Užkliuvo poligone paliktos šiukšlės: įtarimų šešėlį metė kariams | kl.lt

UŽKLIUVO POLIGONE PALIKTOS ŠIUKŠLĖS: ĮTARIMŲ ŠEŠĖLĮ METĖ KARIAMS

Klaipėdietį gerokai papiktino Klaipėdos pašonėje esančio Kairių poligono teritorijoje aptikta šiukšlių krūva. Nuotraukomis socialiniame tinkle pasidalijęs vyras vieną iš įtarimo šešėlių metė ant, tikėtina, taip įžūliai galėjusių pasielgti karių.

„Mūsų šaunieji kariūnai papietavo. Mes jiems į biudžetą, jie mums į mišką sauso davinio paketus. Puotauta tvora neaptvertoje teritorijoje. Tad gal kokie mėgėjai treniravosi. Tikėtina, kad šiaip pašaudyti atsliūkinę, be sauso davinio gaiduko neįveiktų“, – socialiniame tinkle plūdo klaipėdietis.

Tuščios sauso maisto davinių, cigarečių pakuotės ir kitokio tipo atliekos – visa tai jis rado apsilankęs Kairių poligono kairėje pusėje, netoli Vilhelmo kanalo. Kaip teigė pašnekovas, panašų vaizdą čia pat teko matyti maždaug prieš dvi savaites, kai su žmona pro šią vietą ėjo išsiruošę grybauti. Identiška situacija esą pasikartojo ir prieš keletą dienų. Kaip spėja klaipėdietis, minėtoje teritorijoje galimai bus užsilikusios tos pačios šiukšlės, kurių niekas taip ir nesiteikė sutvarkyti.

„Sunku patikėti, kad tai galėtų būti karių darbas. Galbūt sausus maisto davinius kur nors įsigijo ar iš sandėlių pavogė civiliai asmenys. Tačiau, jei paprasti žmonės parduotuvėse to įsigyti negali, veikiausiai tai bus susiję su kariais“, – spėliojo vyras, pridurdamas, kad šitaip elgtis negražu.

Klaipėdietis pabrėžė, jog Kairių poligone matytų atliekų kiekis – nedidelis, o juk kariai vaikšto būriais ir turi vadus, kurie tikrai neleistų šitaip neatsakingai palikti šiukšles teritorijoje. „Pirmas įspūdis, jog pro šią vietą praėjo keli asmenys, tikrai ne būrys. Nors betvarkė padaryta, bet tikrai ne šimto žmonių“, – sakė jis.

Apie paliktą netvarką Kairių poligono teritorijoje portalo žurnalistai pranešė Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos inspekcijai. Specialistai išsiaiškino, jog šiuo atveju jokios žalos aplinkai padaryta nebuvo. Tačiau apie situaciją informuoti Kairių poligono atstovai pažadėjo sutvarkyti teritoriją.

Sunku patikėti, kad tai galėtų būti karių darbas.

„Mūsų kariai nesilanko Kairių poligono kairėje pusėje, nes ten įrengtos poilsiavietės gyventojams. Jie čia niekuomet nevalgo. Gali būti, jog tai civiliai asmenys, nes sauso maisto davinių galima įsigyti ir internete“, – kalbėjo Lietuvos kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados Generolo Povilo Plechavičiaus poligono viršininkas Egidijus Daugintis.

Pasak jo, minėtoje Kairių poligono pusėje atliekas poilsiautojai palieka ne pirmą kartą. Aplinkos tvarkymu čia rūpinasi miškininkai.

„Mūsų kariai sauso maisto davinius valgo itin retai. Jiems duodamas šiltas maistas vienkartiniuose induose. Tiek vienu, tiek kitu atveju, kariai su savimi turi maišus, į kurios sukrovę šiukšles iškart išveža į konteinerius. Tačiau šį kartą mes sutvarkysime visą teritoriją, nors atliekas paliko ir ne kariai“, – pažadėjo poligono viršininkas.

GALERIJA

  • Užkliuvo poligone paliktos šiukšlės: įtarimų šešėlį metė kariams
  • Užkliuvo poligone paliktos šiukšlės: įtarimų šešėlį metė kariams
  • Užkliuvo poligone paliktos šiukšlės: įtarimų šešėlį metė kariams
Skaitytojo nuotr.
Gairės: kariai, šiukšlės, paliktos šiukšlės, Kairių poligonas, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Valis

Per amerikonus, kiek miškų isnaikinama,,zeme isdraskoma teršiama ir siukslinama.

K

Ups. Ar jus bent suprantat ka rasot jei butu karas irgi sakytumet kad negali vazinet poligonas tam ir yra kad kariai mokitusi pratybose karo atveju kad viska ismoktu. Neispruselis jabanas

ups

mano nuomone, išvis tas važinėjimas po gražias Lietuvos vietas su karine technika, išvis nepriimtinas....och, džiaugiamės, atvyko iš ten, iš ten, va dar iš ten, karinės pratybos....o kenčia mūsų gamta....tos šalys tik ir džiaugiasi, kad yra tokių, kurie tai leidžia.....tikrai nebebus tokio karo, kur su tom mašinom mala pajūrį, tad ir treniruotis nematau reikalo....prisipirko technikos po Sacharą važinėti, tai dabar smėliuko ieško.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS