Vanduo Šilutės rajone slūgsta, per šimtas gyventojų tebėra apsemtose teritorijose | kl.lt

VANDUO ŠILUTĖS RAJONE SLŪGSTA, PER ŠIMTAS GYVENTOJŲ TEBĖRA APSEMTOSE TERITORIJOSE

Potvynis Šilutės rajone pamažu slūgsta, apsemtose teritorijose tebėra per šimtas gyventojų, tačiau neramina prognozuojamas šaltis, sako Šilutės rajono priešgaisrinės tarnybos vadovas Darius Endzelis.

„Tebėra tie patys žmonės apsemti, tas pats skaičius – 123 gyventojai, kaip ir praėjusią savaitę. Pagrinde Žalgirių kaimas, Šilutės seniūnija, Juknaičiai“, – BNS pirmadienį sakė D. Endzelis.

Jo teigimu, gyventojai ugniagesių pagalbos neprašo. Praėjusios savaitės pradžioje jiems išdalinti žvejybiniai batai, kad galėtų bristi vandeniu.

„Jie nuvažiuoja maisto nusiperka. Taip kasmet, jiems įprasta“, – teigė jis.

Vandens lygis Atmatoje, Skirvytėje ir Uostadvaryje yra nukritęs apie 30 cm, pasitraukė ir čia susigrūdę ledai, tad padėtis, viršininko teigimu, stabilizavosi. Pievos tebėra sklidinos vandens.

„Turi sugrįžti upės į vagas, tada to vandens iš pievų, laukų subėgs į upių vagas, dalis išgaruos arba per drenažo sistemas nubėgs“, – aiškino D. Endzelis.

Jis teigė, kad neramina savaitės antroje pusėje prognozuojamas šaltis, kuris vėl gali padengti upes ledu. Šilutėje ketvirtadienį žadamas apie aštuonių laipsnių šaltis.

„Vėl pareis ledai ir tas pats vėl – stovės vanduo, gali užsikišti ledai, gali vanduo kilti. Daug nežada, bet pas mus iš visos Lietuvos subėga vanduo, ledai pareina“, – kalbėjo viršininkas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS