Už surastą šunį žada atsilyginti 1 tūkst. eurų | kl.lt

UŽ SURASTĄ ŠUNĮ ŽADA ATSILYGINTI 1 TŪKST. EURŲ

Kai kurie žmonės, ieškantys paklydusių savo augintinių, pasiryžę ne tik atsidėkoti, bet ir sumokėti nemenką atlygį už rastą gyvūną. Šventojoje gyvenantis Donatas – dingusios kalytės Deizės šeimininkas, kuris savo numylėtinės neranda nuo sausio 14-osios, ją radusiems žada atsilyginti 1 tūkst. eurų.

Dingo kaip į vandenį

Gyvūnų prieglaudos „Linksmosios pėdutės“ ir „Būk mano draugas“ jau ne kartą dalinosi pranešimu apie dingusią Deizę. Tokiu pačiu įrašu socialinių tinklų grupėse dalijosi ir įvairios bendruomenės, pavieniai asmenys.

Minėto šuns šeimininkas nurodė, kad jo kalytė dingo sausio 14 d., veislė – takso ir biglio mišrūnė, penkerių metų amžiaus, panaši į takso veislės šunį. Išskirtiniai bruožai – balta krūtinė.

Šuo iš pradžių buvo pastebėtas Šventojoje, klaidžiojantis Gubojų gatvėje. Sausio 18–19 dienomis Deizė buvo matyta ir Palangoje. Šeimininkas trumpai pasidalijo, kaip dingo jo keturkojė.

„Gyvenu vienkiemyje, prieš mane laukai, už kelių kilometrų – Šventoji. Turiu du šunis. Sausio 14 dieną, sekmadienį, išėjome į lauką, kad šunys atliktų gamtinius reikalus. Vienas šuo parėjo, o kitas – ne. Deizė buvo pastebėta tą dieną Šventojoje 13 val., po to 15.30 val. Dar buvo pastebėję 2 val. ryto, bet negarantuotai, tik sakė, kad šuo labai panašus. Po to pastebėjo Palangoje, prie Naglio kalno, J. Basanavičiaus gatvėje. Buvo žmonių, kurie tvirtino, kad tai tikrai buvo mano šuo. Tačiau kiek ieškojau, niekur neradau“, – emocijas vos tramdė Donatas.

Deizė kaip į vandenį dingo pirmą kartą per penkerius metus.

Deizė kaip į vandenį dingo pirmą kartą per penkerius metus.

Bijo griaustinio

Sausio 19 d., penktadienį, apie 11 val. Donatas atvyko į vietą, kurioje žmonės teigė matę Deizę. Su savimi jis atsivežė augintinio maisto ir savo drabužių, kad šuo galėtų identifikuoti šeimininko kvapą.

„Pradėjau vaikščioti, ieškoti, šūkauti, švilpauti ir tada prasidėjo pūga, o už pusvalandžio – nežmoniško stiprumo griaustinis, galvojau, gal kokia bomba kažkur sprogo. Po pusvalandžio po to griaustinio man paskambino ir pasakė, kad prie Naglio kalno matė taksą, veikiausiai balta krūtine lekiantį į tą vietą, kur ėmiau švilpauti ir šaukti. Visą dieną po to ieškojau“, – pasakojo Donatas ir pridūrė, kad Deizė labai bijo griaustinio ir fejerverkų.

Kreipėsi ir į policiją

Šeštadienį Palangoje vyko renginys, tad Deizės šeimininkas informavo ir jame dalyvavusius žmones apie šuns dingimą. Tačiau daugiau žinių nesulaukė.

Vyras nenuleidžia rankų, nors ir pamažu apima neviltis. Be to, žmogus abejoja ir siūloma suma – esą 1 tūkst. eurų suma, anot jo, gali būti per menka.

„Žinokite, suma – per maža. Stengsiuosi ieškoti po visą apylinkę 20–30 kilometrų spinduliu. Jau skambinau ir į radiją. Dabar esu prie Palangos policijos nuovados, duosiu naujų skelbimų. Iki kol sutems, gal dar užsuksiu į Kretingos policiją, o laikui bėgant – ir į Klaipėdos policiją“, – vakar tikino vyras.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

nuo gero gaspadoriaus niekas nebėga,kad savo sodyboj nereikėtu šuns šudą rinkti išleidau į laukus

Bomžai

suėdė. Taigi žiema o ir konteneriai dabar toki kad maisto neiškrapštysi

dušanski pasekėjai

Prileido į Lietuvą visokio plauko šiukšlių, galimai pakirto šunelį savo barbariškiems tikslams. Tikėsimės atsiras.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS