Vėjas talžė pajūrį: išplėšė konteinerių dangčius, bandė nuversti autobusų stotelę | kl.lt

VĖJAS TALŽĖ PAJŪRĮ: IŠPLĖŠĖ KONTEINERIŲ DANGČIUS, BANDĖ NUVERSTI AUTOBUSŲ STOTELĘ

Uostamiesčio gyvenimą pirmadienio rytą vėl trikdė audra. Per Europą slenkantis ciklonas, gavęs Gerhildos vardą, pietiniu savo sparnu talžė ir Klaipėdos apskritį.

Siautė stichinis vėjas

Pirmadienį paryčiais audra smogė iš visų jėgų. Antroje nakties pusėje ant Klaipėdos molo įrengta meteorologų stotelė užfiksavo 32 m/s vėjo greitį. O tai jau vadinama stichine riba.

Viršijus stichinį greitį, nuo 28 iki 32 m/s, vėjo greitis pasiekia katastrofinį lygį. Toks ir buvo užfiksuotas penktadienio rytą Ventėje – 35,5 m/s.

Pirmadienį paryčiais stotelė Šventojoje užfiksavo 29 m/s vėjo greitį, Ventėje pūtė 27,9 m/s, o Šilutėje – 27 m/s vėjas.

Traukė tualetą

Ugniagesiai jau pirmadienio naktį turėjo skubėti pagal iškvietimus dėl nuvirtusių medžių – juos teko šalinti įvairiose apskrities vietose.

"Vėjo gūsis Sąjūdžio parke į vandens telkinį įpūtė biotualetą. Vyrai rankomis jį pririšo ir šiaip taip ištraukė į krantą. Tačiau pastatytas jis krito, vėjas tiesiog bloškė ant šono. Teko skambinti įmonei, kuri prižiūri šiuos biotualetus, kad pasiimtų savo turtą. Palikome jį ant šono", – pasakojo Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovas Aivaras Drozdovas.

Gandrališkių mikrorajone gelbėtojams teko ropštis ant daugiabučio stogo.

"Vieną skardos lakštą radome nuplėštą nuo stogo, o dar vieną teko pritvirtinti, nes vėjas ir jį buvo atplėšęs", – pasakojo A.Drozdovas.

32 – tokį m/s vėjo greitį užfiksavo stotelė ant Klaipėdos molo.

Vėjas aptalžė ir Nidos gatvės 40-ojo namo stogą. Sulupės gatvės seniūnaitis Saulius Liekis baiminosi, kad vėjas nubloškė žaibolaidį.

"Gyventojai pranešė, kad lyg antena yra nutraukta. Bet aš spėju, kad tai bus žaibolaidis. Teko lipti ant stogo. Namas renovuotas, stovi saulės energijos jėgainė. Kad tik nebūtų daugiau nuostolių", – nerimavo S.Liekis.

Laukininkų gatvėje vėtra sulaužė požeminių konteinerių dangčius. Trys iš penkių šalia gatvės stovinčių konteinerių sugadinti.

Skaičiuoja nuostolius

Ugniagesiai tikino, kad sunkiausia buvo pirmadienio naktis ir visa penktadienio para.

"Savaitgalį nebuvo taip sudėtinga, bet vien penktadienį turėjome 50 iškvietimų visoje apskrityje. 45 iš jų yra dėl virtusių medžių. Vienas virto ant automobilio, o trys – ant elektros laidų. Virto apšvietimo stulpas, statybinė tvora. O šeštadienį virto tik vienas medis", – pasakojo A.Drozdovas.

Sekmadienį taip pat virto vienas medis.

Bėdų vėjas pridarė ir privačių namų savininkams. Pirmadienio rytą Klaipėdos rajono gyventojams teko kiemuose rankioti vėtros išnešiotus daiktus.

Naujoje gatvėje, kuri jungia Palangos plentą ir Medelyno gatvę, vėjas baigia nuversti autobusų stotelės paviljoną.

Sodų bendrijos "Pakrantė" pirmininkas tikino, kad kol kas du sodininkų statyti paviljonai stovi tvirtai.

"O kam priklauso šis paviljonas, sunku pasakyti. Mes savo pusėje juos įsirengėme už savo lėšas, įtvirtinimas ten stiprus. O šį paviljoną stipresnis vėjo gūsis visiškai pribaigs", – stebėjosi bendrijos pirmininkas.

Antradienį pajūryje vėjas rims, tačiau prieš savaitgalį vėl ims siautėti.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

saulės baterijos

Kretingos g. nuo Žemynos gimnazijos stogo vėjas, atrodo, nubloškė naujai montuojamas saulės baterijas.

Požeminiai konteineriai

Laukininkų gatvėje jie jau metai, kaip įrengti... Klausimas, kada jie bus pradėti naudoti? Visiškas neūkiškumas.

TIK

Stichine riba. Na nėra metrologijoje tokio išsireiškimo. Žurnalistai kažkokia žodžių naujadarą sukūrė.Kad kuo kvailiau ir įdomiau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS