Uostamiestyje šildymo sezonas dar tęsis | kl.lt

UOSTAMIESTYJE ŠILDYMO SEZONAS DAR TĘSIS

Pamažu šylant orams, kai kurie uostamiesčio gyventojai jau laukia šildymo sezono pabaigos. Tačiau kol kas šildymas mieste išjungiamas nebus. Tą padaryti žadama tik atslinkus šiltesnėms oro masėms.

Klaipėdos savivaldybės Statinių administravimo skyriaus vyriausiojo specialisto Skirmanto Adašiūno teigimu, šiuo klausimu jokių prašymų iš daugiabučių namų gyventojų ar iš savivaldybei priklausančių įstaigų dar nėra gauta.

"Aš nesulaukiau tokių prašymų, bet savivaldybė yra didelė. Mintys yra tokios: kai sušils, tai ir išjungsime. Privalome užtikrinti higienos normų reikalavimus. Čia apie savivaldybei priklausančias įstaigas, visa kita vyks savininkų sprendimu, nes taip yra teisės aktuose. Pasižiūrėkite į orų prognozes ir pamatysite, kada sušils. Dar negreitai. Kol kas neišjungsime", – kalbėjo S.Adašiūnas.

Mintys yra tokios: kai sušils, tai ir išjungsime.

Savivaldybei priklausančios įstaigos – mokyklos, darželiai, sporto, kultūros bei kitos biudžetinės įstaigos.

Šildymo sezono pabaigą, atsižvelgdama į faktinę lauko oro temperatūrą, jai pavaldžioms įstaigoms nustato savivaldybė. Tris paras iš eilės vidutinė oro temperatūra turi būti ne žemesnė kaip 10 laipsnių šilumos.

Tačiau kiti šilumos vartotojai, įskaitant ir daugiabučius gyvenamuosius namus, gali baigti šildymą savo nuožiūra, bet neturi būti pažeidžiamos nustatytos higienos normos.

Sinoptikai šią savaitę žada išties šiltėjančius orus. Trečiadienį, balandžio 20-ąją, įšils iki 16, o ketvirtadienį – iki 17 laipsnių šilumos.

Iki šiol dažniausiai šildymo sezonas Klaipėdoje būdavo baigiamas balandžio antroje pusėje, bet pernai šildymas buvo išjungtas tik gegužės 3-iąją.

2020-aisiais šildymo sezono pabaiga uostamiestyje skelbta balandžio 30 d. 2019 m. – balandžio 19-ąją, o 2018-aisiais tai padaryta rekordiškai anksti – balandžio 11-ąją.

Tačiau 2017 metais šildymo nuspręsta atsisakyti tik gegužės 5-ąją.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Anonimas

Ir mums dar reikalingas šildymas. Kodėl turim šalti?.. Kai šildymą atjungia per anksti, tenka jungti šildytuvus... :-(

Aha

Gerai. O mums reikia sildymo. Taigi, galite testi iki geguzes laisvai. Nesiruosiu vaikscioti su 2 megztiniais ir begancia nosimi.

Piktas

Nebesvaikit jus blyn, namie +25, afrika jau, saule kepina visa diena pro langus, radijatoriai karšti, langus atsidarai, žaliuzes užtrauki ir vistiek baisiai karšta. Laukia kol tris paras bus bent po +10, o jau dvi savaites po tiek, galvas išsiskalbkit.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS