Vasaros sezonui Klaipėdoje – daugiau tualetų | kl.lt

VASAROS SEZONUI KLAIPĖDOJE – DAUGIAU TUALETŲ

Uostamiestyje vasaros sezonu planuojama įrengti daugiau viešųjų tualetų. Per dešimt jų bus pastatyta prie Klaipėdos universiteto Botanikos sodo ir Smiltynėje.

Tiek klaipėdiečiai, tiek į Klaipėdą vasarą atvykę svečiai mieste pasigenda viešųjų tualetų. Keletas jų yra pačiame miesto centre, tačiau skundžiamasi, kad jie dažnai neveikia.

Vienas – Liepų gatvėje, į jį patekti gana sudėtinga, kitas – Žvejų gatvėje, dėl jo žmonės skundėsi, esą jame neveikia apšvietimas ir trūksta tualetinių reikmenų.

Artėjant vasaros sezonui, ruošiamasi tualetų skaičių kai kuriose uostamiesčio vietose didinti. Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė nurodė, kur ir kiek tualetų netrukus atsiras.

„Vasaros sezonui papildomai bus pastatyta 13 biotualetų (Smiltynėje ir prie Botanikos sodo), tačiau bus nuimta 15 biotualetų, kurie buvo pastatyti žiemos sezonui uždarius stacionarius viešuosius tualetus paplūdimiuose. Šiuo metu mėnesiui vieno biotualeto nuomos kaina siekia 19,47 euro su PVM. Šiais metais planuojama įrengti dar du automatinius viešuosius tualetus Priešpilio g. (Kruizinių laivų terminale) ir Danės skvere“, – pasakojo I. Kubilienė.

Anot jos, šiuo metu Klaipėdoje iš viso yra 74 biotualetai, septyni – automatiniai ir stacionarūs.

„Taip pat vykdomi trijų automatinių tualetų prijungimo darbai Ąžuolyno giraitėje, Vingio skvere, Mogiliovo g. galinėje autobusų stovėjimo stotelėje, pastarasis tualetas bus skirtas autobusų vairuotojams. Dar 11 viešųjų tualetų (2 stacionarūs, 9 konteineriniai) yra paplūdimiuose, žiemos sezonu jie yra uždaryti. Visi viešieji tualetai tvarkomi ir prižiūrimi kiekvieną dieną“, – patikino I. Kubilienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Se

Smiltynėje ir Melnragėje/Giruliuose yra pastatyti stacionarūs tualetai, tačiau metuose 9-10 mėnesių jie būna užrakinti. Pastoviai naudoja elektrą (vėdinimui, vandens/nuotekų sistemos palaikymui). Taigi gaunasi, kad šie už mokesčių mokėtojų pinigus išlaikomi tualetai yra labiau vitrininiai, nes klaipėdiečiams ir miesto svečiams leidžiama jais naudotis tik vasarą ( o jei vėsesnis oras net nevisą), o visais kitais sezonais yra priversti šlapintis ne pačiuose tualetuose, o šalia jų.

kkk

Kokie baisūs tualetai šie, baisu net naudotis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS