Vakarų Lietuvai – sniego spąstai | kl.lt

VAKARŲ LIETUVAI – SNIEGO SPĄSTAI

Antradienio rytą prasidėjęs smarkus snygius kai kuriuose Klaipėdos apskrities rajonuose nerimo iki pavakarių. Pranešama, jog ypač daug sniego iškrito Skuodo apylinkėse.

Įmonės „Kelių priežiūra“ Vakarų regiono Skuodo kelių tarnybos vadovas Gintaras Šmitas tikino, jo paryčiais prasidėjęs snygius tęsiasi iki šiol.

„Nuo penkių valandų ryto pradėjo snigti ir iki dabar sninga. Buvo nustoję vos trumpam. Ko gero Skuodas daugiausiai gavo, dirbame iki šiol. Į kelius išsiųsta visa technika – keli valytuvai barstytuvai, greideriai“, – tikino specialistas.

Daugiau sniego kliuvo Mosėdžio apylinkėms, pačiame Skuode rytą per sniegą buvo sunku įžiūrėti kelio ženklus.

„Per dieną prisnigo apie 20 centimetrų. Mažeikių ir Salantų link prisnigo tikrai daug“, – aiškino G.Šmitas.

Sinoptikai ramina, kad smarkus snygius turėtų rimti.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Prognozių ir perspėjimų skyriaus vyriausioji specialistė Margarita Kirkliauskaitė tikino, kad Lietuvai teko tik kraštinė Europą šiuo metu skandinančio ciklono dalis.

„Taip, Europa apsnigta visiškai. Šiuo metu labiausiai sninga ties pietiniais ir pietvakariniais šalies rajonais. Ši zona nutįsusi per Vilniaus, Trakų, Alytaus, Tauragės Klaipėdos, Telšių regionus. Klaipėdoje prisnigo gal tik kelis centimetrus, tačiau Žemaitijoje – 13 cm, pietiniuose rajonuose – 10–16 cm“, – pastebėjo M.Kirkliauskaitė.

Artimiausią parą slėgis turėtų kilti, naktį pašals, darysis giedra.

„Sniego mažės, naktį gausesnio sniego tikimasi šiaurės rytiniuose regionuose. Atkeliaujantis naujas ciklonas trečiadienio antroje pusėje į Lietuvą atneš atšilimą ir mišrius kritulius“, – tikino sinoptikė.

GALERIJA

  • Vakarų Lietuvai – sniego spąstai
Socialinio tinklo "Facebook" paskyros "Reidas" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Mums,kad tik paverkt

ziema yra ziema,bet kai jau seniai nematyta tiek sniego,o dar ir salcio buna iki 20 l.,tai - jau svieto pabaiga,ar ne? Nelabai seniai visos ziemos budavo gan snieguotos,o salciai kartais traukdavo ir iki 30 ar net 38l., ir nieko, buvom priprate,tvoros braskejo nuo salcio.O dabar jau 18-20l. -raso speigas...Apsidairykim,kokias negandas pasaulis isgyvena ir visai ramiai isgyvensim savasias

Koks

Koks čia reiškinys - snygius?

Storas

Šnd. Važiavau Kaunas- Mažeikiai- Klaipėda- Kaunas. Mačiau tik du barstytuvus ir vieną traktorių valantį sniegą. Apie Plungę Telšius keliai visiška tragedija.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS