Vakcinos vaikams – jau pakeliui | kl.lt

VAKCINOS VAIKAMS – JAU PAKELIUI

Penkerių metų sulaukę vaikai jau netrukus galės skiepytis. Sveikatos apsaugos ministerija nusprendė, kad vakcinacijai nuo COVID-19 ligos jau gali būti registruojami ir mažamečiai.

Vakcinos mažiesiems į Lietuvą turėtų atkeliauti šios savaitės pradžioje, o skiepijimas prasidės gruodžio 15–16 d.

Pranešama, kad vakcinos bus pristatytos į sveikatos priežiūros įstaigas.

Tėvai, įtėviai ar globėjai, norintys užregistruoti savo vaikus, tą padaryti gali internetu arba trumpuoju telefono numeriu.

Vienas iš minėtų asmenų turės palydėti vaiką į gydymo įstaigą ir pateikti savo bei vaiko asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus.

Atvykimas yra traktuojamas kaip sutikimas skiepytis, todėl sutikimo pažymos pildyti nereikės.

5–11 m. vaikai bus skiepijami mažesnio tūrio "Comirnaty" vakcina. Šia vakcina bus skiepijami ir vyresni negu 12 m. vaikai.

Tarp pirmos ir antros vakcinos dozių daroma bent 21 dienos pertrauka.

Pasak Klaipėdos miesto poliklinikos vadovės Loretos Venckienės, poliklinikoje vaikai bus skiepijami tada, kai bus sulaukta vakcinos.

"Dar neregistruojame, nes neturime vakcinos. Kai turėsime vakciną, registruosime. Skiepysime skiepų kabinete. Dabar skiepijame tris dienas per savaitę, per dieną paskiepijame apie 100 žmonių. Daugiausia – trečiąja doze. Atsiranda ir vienas kitas pirmąja, bet tokių yra labai nedaug", – pasakojo L.Venckienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Įdomu

Ar kulkos nepakeliui?už vaiku žalojimus?

Anonimas

GENOCIDAS GENOCIDAS,SOROSO PINIGAI BANDYMAMS NAIKINTI TAUTAS VALDZIOS PAGALBA VEIKIA JAU ,ISDAVIKISKA VALDZIA VARDAN SAVO KISENES NAIKINA LIETUVIU VAIKUS

Daktaras Mengelė

Nesikiepykite,mieli antivakseriai.O vaikus paskiepykite, kad užaugtų ,tada darbo krematoriumui būtų, ir tada nesiskiepytų kad greičiau maloniai būtų sušildyti krematoriume.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS