Iš „Viktorijos“ atėmė ES paramą | kl.lt

IŠ "VIKTORIJOS" ATĖMĖ ES PARAMĄ

Ambicingi planai rekonstruoti Klaipėdos centre esantį legendinį viešbutį "Viktorija" bliūkšta. Nors pastato atgimimui buvo skirta ES parama, neseniai nuspręsta jos nebeduoti.

Klaipėdos viešbutį "Viktorija", kurio valdančios bendrovės 22,5 proc. akcijų priklauso ir Klaipėdos savivaldybei, planuota rekonstruoti, pritaikant jį viešam lankymui bei turizmo paslaugoms. Pastatas yra įtrauktas į Kultūros vertybių registrą.

Parengtame projekte buvo numatyta renovuoti 98 viešbučio numerius, sukurti keturių žvaigždučių kategoriją atitinkančią paslaugų infrastruktūrą su restoranu, SPA, konferencijų centru.

Planuota, kad viešbutyje veiks kultūros paveldo ekspozicijos ir parodos, bus organizuojami teminiai muzikos vakarai, restorane bus siūlomi tautinio paveldo tradiciniai patiekalai. Buvo ketinta sukurti 26 naujas darbo vietas.

Viešbučio "Viktorija" rekonstrukcija pradėta 2010 m. pabaigoje. Ji turėjo būti baigta pernai balandį. Bendra projekto vertė 9,7 mln. litų, iš jų ES parama – 6,3 mln. litų.

Iki šiol iš europinių fondų neišmokėtas nė centas.

"Finansavimas projektui nutrauktas ūkio ministro įsakymu.  Motyvas – projekto veiklų nevykdymas bei nuosavos dalies finansavimo šaltinių neužtikrinimas", – dienraščiui patvirtino Lietuvos verslo paramos agentūros Komunikacijos skyriaus vedėja Eglė Žemaitienė.

Verslininkas Arūnas Tuma, neseniai įsigijęs bendrovės "Klaipėdos Viktorija" akcijų, patvirtino, kad gavo raštą, informuojantį apie nutraukiamą ES paramą.

"Dar bandysime išsiaiškinti, kodėl nutrauktas finansavimas, mes gavome tuos popierius, bet popieriai lieka popieriais. Visą laiką girdėjome kalbas – tai atims, tai neatims, kažkas tam turbūt turėjo įtakos", – svarstė A.Tuma.

Kol kas yra atnaujintas tik viešbučio fasadas. Šie darbai kainavo 1,2 mln. litų. Dienraščio žiniomis, savininkai su rangovais už darbus atsiskaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Neišeis

devynis kartus iš eilės tolaiu vokti-dešimtą kartą nenuskilo.Ieškokit daba tuose Londono UABuose kurie tam ir buvo sukurti.Arba paprašykite tos linksmosios Tancenmachenės paremti-juk tiek iš Viktorijos pasipelnė:DDD

Na,va

Tuos pinigus uz ,,kartuviu" pastatyma geriau butu i toki nuostabu pastata investave!

Memelander'ė

Nutraukė paramą, nes Vilniuj reikia dar 10 tūkstančių milijonų, kad pabaigtų dažyti valdovų rūmų langų rėmus. :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS