dydžio, didesnius atlyginimus gaunantiems išmokamos apie 40 proc. pareiginės algos dydžio vienkartinės išmokos.

Atskaičius mokesčius, pernai savivaldybės darbuotojai vidutiniškai gavo po 442 eurų premijas.

Darbuotojams, kurie administracijoje dirba ne visus metus, išmokos proporcingai mažesnės arba visai nemokamos.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

gt

O kodel gyventojams nera kaledines premijas pavydziu nemoketi mokescius kaledine menuo????!!!!!!!!

Nepavydekit

Nes nieks nenori tokio juodo darbo dirbt- Ir be to reiškias yra laisvų darbo vietų- nes mažos algos

darbo užmokesčio fonde

Kaip galima sutaupyti ? Reiškia yra NETEISINGAI paskaičiuotas fondas. Prirašyta nereikalingų etatų, kad gauti iš valstybės pinigus arba specialiai nepriimami žmonės dirbti, kad liktų pinigų premijoms.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS