A. Vaitkus: grandinė nesunki, pareigos sunkios | kl.lt

A. VAITKUS: GRANDINĖ NESUNKI, PAREIGOS SUNKIOS

Ketvirtadienį Klaipėdos savivaldybės posėdžių salėje prisiekė 29 iš 31 naujosios tarybos naujos narių. Du naujos kadencijos politikai pirmajame posėdyje nedalyvavo. Buvo inauguruotas ir naujasis uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus.

Pirmąjį naujos kadencijos Klaipėdos miesto tarybos posėdį pradėjo Klaipėdos miesto rinkimų komisijos pirmininkas Adolfas Gritėnas. Jam vadovaujant, prisiekė 29 posėdyje dalyvavę tarybos nariai ir meras.

Du naujai išrinkti politikai – socialdemokratas Romaldas Sakalauskas ir partijos „Laisvė ir teisingumas“ atstovas Henrikas Galinauskas į posėdį neatvyko.

Klaipėdos taryboje daugiausia – aštuonis mandatus – per šiuos rinkimus iškovojo A. Vaitkaus vadovaujamas politinis komitetas „Ištikimi Klaipėdai“ (Arūnas Tuma, Rimantas Taraškevičius, Vidmantas Dambrauskas, Jolanta Skrabulienė, Vaida Raugelė, Tomas Juočys ir Romaldas Idzelevičius), septynis mandatus gavo partija „Laisvė ir teisingumas“ (Lina Šukytė-Korsakė, Kęstutis Bartininkas, Steponas Venckus, Vidas Karolis, H. Galinauskas, Sergej Mažūga ir Monika Žvinklytė), po tris – „valstiečiai“ (Jurandas Altuchovas, Algimantas Šniepis ir Raimondas Tamošauskas), taip pat socialdemokratai (Vytautas Grubliauskas, Arvydas Cesiulis ir R. Sakalauskas).

Praeitą savaitę Klaipėdoje tarp keturių politinių jėgų pasirašyta valdančiosios koalicijos sutartis.

Valdančiąją daugumą sudaro komitetas „Ištikimi Klaipėdai“, partija „Laisvė ir teisingumas“, „valstiečiai“ ir socialdemokratai.

Tris mandatus laimėjęs Liberalų sąjūdis (Saulius Budinas, Saulius Liekis ir Edmundas Kvederis) bei septynis mandatus turintys konservatoriai (Artūras Razbadauskas, Aušra Pacevičiūtė, Andrius Dobranskis, Andrius Petraitis, Ugnius Radvila, Laura Šaltytė-Vaisiauskė ir Aidas Kaveckis) nusprendė likti opozicijoje.

A. Vaitkus kelis kartus pabrėžė, jog į valdančiąją koaliciją kvietęs visas politines jėgas, tačiau esą ne visi priėmė kvietimą.

Po inauguracijos naujojo mero pasiteiravus, ar nesunki miesto vadovo regalija – sidabrinė grandinė –, A. Vaitkus trumpai atsakė: „Grandinė nesunki, pareigos sunkios“.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Po priesaikos buvo kelių valandų pertrauka, po kurios buvo tęsiamas posėdis, jo metu išrinkti vicemerai, tiksliau, vicemerės, o balsavimas dėl savivaldybės administracijos direktoriaus atidėtas kitam tarybos posėdžiui.

Kadenciją baigęs meras turėjo du pavaduotojus, naujasis gali turėti tris, taip nubalsuota paskutiniame senosios tarybos posėdyje, bet kol kas pasirinko tik du – tiksliau, dvi moteris.

Naujoji vicemerė – iš A. Vaitkaus komandos – 44 metų V. Raugelė, kuri į tarybą išrinkta trečią kartą, jos atsakomybėje bus švietimo, sveikatos, socialinės apsaugos ir viešosios tvarkos klausimai.

Vicemerė išrinkta vienbalsiai. Už V. Raugelę balsavo ir opozicijos atstovai.

Antrasis mero pavaduotojo postas suderėtas partijos „Laisvė ir teisingumas“ atstovei 52 metų L. Šukytei-Korsakei, kuri į tarybą pateko pirmą kartą, nors ankstesniuose rinkimuose politikė pretendavo į Klaipėdos miesto mero postą, bet nelaimėjo.

Antrosios vicemerės atsakomybėje bus aplinkosaugos, kultūros, sporto ir kiti klausimai.

Nors Liberalų sąjūdžio atstovai ir nepalaikė L. Šukytės-Korsakės kandidatūros, už ją balsavo 19 iš 29 tarybos narių, vienas buvo prieš, o 9 susilaikė.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Savivaldybės administracijos direktoriaus vieta pažadėta „Laisvės ir teisingumo“ atstovui.

Portalo duomenimis, šios pareigos turėtų būti patikėtos V. Karoliui, tačiau ketvirtadienio posėdyje į dienotvarkę klausimas dėl administracijos vadovo paskyrimo įtrauktas nebuvo, jis atidėtas kitam tarybos posėdžiui.

V. Raugelė ir L. Šukytė-Korsakė – naujai išrinktos ir prisiekusios tarybos narės, gavusios vicemerių pareigas, neteks tarybos nario mandato, taigi jų vietas taryboje vietoj V. Raugelės užims 70 metų Leonas Makūnas, buvęs Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius, bendrovės „Klaipėdos vanduo“ vadovas ir buvęs mero patarėjas.

Vietoj naujas pareigas gavusios „Laisvės ir teisingumo“ partijos narės L. Šukytė-Korsakės vietą taryboje turėtų užimti 28 metų Aleksej Diukin, privačios bendrovės direktorius, kuris Vyriausiosios rinkimų komisijos paviešintoje anketoje visais klausimais, išskyrus savo gimimo datą, neatviravo, nenurodė nei tautybės, nei išsilavinimo, nei darbo patirties, nei pomėgių.

Plačiau skaitykite penktadienio dienraštyje „Klaipėda“.

GALERIJA

  • A. Vaitkus: grandinė nesunki, pareigos sunkios
  • A. Vaitkus: grandinė nesunki, pareigos sunkios
  • A. Vaitkus: grandinė nesunki, pareigos sunkios
  • A. Vaitkus: grandinė nesunki, pareigos sunkios
  • A. Vaitkus: grandinė nesunki, pareigos sunkios
  • A. Vaitkus: grandinė nesunki, pareigos sunkios
  • A. Vaitkus: grandinė nesunki, pareigos sunkios
  • A. Vaitkus: grandinė nesunki, pareigos sunkios
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (37)

Klaipedietė

Nauja šutvė,niekas nesikeis tik sau pildys kišenes,siaubas.Niekšai išjunkite mieste šildymą.

Alergija

išvalykit gatvių pakraščius nuo žvuro, smėlio, dar po žiemos liko

to jo

Nu jo, rudenį bus šalta,šildysim iki rudens,nes rudenį tikrai atšals...na tai ir gegužę kartais sninga,tai ką lauksim birželio?nu ir tamsumas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS