Už miesto nuomojamus butus – daugiau nei milijonas eurų į Klaipėdos biudžetą | kl.lt

UŽ MIESTO NUOMOJAMUS BUTUS – DAUGIAU NEI MILIJONAS EURŲ Į KLAIPĖDOS BIUDŽETĄ

Savivaldybei priklausanti viešoji įstaiga "Klaipėdos butai" pernai už miesto nuomojamus būstus uostamiesčio biudžetą papildė daugiau nei milijonu ir gavo 7 tūkst. eurų pelno.

Po audito – kitas vadovas

Kai po 13 metų vadovavimo ilgametė "Klaipėdos butų" direktorė, pensinio amžiaus Polė Maskeliūnienė pernai rugpjūtį pasitraukė iš pareigų, įstaigai vadovauja vyriausiasis inžinierius Eugenijus Vanagas.

Sutapimas ar ne, tačiau ji iš darbo išėjo, kai buvo atliktas įstaigos auditas. Tada esą patikrinimo prireikė gavus skundų dėl įstaigos veiklos.

Buvo nustatyta, kad ne visais atvejais "Klaipėdos butų" veikla organizuota vadovaujantis teisės aktų reikalavimais: įdarbintų darbuotojų skaičius viršijo nustatytą pareigybių skaičių, nebuvo paskirti atsakingi asmenys, galintys gauti avansus ūkinėms išlaidoms, už juos įsigytos prekės be viešųjų pirkimų procedūrų, nenustatyta tinkama darbo apmokėjimo tvarka, atostogos įstaigos vadovei suteiktos pažeidžiant įstatymo nuostatas.

Konstatuota, kad ilgalaikės sutartys su privačiomis bendrovėmis sudarytos ir vykdytos nesivadovaujant Lietuvos viešųjų pirkimų įstatymo bei kitų teisės aktų reikalavimais.

Tuomet, anot Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, didelių pažeidimų rasta nebuvo, tačiau tam tikrų klausimų dėl viešųjų pirkimų ar etatų skaičiaus pagrįstumo specialistams vis dėlto kilo.

Pernai įstaigoje dirbo aštuoni darbuotojai, šiemet – septyni. Darbo užmokesčio ir socialinio draudimo išlaidos pernai siekė 147 tūkst. eurų.

Remiantis įstaigos veiklos finansine ataskaita, pernai "Klaipėdos butai" gavo 7 tūkst. eurų grynojo pelno.

Už nuomą – milijonas

Viešoji įstaiga "Klaipėdos butai" įsteigta 2007 m. Klaipėdos miesto tarybos sprendimu.

"Klaipėdos butai" teikia Klaipėdos miesto savivaldybės gyvenamųjų patalpų nuomos viešąsias paslaugas ir vykdo savivaldybės socialinio būsto fondo gyvenamųjų namų bendrųjų objektų administravimą bei nuolatinę techninę priežiūrą.

Iki šių metų pradžios savivaldybei nuosavybės teise priklausė 1 545 gyvenamosios patalpos, kurių bendras plotas sudarė 65,7 tūkst. kv. m.

Socialinio būsto fondui priklausė 562 patalpos, kurių bendras plotas – 25,3 tūkst. kv. m.

"Klaipėdos butai" ne tik surenka sumokėtą nuomos mokestį ir perveda jį savivaldybei, bet ir rengia ieškinius teismams bei atstovauja savivaldybei juose dėl nesumokėto nuomos mokesčio priteisimo, organizuoja iškeldinimo procedūrų vykdymą, inventorizuoja gyvenamųjų patalpų techninę būklę, sudaro metinius planus patalpų remontui, numato lėšas kasmetiniams remonto darbams vykdyti.

Pernai iš miestui priklausančių butų priskaityta 1,067 mln. eurų nuomos mokesčio.

Savivaldybės administracijai pervesta 1,094 mln. eurų, iš jų 91 tūkst. – nuomininkų sumokėtos praėjusių laikotarpių skolos.

Savivaldybės nuomininkų įsiskolinimo lygis siekia 6 proc.

Pagal Klaipėdos miesto tarybos sprendimus, pernai trys nuomininkai buvo atleisti nuo nuomos mokesčio, 17 buvo pakeistos nuomos sąlygos arba jiems išnuomotas kitas būstas socialinio būsto nuomos sąlygomis.

Remontams skiria tūkstančius

Per ataskaitinius metus 12 butų buvo privatizuota rinkos kaina ir 25 butai parduoti viešajame aukcione.

Parengti ir Klaipėdos savivaldybės administracijos juridiniam skyriui perduoti dokumentai 33 ieškiniams nuomininkams iškeldinti.

Antstolių išieškotos sumos pagal pateiktus vykdomuosius dokumentus siekia 23,6 tūkst. eurų.

Pernai buvo atlikta tuščių butų remonto darbų už 73,7 tūkst. eurų. Sutvarkyta 17 tuščių gyvenamojo ir socialinio būsto fondo butų.

13-oje butų atlikti langų ir durų remonto (keitimo) darbai už beveik 3 tūkst. eurų.

Kitų avarinių darbų 80-yje butų atlikta už 28,3 tūkst. eurų sumą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kaimyne

O kiek jie palieka skolų ir kaip nugyvena tuos butus ar auditas žiūrėjo? Ir kas įvertina kaip pasikeičia viso namo gyvenimas, kai įkelia tuos...

Anonimas

nu gales savivaldyba baliavoti,kaledom issimokes 2 tukstancius ir daugiau premiju,dovanu ot bus balius vagims,

tyrėjui

... kad nustatytų debilų kiekį mieste
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS