Užgavėnių šventė uostamiestyje – it vestuvių pokylis | kl.lt

UŽGAVĖNIŲ ŠVENTĖ UOSTAMIESTYJE – IT VESTUVIŲ POKYLIS

Uostamiesčio Teatro aikštėje klaipėdiečiai šventė žiemos išvarymo šventę – Užgavėnes. Persirengėliai kvietė minėti šią dieną ne tik tradiciškai valgant blynus, ragaujant klaipėdietišką šiupinį ar stebint kasmetes Kanapinio ir Lašininio varžytuves, bet ir dalyvaujant „vestuvėse“.

Šiemet Klaipėdos etnokultūros centras miestiečiams surengė vestuvinių paslaugų mugę „Viskas ženatvei“. Tad šventės dalyviai turėjo pasiruošti vestuvinei šventei rišdami puokštes, naudodamiesi floristų ir vizažistų paslaugomis ar puošiantis kitais originaliais vestuviniais akcentais.

Šiemet žiedus sumainė tradicines varžytuves laimėjęs Kanapinis ir jo nuotaka Rožė. Jaunieji buvo pasveikinti klaipėdiečių plojimais ir širdelių konfeti.

Šventėje netrūko įvairios veiklos, mažieji mokėsi vaikščioti kojūkais, žvejojo medines žuvis. Vyresni fotografavosi su pro šalį vaikštančiais persirengėliais, gaminosi Užgavėnių kaukes, puokštes.

Veiksmas: šventės dalyviai linksminosi šokdami su persirengėliais. I. Kiseliovaitės nuotr.

Kiti stovėjo eilėse prie palapinių, kuriose buvo prekiaujama maistu. Didžiausia eilė nusidriekė prie miltiniais blynais prekiaujančių pirkėjų.

Kelių blynų porcija kainavo apie 4 eurus. Buvo ir kitokių patiekalų. Pavyzdžiui, porcija vėdarų, vištienos kepsnelių ar rūkytos šoninės kainavo po 8 eurus, dešrelių su kopūstais ir bulvėmis kaina siekė nuo 6 iki 8 eurų, šiupinys aukštaitiškai – 6 eurus.

Prieš uždegant Morę scenoje pasirodė ir miestiečius pasveikino Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus, jis akcentavo ne tik Užgavėnių svarbą, bet ir naudą.

Įvaizdis: persirengėliai noriai pozavo fotografams. I. Kiseliovaitės nuotr.

„Turbūt visi susirinkę vaikai laukia, kol uždegsime Morę. Ir aš, patikėkite, laukiu. Nebesinori leisti pinigų sniego valymui. Uždekime Morę ir sudeginkime visa tai, kas buvo netinkama, bloga mūsų širdyse, protuose, gyvenime“, – linkėjo Klaipėdos meras.

Užgavėnių nuotaiką kūrė vilniečių folk’n’roll grupė „Robaksai“ ir persirengėliai iš Žemaitijos – folkloro ansamblis „Platelē“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS