Vingio pasažas – sutvarkytas | kl.lt

VINGIO PASAŽAS – SUTVARKYTAS

Vingio pasaže pagaliau baigėsi atnaujinimo darbai. Apie tai paskelbė Klaipėdos savivaldybė. Anot jos atstovų, ilgiausiai užtruko įrengti viešąjį tualetą – jis neveikia iki dabar, tačiau tikimasi iki pavasario darbus užbaigti ir jį atverti lankytojams.

Skelbiama, kokie darbai buvo atlikti pasaže nuo darbų pradžios 2020 m. lapkritį: ties prekybos pasažu sumontuota nauja stoginės konstrukcija iš grūdinto stiklo, pėsčiųjų zonoje paklota nauja danga, o skverelyje už pasažo ties I. Simonaitytės gatve atnaujinti pėsčiųjų takai, suformuoti nauji želdiniai, įrengta vaikų žaidimų aikštelė, sumontuotas naujas pasažo, skvero ir jo prieigų apšvietimas, pastatyti suoliukai, dviračių stovai, šiukšlinės.

Šiaurinėje dalyje, priešais Vingio pasažą, įrengtas stacionarus tualetas. Skveras pritaikytas judėti žmonėms su negalia.

„Nors mikrorajono gyventojams gana netrumpą laiko tarpą teko kęsti įvairius nepatogumus, susijusius su šio objekto tvarkymu, pagaliau darbai yra baigti ir šalia gyvenantys klaipėdiečiai turi šiuolaikiškai sutvarkytą erdvę su ženkliai pagerinta gyvenamąja aplinka. Miesto lūkestis – kad tiek gyventojai, tiek verslas pajustų pasikeitusias sąlygas, kad mikrorajono centre ir jo prieigose atsirastų daugiau gyvybės, daugiau suinteresuotumo čia praleisti laisvalaikį“, – sakė Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Klaipėdos savivaldybė informavo, kad už projektą atsakingiems specialistams teko įveikti daug iššūkių, pradedant būtinybe koreguoti techninį projektą ir dėl to atsiradusiomis rangovo prastovomis, bei projektą pabranginusiomis statybos darbų ir medžiagų kainomis.

Pagal projektą, pasaže numatyta įrengti vaizdo stebėjimo kameras.

Vingio pasažo ir jo prieigų tvarkymo darbus finansavo Klaipėdos miesto savivaldybė. Sutarties vertė – 1,6 mln. eurų.

Statybos darbų sutartis buvo pasirašyta trejiems metams – nuo 2020 m. lapkričio 27 d., o nustatytas statybų terminas – 27 mėnesiai.

Darbai Vingio pasaže buvo atliekami pagal įmonės „Projektai ir Co“ parengtą techninį projektą.

Klaipėdos savivaldybės skelbtą supaprastintą atvirą konkursą darbams laimėjo įmonė „Stamela“.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Vingis

Koks didelis dėmesys skiriamas tualetui,o kad ir verslininkai idėjo dideles pastangas ir lėšas į gerbūvį tai tik tarp kitko,vis tik skaičiuojama kiek miestas- už mūsų visų pinigus,o kiek prarasta per tuos remontas su atidedamuais terminais??

Plakatas fake

Kol atsipūsi prie jūros juodais balkonais viska uzdes

Už darbą ir projektą

nepamirškite padėkoti per rinkimus , tiems kurie jį jums užsakė , buvusiems miesto valdyme konservatoriams ir liberaliems , dalis tapo socialdemokratais .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS