Uostamiestyje neliks kai kurių gatvių pavadinimų: ar tai kels gyventojams sunkumų? | kl.lt

UOSTAMIESTYJE NELIKS KAI KURIŲ GATVIŲ PAVADINIMŲ: AR TAI KELS GYVENTOJAMS SUNKUMŲ?

Uostamiestyje bus naikinami šešių gatvių pavadinimai, taip pat keisis dar šešių gatvių pavadinimų geografinės charakteristikos. Taip nuspręsta dėl atliktų detaliojo plano korektūrų.

Šį klausimą svarstė Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas. Pranešėja – Geodezijos ir GIS skyriaus vyriausioji specialistė Asta Vaitkevičienė įvardijo, kurių gatvių Klaipėdoje neliks.

„Kadangi įvyko detaliojo plano korektūros, tenka naikinti šias gatves: Viliaus Bajoro, Miko Buntino, Jurgio Plonaičio, Versmės, Takoskyros ir Tėkmės. Dėl tos pačios korektūros šiek tiek koreguojame Jogučių, Gubojų ir Šilojų gatves. Tame pačiame kvartale yra Labrenciškės ir Labrencų Dvaro gatvės. Kadangi tarp jų buvo likęs tarpas, mes jas sujungėme. Dar palietėme Žardupės gatvę, ten 1998 m. buvo daryta schemutė, kurioje buvo paliktas gatvės išsišakojimas, tad mes gatvę šiek tiek „patrumpinome“ iki išsišakojimo“, – paaiškino A. Vaitkevičienė.

Komiteto nariai klausė, kuriai gatvei priklausys netoli Žardupės g. esantis piliakalnis. A. Vaitkevičienė atsakė, kad gatvė šalia piliakalnio pavadinimo nekeis.

„Panaikinus ir patikslinus geografines charakteristikas, gatvių pavadinimus suplanuotoms gatvėms, bus galima suteikti adresus suformuotiems žemės sklypams. Šio sprendimo pagrindu tikslinamas gatvių pavadinimų registras ir tikslinama jų apskaita“, – oficialiai skelbiama aiškinamajame šio klausimo rašte.

Gyventojams naikinamų gatvių pavadinimai sunkumų nekels, kadangi šiais adresais niekas nebuvo registruotas.

Pažymima, kad Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisijoje šis klausimas nebuvo keliamas. Tad komiteto nariams buvo aktualu sužinoti, dėl kokių priežasčių nuspręsta pavadinimus panaikinti.

„2005 m. buvo padarytas detalusis planas Labrenciškės ir Medelyno teritorijoje, po to 2019 m. buvo atlikta  detaliojo plano korektūra. Dabar ten vystomas kvartalas ir mums absoliučiai keičiasi gatvių geografija, dėl to esame priversti keisti“, – informavo klausimo pranešėja.

Bendru sutarimu sprendimui buvo pritarta.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Be reikalo

naikina Buntino gatve, jie tenai 300 metu gyveno, kol kolonistai po 1945 metu juos isvare is namu... Glaudesi zmogus svetimoje sodyboje netoliese.

Taip taip

Į tėvynę ruskiai ir jiems prijaučiantys.Nenurodinėsit mums kokius gatvių pavadinimus turėti ir kokius paminklus griauti.

taip taip

,,5 kolona,, geriau eik dirbti nelojus čia,kada nuo medžio nulipai o kultūros NULIS.......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS