Uostamiestyje vėl renkama parama Ukrainos kariams | kl.lt

UOSTAMIESTYJE VĖL RENKAMA PARAMA UKRAINOS KARIAMS

Uostamiestyje vėl renkama parama Ukrainos kariams. Šį kartą reikalingų daiktų sąrašas nedidelis, tačiau pastebima, kad klaipėdiečiai aukoja ne itin aktyviai. Vis dėlto viliamasi, kad iki paramos vežimo į Ukrainą dienos parama bus surinkta.

Paramą organizuoja Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčios „Caritas“, Palangos „Caritas“ ir Klaipėdos skautai.

Skelbime nurodyti reikalingi daiktai: dešimt miegmaišių, dešimt šiltų antklodžių, megztų vyriškų kojinių, moteriškų įklotų dėti į batus, turniketų (kraujo stabdymui) ir megztų juostų nugarai šildyti.

Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapijos „Carito“ koordinatorė Aurelija Lipskė teigė, kad tai – privati iniciatyva, o surinkta parama bus gabenama tiesiai į Ukrainą, tačiau į kokį miestą bus vežama, atskleisti nenorima.

„Mūsų kolegė dirba kartu su moterimis, kurios organizuoja paramos išvežimą. Čia yra toks labai nedidelis kiekis tos paramos. Veš privačia mašina. Informacija pasidalinome Palangoje ir čia, Klaipėdoje. Reikia daugiau tuo klausimu padirbėti“, – sakė A. Lipskė.

Šį kartą lėšos nerenkamos, tik daiktai.

„Lėšų ne, nenorime veltis į tokius dalykus“, – pažymėjo A. Lipskė.

Parama bus renkama iki vasario 18 d. Ją atnešti galima į Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje esantį „Caritą“ adresu Taikos pr. 29A.

Be to, parama renkama ir uostamiesčio Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos padaliniuose, taip pat Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje, Pagalbos ukrainiečiams centre adresu Galinio Pylimo gatvės 16 numeriu pažymėto viešbučio „Bohema“ patalpose.

Gairės: karas Ukrainoje, parama, Ukrainos kariai, klaipėdiečiai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS