Vargas dėl namo renovacijos: kas laimėjo bylą? | kl.lt

VARGAS DĖL NAMO RENOVACIJOS: KAS LAIMĖJO BYLĄ?

Su namo administratoriais bylinėjęsi V.Berbomo gatvės gyventojai įsitikinę, kad laimėjo bylą. Laimėtojais jaučiasi ir namą administruojančios bendrovės darbuotojai.

V.Berbomo gatvės 2-ojo namo gyventojai buvo priversti išgyventi ne vienerius metus užtrukusią renovaciją. Pirmieji rangovai iš Ukrainos paliko namą nebaigtą tvarkyti. Teko ieškoti naujų. Dėl šių peripetijų gyventojams kilo nemažai klausimų.

Kai kurie buvo įsitikinę – iš jų reikalaujama didesnių delspinigių, nes bendrovė dėl netikusių rangovų kaltės turėjo daug nuostolių. Žmonės įtarė, kad bendrovė šiuos nuostolius siekia išlupti nepagrįstai didindama delspinigius.

Bandydami ieškoti tiesos žmonės norėjo pamatyti renovacijos dokumentus, tačiau "Paslaugos būstui" darbuotojai leisdavo su jais susipažinti tik administracijos patalpose, bet kopijų nepateikdavo.

Todėl trys gyventojai kreipėsi į teismą.

Teisme klaipėdiečiai prašė atsakyti į jiems rūpimus klausimus apie sąskaitose nurodytus delspinigius, o svarbiausia – įpareigoti bendrovę "Paslaugos būstui" pateikti prašomų dokumentų kopijas. Gyventojai tvirtino, kad yra pasiryžę už jas sumokėti.

Pirmosios instancijos teismas nusprendė, kad namo gyventojai turi teisę gauti prašomų dokumentų kopijas, bet už tai turės iš anksto sumokėti. Šį sprendimą paliko galioti ir aukštesnės instancijos teismas. Sprendimas daugiau nebuvo skundžiamas ir įsiteisėjo.

Panašu, kad sutarimo tarp kai kurių namo gyventojų ir administratorių kaip nebuvo, taip ir nėra.

Gyventojų interesams atstovaujantis teisininkas Arvydas Ektis tikino, kad pavyko ir laimėti bylą, ir įrodyti, jog renovacijos dokumentai turi būti prieinami kiekvienam namo gyventojui, nes tai nėra administratoriaus nuosavybė.

Įsiteisėjusioje teismo nutartyje teigiama, kad namo administratorius privalo gyventojams pateikti reikalaujamų dokumentų kopijas, nepaisant to, kad kai kuriose jų yra kitų žmonių asmens duomenų. Juos įmanoma nuasmeninti.

O bendrovės "Paslaugos būstui" direktorė Rasa Rimaitė tvirtino, kad bylą laimėjo namo administratoriai.

"Gyventojai pralošė bylą, jie turi mums sumokėti bylinėjimosi išlaidas. Aš savo prievolę pateikti dokumentus įvykdžiau. Gyventojai to nepadarė. Kai jie sumokės už kopijų parengimą, mes jiems dokumentų kopijas pateiksime. Pateikėme sąskaitą, bet nesulaukėme nei apmokėjimo, nei prašymo tas kopijas pateikti, – aiškino R.Rimaitė. – Elektroniniu variantu pateikti šių kopijų neturime galimybės, projektas – senas, nuskenuoti kiekvieną lapą kainuotų ne mažiau laiko ir pinigų. Mes ir tokio skenerio neturime. Susidaro įspūdis, kad tai buvo ne gyventojų noras, o kito asmens. Tai yra pono A.Ekčio noras."

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Klausimas

Ne ta teisininką pasirinko gyventojai.

klp

keista ,kad dalis ES projaktu pinigai,o vyriausybe nesuinteresuota del skaidrumo ,ar cia vel biznis

Tik Landsbergijoje taip įmanoma

Administratorius nusamdė lochus arba netgi iš anksto veikė išvien su sukčiais, o dar iš gyventojų kažkokių delspinigių reikalauja, kai darbų net nesugebėjo užbaigti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS