Už nudizmą rezervate – baudos | kl.lt

UŽ NUDIZMĄ REZERVATE – BAUDOS

Aplinkosaugininkai, nubaudę rezervate plikinėjusius poilsiautojus, sulaukė pasipiktinimo bangos. Atvykėliai iš sostinės ir kitų miestų niekaip negali suprasti, kodėl rezervate draudžiama lankytis?

Į reidą pajūryje buvo išsiruošę Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos valdybos pareigūnai.

Radę Plazės rezervate gulinėjančius poilsiautojus, aplinkosaugininkai surašė Administracinių nusižengimų protokolus, poilsiautojus nubaudė 30-ies eurų bauda.

Plazės gamtinis rezervatas – ypatingos apsaugos gamtinė sritis. Tačiau to niekaip nenori suvokti kai kurie atvykėliai.

Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų tarnybos specialistas Erlandas Paplauskis paaiškino, kad rezervate draudžiama lankytis, tačiau praeiti pajūriu galima.

„Dar niekas nebuvo nubaustas už tai, kad praėjo pajūriu, sustojo atsigerti vandens. Aplinkosaugininkai labai aiškiai mato, kada yra gulima ir poilsiaujama, o kada žmogus tik praeina pro šalį. Rezervatuose lankytis draudžiama, rekreacinė veikla negalima. Plazės gamtinio rezervato ribos yra nurodytos parko informaciniuose stenduose, ties šiaurine ir pietine rezervato riba, informacija teikiama parkų lankytojų centruose“, – patikino E. Paplauskis.

Aplinkosaugininkų nuotr.

Tačiau atvykėliai socialiniame tinkle įsivėlė į ginčą su aplinkosaugininkais – esą lentelių, kad čia yra rezervatas, nematė, nieko nežinojo.

„Rezervatas neskirtas smaigstyti lentelių miškui. Ponai turėtų pasidomėti, kur keliauja, kur apsistoja. Galima susisiekti su lankytojų centru, teikiama visa informacija“, – pabrėžė E. Paplauskis.

Palangos policija pranešė, kad sulaukia nusiskundimų dėl nuogalių bendrajame pliaže.

Todėl pareigūnai primena, kad nudistų pliažas Palangoje yra Pajūrio regioninio parko paplūdimyje, už 300 metrų į pietus (Klaipėdos pusėje) nuo Nemirsetos pietinio privažiavimo kelio prie jūros. Vieta pažymėta informaciniais ženklais.

„Atkreipiame dėmesį, kad „Google“ programos žemėlapyje pateikta informacija apie galbūt esamą nudistų pliažą Nemirsetos teritorijoje yra neoficiali, neatitinkanti tikrovės ir klaidinanti“, – pranešė Palangos policijos komisariatas.

Bendruose paplūdimiuose būti nuogiems asmenims (nedėvintiems maudymosi kostiumų ar dėvintiems tik jų dalį) draudžiama.

Už šio draudimo nepaisymą numatyta administracinė atsakomybė – bauda nuo 16 iki 60 eurų, pakartotinai pažeidus – 60–140 eurų nuobauda.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Dėl nuogalių

Tai kiek ten jų buvo? Sovietiniais laikais ir prie ežerų, ir nuošalioje pajūrio pliažuose žmonės pasitaikius progai išsimaudydavo nuogi ir tragedijos nebūdavo. Pradės dabar gaudyt moteris, kurios pliaže maudomuko liemenuką atsisegė, kai visur medijoje pilna nuogų išriestų s.ubinių, kurias atseit garsios moterys demonstruoja? Ir kas čia kunigų šaukiasi, tai bažnyčia nuogą kūną laiko tyru. Adomas su Ieva iš rojaus ištrenkti buvo, kai iš nuogumo gėdos sulindo į krūmus.

Kiek teko keliauti, tai taisyklė viena

Jei neuždrausta, tai galima. Rezervatuose prie įėjimo visada būna aiški informacija apie saugomą vietą ir taisykles ir dažnai keliomis kalbomis. Ir dar būna surašyta dėl ko saugoma, fauna, flora, kraštovaizdis. Neturi teisės skirti baudos, jei nėra draudžiančios lentelės. Nesugeba įsmeigti lentelės, tegul pastato tarnautoją, kuris teiks informaciją žodžiu.

Jei nėra niekur pažymėta

Tai iš kur žmogui žinoti, kad ten yra kažkokios lankymosi taisyklės? Aš ieškau informacijos, kai noriu patekti į kokią vietą, bet jei tiesiog einu pajūriu, iš kur galiu žinoti kad pajūrio statusas kažkur pasikeitė, jei niekas nepažymėta? Visur Pasaulyje saugomos vietos žymimos ir iškabinamos lankymosi taisyklės. Net Afrikoje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS