Vaikų sergamumas COVID-19 uostamiestyje kelia nerimą | kl.lt

VAIKŲ SERGAMUMAS COVID-19 UOSTAMIESTYJE KELIA NERIMĄ

Vaikų sergamumo COVID-19 tendencijos uostamiestyje kelia nerimą. Nepaisant nuolatinio testavimo, virusu suserga vis daugiau mažamečių.

Praėjusią savaitę atlikto tyrimo metu paaiškėjo, kad net septyniuose darželiuose rasta virusinė medžiaga.

Pasak Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro direktorės Jūratės Grubliauskienės, ne tik darželiuose, bet ir mokyklose skaičiai – neraminantys.

"Praėjusią savaitę mokykloje buvo atlikta beveik 12 tūkst. greitųjų antigeno testų. 52 gauti teigiami, 42 nuvyko į mobilų punktą patikslinti atlikdami PGR testą ir 33 pasitvirtino. Gruodžio 13 d. duomenimis, 30 klasių iš 13 skirtingų mokyklų testuojasi kas dvi dienas, po kontakto su COVID-19 sergančiuoju. Taip pat po šio kontakto testuojasi 164 mokyklų darbuotojai. Sergamumo tendencijos mus nelabai džiugina, nes bendrojo lavinimo ir ugdymo įstaigose 33 proc. išaugo sergančių vaikų skaičius. Šiuo metu serga 255 vaikai serga. Dešimt proc. išaugo sergančių pedagogų skaičius, serga 21 pedagogas. 69 proc. išaugo sergančių kitų darbuotojų skaičius. Nors tik 13 serga, bet augimo tendencija yra tokia", – teigė J.Grubliauskienė.

Ikimokyklinėse įstaigose šiuo metu sumažėjo sergančių vaikų ir pedagogų skaičius. Iš viso serga 27 vaikai ir 11 pedagogų.

"Praėjusią savaitę buvo atliktas 15 ikimokyklinių ugdymo įstaigų aplinkos paviršių testavimas, kuris atliekamas kas dvi savaites. Iš 15 įstaigų, septyniose įstaigose rasta virusinė medžiaga. Jeigu konkrečiau, nustatyta 18 mėginių iš septynių skirtingų darželių, kur įtariamas COVID-19 atvejis, ir nustatyti trys mėginiai iš trijų skirtingų darželių, kur rasta didelė koncentracija, tai reiškia, kad kažkur aplinkoje buvo sergantieji arba viruso nešiotojai. Šiems darželiams buvo išsiųsta informacija su rekomendacija atlikti PGR testą. Tai yra rekomendacija, tėvai sprendžia, ką daryti", – kalbėjo sveikatos biuro direktorė.

Šią savaitę į uostamiestį atkeliaus ir vakcinos vaikams.

5–11 m. vaikai bus skiepijami mažesnio tūrio "Comirnaty" vakcina. Šia vakcina bus skiepijami ir vyresni negu 12 m. vaikai.

Nors vaikų vakcinavimas prasidės gruodžio 15–16 d., skiepui jau galima registruotis internetu arba trumpuoju telefono numeriu.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Susimastykim kas vyksta

Tai bent sugalvota skiepu vaikams reklama? Manau visai netikusi, negi manoma kad visi tevai tokie kvaili, naivus, kad ims ir patikes. Butu gaila jei teveliai patiketu ir susigundytu tokiu baisia propaganda. Manau teveliai jau suprato, kad jau maziausias zmogaus ypac vaiko suciaudejimas yra mirtina covid _19. PASAKYKITE KAS DAR ZINOTE KITOKIA LIGA NEI COVID? As jau kitu ligu nezinau, nes gydymo kitu ligu nebera visiska. Pas seimos gydytoja laike os ne menesio, o po to pas specialista dar po 3 men. Tik covid su tam tikromis islygomis greiciau ir tai tik atskirais atvejais, kai liga jau pazengusi arba jau eina i pabaiga, o kai kada jau ir esi pasveikes. Ar tai normalu?

Lina

O kas tuos vaikus darželyje tiria? Tėvai.Nori tiria,nori grupėje slogytę gydo.Vaikšto kaip į balių po darželį visa šeima su kaimynais.

4

Dėl rašybos, visos pretenzijos Google. Labai kvailai atrodo žmogus, kai suprato apie ką parašyta, bet vaidina protingoli
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS