Uostamiestyje – istorinis įvykis: griaunama „Baltija“ | kl.lt

UOSTAMIESTYJE – ISTORINIS ĮVYKIS: GRIAUNAMA „BALTIJA“

Klaipėdoje prasidėjo beveik tris dešimtmečius stovėjusio apleisto „Baltijos“ kino teatro pastato demontavimo darbai. Planuojama, kad jie truks maždaug dvi savaites, po to prasidės iki trijų mėnesių truksiantys archeologiniai tyrimai, o vasarą – keturių aukštų daugiabučio su mansarda statybos.

Buvusį „Baltijos“ kino teatrą nuo 1999 m. valdė Šiauliuose registruota bendrovė „Fisanta“. Ji praėjusiais metais pardavė šį pastatą Klaipėdoje įsikūrusiai įmonei „Simonsita“.

2023 m. vasarą nekilnojamojo turto portale pasirodė skelbimas, kad „Baltija“ parduodama už beveik milijoną eurų. Tačiau už kiek jį nusipirko naujieji savininkai, nebuvo skelbiama.

„Simonsitos“ bendraturtis, architektas Valentinas Lucenko patvirtino, kad griovimo darbai iš tiesų prasidėjo ir pasidalijo, kokie planai laukia netolimoje ateityje.

„Griovimo, konstrukcijų demontavimo darbai prasidėjo pirmadienį. Planuojame susitvarkyti per dvi savaites, jeigu nesulūš technika ar nebus nenumatytų dalykų. O paskui atsivers naujos konstrukcijos, bus įdomu dėl gretimų pastatų sienų, specialistai vertins, atliksime tyrimus, žiūrėsime, kokie sprendimai bus priimami dėl grunto sustiprinimo. Saugumo klausimai yra esminiai. Kitas etapas – archeologai, jie turėtų užtrukti nuo dviejų iki trijų mėnesių, jeigu viskas vyks sklandžiai. Vasarą turėtų prasidėti naujų konstrukcijų statybos darbai“, – teigė V. Lucenko.

I. Kiseliovaitės nuotr.

Naujo pastato statybų darbai turėtų trukti apie dvejus metus. Tačiau, anot V. Lucenko, terminai – preliminarūs, laikui bėgant gali pasikeisti. Nepaisant to, viliamasi, kad statybos vyks sklandžiai.

„Mes darome visus veiksmus, kad šis pastatas būtų daugiabutis. Pirmame aukšte numatome komercines patalpas. Pagal išduotus leidimus, pastatas bus keturių aukštų su mansarda“, – apibendrino V. Lucenko.


Istorija ir faktai

1912 m. sandėlis buvo perstatytas ir virto kino teatru „Weltkino“.

1920 m. kino teatras pervadintas „Kammer Lichtspiele“.

1945 m. jis pakeitė pavadinimą ir tapo „Tėvyne“.

1958 m. „Tėvynė“ pervadinta į „Baltiją“.

1995 m. nebeveikiantis kino teatras sudegė.

1999 m. jį įsigijo šiauliečių bendrovė „Fisanta“.

2023 m. – įmonė „Simonsita“.

GALERIJA

  • Uostamiestyje – istorinis įvykis: griaunama „Baltija“
  • Uostamiestyje – istorinis įvykis: griaunama „Baltija“
  • Uostamiestyje – istorinis įvykis: griaunama „Baltija“
  • Uostamiestyje – istorinis įvykis: griaunama „Baltija“
  • Uostamiestyje – istorinis įvykis: griaunama „Baltija“
I. Kiseliovaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (40)

Vaida

Vietoj griuvesiu pastatys kazka,centras,Danes krantinw

borisovo medalis

Galimai "maskvos namai" bus?

As- tokioje vietoje

Taip greitai viskas vyksta - 29 metai tai labai greit? Na atsiprašau, tai kiek reikia, 100? O kol viskas bus sutvarkyta tai ir čia 30 neužteks.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS