Uostamiestį prižiūrinčios tarnybos ruošiasi pavasariniams darbams | kl.lt

UOSTAMIESTĮ PRIŽIŪRINČIOS TARNYBOS RUOŠIASI PAVASARINIAMS DARBAMS

Uostamiestį prižiūrinčios tarnybos ruošiasi pavasariniams darbams – gatvių asfaltavimui, duobių lopymui. Gyventojai skundžiasi, kad ypač daug duobių atsivėrė daugiabučių kiemuose ir įvažose.

Į apžiūras – su rangovu

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė patikino, kad po žiemos uostamiesčio gatvių būklė nėra prasta.

„Situacija po žiemos nėra bloga, vykdome gatvių apžiūras kartu su rangovais. Žiemos metu šaltu asfaltu remontavome avarines duobes. Šiaurinėje miesto dalyje daugiausia duobių buvo remontuota gatvėse, kuriose vyksta intensyvus eismas. Tai – Liepojos gatvė, Šiaurės prospektas, Garažų ir Bangų gatvės“, – pasakojo I. Kubilienė.

Šiomis gatvėmis dėl vykstančių statybų važinėja statybinė technika ir krovininis transportas, todėl danga susidėvi greičiau.

Duobės tvarkomos ir P. Lideikio, Burių gatvėse.

„Taip pat duobės remontuotos individualių namų rajonų arba susisiekimo su šiais rajonais gatvėse – Paribio, Verpėjų gatvėse“, – kalbėjo I. Kubilienė.

Į skundus reaguoja

Skundas gautas ir dėl duobės automobilių aikštelėje Pušyno gatvėje. I. Kubilienė patikino, kad tai yra žvyruota vieta, duotas nurodymas greideriuoti.

Skųstasi ir dėl duobės Laukininkų gatvėje, tačiau jau yra nurodymas sutvarkyti probleminę vietą.

„Pietinės miesto dalies kelių būklė gera, prastesnė situacija – daugiabučių namų kiemuose, įvažose ir tose gatvėse, kurios laukia remonto. Projektai jau parengti. Pavyzdžiui, Šilutės plento ruožo nuo Rimkų iki Smiltelės gatvės remontui“, – paaiškino I. Kubilienė.

Prastesnė situacija – daugiabučių namų kiemuose, įvažose ir tose gatvėse, kurios laukia remonto.

Užlopė 600 kv. metrų

„Žiemos periodu duobės užtaisomos šaltu asfaltu, tačiau šaltas asfaltas nėra toks patvarus kaip karštas, todėl efektas būna laikinas. Dangos tvarkymas karštu asfaltu prasideda balandžio pradžioje, kai įmonės pradeda jį gaminti. Tuomet dangą jau galima sutvarkyti kokybiškai. Šiais metais nuo sausio iki kovo šaltu asfaltu suremontuota daugiau nei 600 kv. m duobių“, – akcentavo I. Kubilienė.

Taip pat planuojamas dalies Bangų gatvės remontas. Darbai atsieis apie 300 tūkst. eurų.

Sutartis pasirašyta praėjusių metų gale, Bangų gatvės remontas prasidės kitą savaitę.

Taip pat bus remontuojama Laukininkų gatvė, kur darbų vertė siekia apie 300 tūkst. eurų.

Numatyta tvarkyti kiemus J. Janonio, Malūnininkų, Švyturio, Smilties Pylimo, Sportininkų gatvėse.

Tam skirta 830 tūkst. eurų.

Numatyta remontuoti automobilių stovėjimo aikšteles Statybininkų prospekte nuo 9 iki 27 namo. Žardininkų gatvėje vyks darbai nuo 2 iki 18 namo. Šiose vietoje bus tvarkomi ir šaligatviai.

Šiems darbams numatyta per 890 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Neūkiškumas

Sausio 15g pastate naujus konteinerius ir nenaudoja dar nuo Grubl laiku

Nord

Šilutės pl., Taikos pr. Baltijos, kur judėjimas didelis , juk ten asfaltas tragiško lygio !!! Ar niekam tai nerupi a ???

kelininkas

Aš vis laukiu tos dienos, kai mieste pradės normalų asfaltą kloti, o ne tą porėtą masę, kuri neatlaiko nei sunkaus transporto, nei orų kaitos. Būtų galimybė čia, įkelčiau nuotraukų iš kitų Europos šalių, kaip turi atrodyti kokybiškas asfaltas, kad nepasakotų, jog pas mus orai kalti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS