Vienišiems senoliams lankyti per Velykas – išlygos | kl.lt

VIENIŠIEMS SENOLIAMS LANKYTI PER VELYKAS – IŠLYGOS

Antras Velykas raginami likti namuose ir nekviesti į svečius artimųjų vieniši senoliai puola į neviltį. Keliavimo išlygose atsiradęs punktas apie galimybę aplankyti tokius žmones iki galo nepaaiškina, kokius dokumentus reikėtų pateikti patikros punktuose dirbsiantiems policininkams. Aiškumo suteikia policininkų patarimai.

Daugybė pagyvenusių žmonių gyvena vieni, neretai jų sutuoktiniai jau mirę, o vaikai ar anūkai savo namus susikūrę kituose rajonuose ar net užsienyje.

Tik neseniai pradėta garsiai kalbėti, kad vien fizinę tokių žmonių sveikatą išsaugoti negana. Jie labiausiai kenčia nuo vienatvės, o nemaža dalis dėl ilgai trunkančio karantino net patiria ilgalaikį stresą, kurį įveikti gali padėti tik gyvas bendravimas su artimaisiais.

Likus savaitei iki Velykų žmonės išgirdo, kad vėl turės švęsti užsidarę ir jokiu būdu niekur nevažiuoti.

Pasirodo, vienišas suaugęs žmogus, neturintis kontaktų (galima suprasti, kad dirbantis iš namų), gali aplankyti savo vienišą senyvą giminaitį ir kitoje savivaldybėje.

Ši naujovė pavadinta palaikymo burbulu. Tiesa, valdžios žmonės gana painiai aiškina, kas ir kada galės susitikti.

Iki praėjusios savaitės teigta, kad vieniši namie dirbantys asmenys vienišus senolius galės lankyti ir kitose savivaldybėse, o penktadienį pranešta, kad toks judėjimas per Velykas bus įmanomas tik toje pačioje savivaldybėje.

Skelbiama tik viena išlyga – važiuoti į kitą savivaldybę galima, kai vykstama pas žmones, kurie serga ar negali pasirūpinti savimi patys. Oficialiai nurodoma, kad tokius atvejus pareigūnai vertins individualiai.

Patariama važiuojantiesiems turėti prižiūrimo asmens sveikatos būklę įrodantį dokumentą.

Klaipėdos apskrities policijos komisariato viršininko pavaduotojas Raimondas Vaitkevičius patikino, kad pareigūnai turi galimybę patikrinti ne tik važiuojančiojo, bet ir asmens, pas kurį vykstama, duomenis. Juk žmogus gali būti sveikas, bet dėl garbingo amžiaus sunkiai apsitarnauti, jam gali būti būtina pagalba.

„Jeigu žmogus neturi reikiamų dokumentų, pareigūnai patys pasitikrins duomenų bazėse. Kad patikros procedūra būtų sklandesnė ir greitesnė, patariu turėti artimo asmens dokumento kopiją ar bent nuotrauką. Jei vykstantis žmogus ir to neturi, būtų gerai žinoti senyvo giminaičio asmens kodą, kad būtų galima kaip įmanoma greičiau patikrinti duomenis. Visi dokumentai – naudingi ir palengvina patikrą“, – paaiškino R.Vaitkevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

zigmas

Štai taip, Edgaras ir visa plejada korespondentų ne ne korespondentų , o žmonių kurie nieko daugiau ne mato kaip tik savo nosis ir siūlo nesąmonių turgų .Kauno diena komentatorių straipsnius publikuoja tam ,kad žmonės suprastų jok mirtis ir nelaimės vienišos nevaikšto , o nešasi kartu ir kaimynus draugus .Taigi pabuskite iš letargo miego nusiprauskite šaltu vandeniu ir apsidairykite ką pamatysite šalia savęs .Ar kaimyno, draugo , giminaičio mirtis kančia , jums nieko ne reiškia. O pensininkė aimanuoja ,kad žmonės išseko ,o dėl ko išseko ,pasidairyk gerbiamoji kokius nuodus parveža iš kontinentinio pasaulio ir tada aimanuok savo aimaną, bet ne žmonių juk tamsta jau atsivažinėjai po platųjį pasaulį dabar tik džiaukis ,kad gali valgyti ko tik širdis trokšta ir draugauk su kaimynais žinoma jai jie tamstą priima į kompaniją

pensininkė

ar vyriausybė mato kad žmonės jau galutinai išseko ir pavargo nuo jų varžymų tai kokios mūsų teisės , nuolankiai paklusti valdžiai arba mokėti baudas, kažkiek galima bet ne metais gal leiskite gyventi laisvai kas nebijos gal užsikrės persirgs kas bijo sėdės namuose kiekvienas spręs pats pažiūrėkite kaip nešiojamos kaukės nukritusios nuo nosies, po smakru tai kokia nauda gana atsibodo toks gyvenimas

Anonimas

Tai buvo pirmas ir paskutinis kartas, kai valdo visokios senmerges ir iškrypėliai. Po šios kadencijos visos jos lėks lauk....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS