Vingio pasažas laukia stogo | kl.lt

VINGIO PASAŽAS LAUKIA STOGO

Remonto darbai Vingio pasaže suintensyvėjo. Daugelis problemų, susijusių su pastato griovimu, medžiagų tiekimu, jau išspręstos, tad kol kas darbai vyksta sklandžiai.

Tikimasi, kad esant palankioms sąlygoms remontas bus užbaigtas kitų metų pavasarį – anksčiau, negu planuota.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiojo specialisto Karolio Šakarnio, šiemet spalį turėtų iškilti statinio stogas.

"Darbai vyksta ir jie suintensyvėję, nes išsisprendėme kai kurias problemas. Jau baigiami statyti pamatai stoginei, užsakytas stoginės metalas. Subrangovas planuoja, kad per spalį surinks metalinę stogo dalį, iškels stogą. Tad stogas bus, bet pačios dangos dar ne, nes reikės padaryti kitus montavimo darbus, ten taip pat bus montuojamas apšvietimas. Gal pradės dėti ir stiklą, priklausys nuo to, kaip seksis, kaip bus su medžiagų tiekimu. Po truputį juda ir skvero tvarkymo darbai", – pasakojo vyriausiasis specialistas.

K.Šakarnis pabrėžė, kad sunkiausia buvo darbų pradžia. Kalbant apie dabartinę situaciją, didelių iššūkių nebūta.

"Problemos iš dalies buvo dėl medžiagų tiekimo, bet dabar jau užsakytas metalas, subrangovas įsipareigojo beveik per šešias savaites pastatyti stogo konstruktyvą, o jis iš tikrųjų nemažas. Didžiausios problemos buvo po žeme. Skvere atkasėme ir atradome asfaltą, kurį reikėjo ardyti. Dabar viskas užkasta, sutvarkyta, po truputį kilsime į viršų", – paaiškino K.Šakarnis.

Kadangi subrangovas nusiteikęs ryžtingai, planuojama darbus pabaigti greičiau, negu buvo suplanuota.

"Bus matyti, kaip viskas seksis, bet, manau, pavasarį jau galėtume pabaigti. Labai priklauso ir nuo žiemos, jei ji bus palanki, tai gali ir anksčiau", – vylėsi pašnekovas.

Klaipėdos savivaldybės administracijos skelbtą supaprastintą atvirą konkursą darbams laimėjo įmonė "Stamela".

Darbai atliekami pagal įmonės "Projektai ir Co" parengtą techninį projektą.

Sutartis buvo pasirašyta 2020-ųjų lapkričio pabaigoje.

Darbų kaina – 1,1 mln. eurų. Lėšos remonto darbams atlikti skiriamos iš savivaldybės biudžeto.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Sigitas

Tai kad Vingio pasažas laukia 1. stogą laikančiujų konstrukcijų ir stogo pačios dangos, 2. skvero tvarkymo darbai tai dar nereiškia kad visa Vingio pasažo aplinka bus anaujinta. Visą Vingio pasažo aplinkos vaizdą gadins požeminės perėjos dabar ten esama "bjaurastis" . Kas svarbiausia maždaug prieš keltą metų toje požeminėje perėjoje buvo atliekamas kosmetinis remontas ir to remonto lėšos, pilnai galima tvirtinti, buvo vėjais išmęstos t.y. 1. tinkas nutrupėjąs; 2. purvas; 3. apšvietimas visiškai neatitinkantis praeivių saugumo reikalavimų. Todėl ir klausimas Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiajam specialistui t.y.1. kodėl Vingio pasaže vykdant remonto darbus nebuvo ruošiamas požeminės perėjos techninis kapitalinio remonto darbų projektas? Būtent Vingio pasažas ir požeminė perėja gyventojams ir svečiams turi sudaryti saugumo-jaukumo visumą. Taip kad tas "raportavimas" apie neva "sėkminga" Vingio pasažo remonto darbų eiga tolygu niekam.

Pala pala

Tai vis del to bus "stiklinis stogas"? Bled košmaras-kas ji valys:) Saules spinduliai pro kiru šudus švies lyg dievo aura.

4

Stogas, tai mafija?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS