Uostamiestyje Moliūgų šventė neįvyks | kl.lt

UOSTAMIESTYJE MOLIŪGŲ ŠVENTĖ NEĮVYKS

Šiemet Klaipėdoje tradicija tapusi Moliūgų šventė neįvyks. Nepaisant to, uostamiestyje bus bent keletas vietų, kuriose bus išstatyti gyventojų skaptuoti moliūgai – Klaipėdos kultūros centro Žvejų rūmų pievelėje, Naujojo turgaus kioskelyje, Tautinių kultūrų centro kiemelyje.

Pasak Klaipėdos laisvalaikio asociacijos vadovo Jevgenijaus Sokolovo, šventė neįvyks, nes rėmėjai šiemet neskyrė tam lėšų.

„Ne, šiais metais nebus. Kadangi buvo per trumpas laiko tarpas, jie nerado galimybių išspręsti klausimo greitai. Šiuo metu jau šnekame apie kitus metus, kai šventei bus dešimt metų, ir tikimės, kad savivalda kitais metais, jau iš anksto žinodama apie šventę, ras būdų prisidėti“, – vylėsi pašnekovas.

Kitąmet vyksiančiai šventei jau yra numatyta ir data, ir vieta.

„Planuojame šventę rengti Teatro aikštėje. Jau turime numatę datą – kitų metų spalio 26–27 d. Kviečiame ir verslus, ir gyventojus, kurie norėtų prisidėti prie kitų metų jubiliejinės šventės, susisiekti su organizatoriais ir ieškoti galimybių bendradarbiauti“, – kvietė J. Sokolovas.

Prie Žvejų rūmų jau kitą savaitę, spalio 23–29 d., atsiras instaliacija „Moliūgų pieva“.

„Nekantraudami kviečiame Klaipėdos ir miesto apylinkių įstaigas, organizacijas, meno ansamblius registruotis jau dabar. Sukurkite meno šedevrą, o vėliau jis su jūsų inicialais atsidurs prie Žvejų rūmų (Taikos pr. 70) instaliacijoje „Moliūgų pieva“, – paskelbė Žvejų rūmų atstovai.

Naujasis turgus taip pat kviečia rinkti gražiausią moliūgą. Išskaptuotų moliūgų iki spalio 28 d. laukiama Gurmanų kioskelyje. Bus renkami trys nugalėtojai, jie bus paskelbti spalio 31 d.

Tautinių kultūrų centro kiemelyje moliūgų bus laukiama iki spalio 25 d.

Nuo spalio 26 d. iki 29 d. centro „Facebook“ puslapyje bus paskelbtos moliūgų nuotraukos, ir prasidės virtualus balsavimas.

Skelbiama, kad konkurso nugalėtoju taps „Moliūgas gražuolis“, surinkęs daugiausia „patiktukų“, o moliūgų kiemelis bus įžiebtas spalio 30 d. 17.30 val.

Čia bus apdovanoti ir konkurso nugalėtojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Gertrūda

Tai gal galit, gerbiamas žmogau pasakyti kieno gi tos užgavėnės ???

Jonis

Jeigu ne sokolovas o kazkas is tikrų visuomenininku organizuotų , švente įvyktu ir dar kokia , tfu

Skaitytojai

Gal galite paaiškinti kodėl satanistų?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS