Uostamiestyje veriasi smegduobės | kl.lt

UOSTAMIESTYJE VERIASI SMEGDUOBĖS

Tiek išsiklaipiusių šaligatvių, atsivėrusių duobių ir smegduobių dar nebuvo nė vieną pavasarį. Tai tvirtina Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vadovė Irena Šakalienė.

Daugiabučių namų kiemuose nutirpus sniegui, klaipėdiečiai su nerimu pradėjo stebėti netikėtus reiškinius.

Švyturio gatvėje gyvenanti Rita Kuprelienė baiminasi, kad kieme, prie garažų, kur kaimynai palieka savo automobilius, bėgioja vaikai ir vaikšto žmonės, bet kurią dieną gali atsitikti nelaimė.

Kai tik apsinuogino žemė, čia pradėjo vertis smegduobė. Ji kasdien platėja ir atveria vis daugiau ploto šalia kanalizacijos.

Nors duobė yra ne ant važiuojamosios kelio dalies, o ten, kur turėtų būti žolė, gyventoja įsitikinusi, kad apie tai turėtų žinoti atsakingos tarnybos.

I.Šakalienė tikino, kad apie smegduobes prie šulinių derėtų pranešti bendrovės "Klaipėdos vanduo" dispečeriams.

"Kai gyventojai tokią informaciją suteikia mums, mes ją vis tiek persiunčiame bendrovei "Klaipėdos vanduo". Jeigu šuliniai yra prie pat namo įvado, apie smegduobes prie jų derėtų informuoti namų valdų administratorius. Kiekvienas atvejis – vis kitoks. Vandenų darbuotojai paprastai dirba labai operatyviai ir išsiaiškina, ar tai yra jų objektas", – paaiškino I.Šakalienė.

Kiemuose po žiemos atsiradus avarinių įgriuvų, jos nedelsiant tvarkomos šaltuoju būdu.

Kai kiemų įvažose kyla didesnių problemų, apie jas derėtų pranešti namų administratoriams.

I.Šakalienė tikino nepamenanti tokio pavasario, kaip šis. Darbuotojai jau yra užfiksavę daugybę įgriuvų, duobių.

Manoma, kad tai – ypatingos šių metų žiemos padariniai. Būta daugybės staigių atšalimų ir atlydžių, tai buvo lemiamas faktorius formuotis gatvių bei šaligatvių defektams.

"Pinigų ir pajėgų šiems defektams sutvarkyti užteksime. Avarines duobes paprastai iškart, vos gavę informaciją, paženkliname, jau kitą dieną jos būna tvarkomos", – tikino Miesto tvarkymo skyriaus vadovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

T

Tai viskas nuo visuotino vandentiekio patis kalti

Pritariu

abu šudiniausi Klaipėdos brudai

štangėlis

didžiausios duobės tai Irenos Šakalienės, Liudviko Dūdos krėsluose, nekalbant apie kitus džiazuojančius ir studijuojančius parazitus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS