V. Stankevičius baigia diplomatinę tarnybą | kl.lt

V. STANKEVIČIUS BAIGIA DIPLOMATINĘ TARNYBĄ

Diplomatas, tolimojo plaukiojimo kapitonas, buvęs parlamentaras klaipėdietis Vaclavas Stankevičius nusprendė baigti diplomatinę tarnybą ir ketina grįžti į Klaipėdą, kur nuo liepos vadovaus Lietuvos aukštajai jūreivystės mokyklai.

Liepos 1 d. baigiasi Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos direktoriaus profesoriaus Viktoro Senčilos kadencija.

Paaiškėjo, jog naujojo vadovo atrankos konkursą laimėjo diplomatas, tolimojo plaukiojimo kapitonas, buvęs parlamentaras klaipėdietis V.Stankevičius, kuris ir pats yra šios mokymo įstaigos absolventas.

"Teisybė, grįžtu į Klaipėdą. Pastebėjau, kad paskelbtas Aukštosios jūreivystės mokyklos direktoriaus konkursas, pateikiau dokumentus ir laimėjau. Noriu grįžti į Klaipėdą, jau seniai to norėjau, bet buvo kitaip gyvenimas susiklostęs. Dabar pasitaikė galimybė, nutrauksiu diplomatinę tarnybą ir parvažiuosiu. Šeima labai apsidžiaugė, nes namie labai mažai būdavau", – atviravo V.Stankevičius.

Naujoji darbo sutartis su V.Stankevičiumi dar nepasirašyta. Artimiausiu metu tai bus padaryta, o darbą jis pradės nuo liepos 1 d.

64-erių V.Stankevičius tolimojo plaukiojimo jūrų kapitonu dirbo 17 metų. Po to krante buvo Klaipėdos transporto laivyno (iki jo privatizacijos) direktorius laivyno eksploatacijai, kompanijos viceprezidentas.

Buvo išrinktas į Klaipėdos miesto tarybą, o 2000–2008 m. jis buvo Seimo narys, priklausė Naujosios sąjungos (socialliberalų) frakcijai.

Vėliau, nuo 2009-ųjų iki 2014-ųjų, V.Stankevičius vadovavo Generaliniam konsulatui Rusijos Kaliningrado srityje, nuo 2015-ųjų yra Lietuvos konsulas Seinuose, Lenkijoje.

"Labai džiaugiuosi patirtimi Lenkijoje. Čia labai aukšto lygio, išsilavinusi lietuvių bendruomenė. Punske veikia lietuviškas licėjus, Seinuose – lietuviška pagrindinė mokykla. Aktyvi lietuvių veikla – ir Suvalkuose. Man labai patiko čia dirbti", – kalbėjo V.Stankevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Anonimas

Не Stankevičius, а СТАНКЕВИЧ

klaipedietis

paziurekit kokie sakalai po europos parlamenta skraido dar ir zanijasi, toks amzius proto amzius ,jis buvo ir liko protingas zmogus as ji pazinojau sekmes jam.

bob

geras zmogus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS