Uostamiestyje atvers Sakurų parką | kl.lt

UOSTAMIESTYJE ATVERS SAKURŲ PARKĄ

Ilgai lauktas Sakurų parkas pagaliau bus atvertas visuomenei, nors rangovai ir būgštavo, kad miestiečiai išmindys per sausrą pasėtą žolę.

Japoniško sodo dvelksmas

Klaipėdos savivaldybės specialistų ir vadovų desantas jau apžiūrėjo atliktus darbus ir pasirašė darbų užbaigimo aktą.

1,3 mln. eurų kainavusi nauja poilsio erdvė atsirado buvusioje nenaudojamoje apleistoje teritorijoje tarp Žvejų rūmų ir Naujosios apaštalų bažnyčios.

Naujasis Sakurų parkas suformuotas japoniško sodo motyvais, tam panaudoti japoniškam sodui būdingi elementai: akmenys, vanduo, visžaliai augalai.

„Labiausiai džiugina, kad čia yra vienos gražiausių ir nuostabiausių valstybių pasaulyje – Japonijos – akcentai. Tikiuosi, kad kada nors čia išvysiu Japonijos ambasadorių ir kartu pasidžiaugsime šiuo objektu“, – sakė meras Arvydas Vaitkus.

Teks prižiūrėti

Pagrindinis parko akcentas – tvenkinys su sala, kurioje pasodinta japoniška pušis, įrengtas akmeninis žibintas.

Miesto meras, įvertinęs atliktus darbus, pabrėžė, jog dabar būtina užtikrinti tinkamą eksploataciją.

Tikrai džiaugiuosi, kad dar vienas kampelis Klaipėdoje yra sutvarkytas.

„Tikrai džiaugiuosi, kad dar vienas kampelis Klaipėdoje yra sutvarkytas. Tai, kad tobulybei nėra ribų, yra kitas dalykas. Šiandien jau aiškiai matome, kad šiame parke trūksta laistymo sistemos, nesinorėtų, kad po savaitės–dviejų čia matytume išdegusią žolę ar nuvytusius medelius. Miestiečiai daugeliu atveju reiškia priekaištus, kad pasodinti želdiniai po labai trumpo laiko nuvysta, – mokesčių mokėtojų pinigai turi būti naudojami prasmingai“, – sakė A. Vaitkus.

Paspirtukai nevažinės

Dar vienas parko akcentas – įėjimo vartai. Jie pagaminti iš vientisos akmenmedžio (iroko) medienos.

Parke pasodintos 57 sakuros, 40 kalninių ir juodųjų pušų, kiti dekoratyvūs medžiai ir krūmai.

Įrengtos trys vaikų žaidimų aikštelės, poilsio zonose pastatyti 35 mediniai lauko suolai ir penki stalai su suolais iš tropinės medienos.

Parko pakraštyje įrengtas stacionarus tualetas, užpiltas žemėmis iš trijų pusių, taip suformuojant kalvelę, kurios apdailai panaudota tropinė akmenmedžio mediena.

Tualete įrengta moderni atsiskaitymo sistema. 50 centų mokestį lankytojas galės sumokėti tiek grynaisiais, tiek banko kortele. Tualetas veiks 15 m., per tą laiką lankytojas turės suspėti atlikti reikalus, kitaip statinio durys atsidarys automatiškai.

Šalia įėjimo į parką pastatyti dvipusiai dviračių stovai, nes parke eismas dviračiais ir paspirtukais nenumatomas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Cirkas

BBD ant to parko. Kieme mašinu nėra kur statyti.... parkingu reik ne parku

Gražu bus

Vasaros metu toje vietoje susirinks klaipėdietės-geišos, kurios išlaikė gilias Antrojo pasaulinio karo pabaigos tradicijas ir yra išmokysios išskirtinio meno, kaip aptarnauti ir įtikti nemažų Klaipėdos kareivinių vyrams, o po to beveik visos atrado save mariačkų ar žuvėdrų vaidmenyje ir esamu metu jau būdamos labai solidaus amžiaus vis dar dėvi 20 amžiaus 5 dešimtmečio madų drabužiukus ir visada pensijų mokėjimo dieną išdidžiai eina prie bankomatų apsirengusios mini sijonukais, nėriniuotom blūzėm ir ant aukštų kabliukų bei storai nugrimuirais veidais ir ilgais vėjyje plevėsuojančiais plaukais. Tai šitos vietinės geišos tikrai mielai įsisavins tą viešą erdvę ir ypač tą viešą tualetą. Jos ten ir toliau dirbs pagal savo profesiją ir susitiks su 60-70 metų laikotarpiu aptarnaujamos vis tais pačiais klientais. Bus tikra miesto vizitinė kortelė.

Jonas Lietuvis

Vandens telkinys skirtas maurams ir varlėms . O už tuos pinigus norėtųsi kažko patikimesnio . O šiaip kūrėjai neturėjo fantazijos ir galvojo kad tai bus vieta tėvams su vaikais lėliukais. Kitaip sakant tai -du gaideliai , tik be kavinės, ir vartojamosios vertės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS