Uostamiestyje lankėsi Indijos ambasadorius | kl.lt

UOSTAMIESTYJE LANKĖSI INDIJOS AMBASADORIUS

Uostamiestyje pirmą kartą lankėsi Indijos ambasadorius Lietuvoje Devesh Uttam kartu su jį lydinčia delegacija. Savivaldybėje jis susitiko su miesto meru Arvydu Vaitkumi ir aptarė geopolitinę situaciją, investavimo galimybes Lietuvoje ir Klaipėdoje, potencialų bendradarbiavimą kultūros srityje.

A. Vaitkus užsiminė, kad užsienio ambasadorių apsilankymai Klaipėdoje nėra retenybė.

„Klaipėda yra išskirtinis miestas Lietuvoje, tad į jį koncentruojama labai daug dėmesio. Darbotvarkėje tenka dažnai skirti laiko įvairių užsienio ambasadorių priėmimams“, – pažymėjo Klaipėdos meras.

Susitikime su D. Uttam kalbėta apie Indijos prioritetus ir tarpusavio santykių tarp Lietuvos ir Indijos vystymo galimybes.

„Kalbėjome apie pramoninį bendradarbiavimą, apie laisvą ekonominę zoną, kurioje jie turėtų apsilankyti. Indijos piliečių investicija – didelė gamykla „Indorama“. Kalbėjome apie galimybes panaudoti Klaipėdos uostą prekybiniams ryšiams, o prekių gausa pasižyminti Indija, be abejo, turi globalius ryšius su strateginėmis valstybėmis pasaulyje. Ir Lietuva Indijai yra gana įdomi. Kalbėjome apie galimybę bendradarbiauti ruošiant studentus, ypač buvo pabrėžtas įdirbis IT ir kitose srityse, supratingumas ir noras įgyti žinių uostinės infrastruktūros kūrimo, uosto valdymo srityje. Kultūrinių santykių kontekstas taip pat buvo paliestas. Temų tikrai buvo be galo daug“, – akcentavo A. Vaitkus.

Klaipėdos vadovas paaiškino, kuo svarbūs kultūriniai ryšiai tarp Lietuvos ir Indijos.

„Visų pirma, Indijai, kaip ir visoms megavalstybėms, turinčioms tokio dydžio populiacijas, yra svarbūs kultūriniai ryšiai, kartais tai būna esminis bendradarbiavimo pagrindas. Šioje vietoje jie turi savo savitumą, Lietuva – savo. Tad visada kultūriniai mainai yra prasmingi“, – pažymėjo A. Vaitkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

.

Užrašas po nuotrauka priminė seną anekdotą. Nuotrauka pravdoje: "draugas brežnevas su kiaulėmis. brežnevas kairėje"

muitinės barą tie čingandžkukai nusipirke

įtariu ten šnipų lizdas, ryžius jiems veža iš lenkijos

Anonimas

Ka tas indas daro su tarptautiniu NUSIKALTELIU Vaitkumi. ? Geriau su tokiais fruktais netureti jokiu reikalu. Gali buti kai rusai likviduos sita nusikalteli tai netycia galima papulti po suviais ir pasalinis. Nors teisingumo kalavijas kerta tiksliai bet del viso pikto geriau vengti bet kokiu kontaktu su paieskomais nusikalteliais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS