Visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamentas turi naują vadovą | kl.lt

VISUOMENĖS SVEIKATOS CENTRO KLAIPĖDOS DEPARTAMENTAS TURI NAUJĄ VADOVĄ

Ilgametį Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento direktorių Rimantą Joną Pilipavičių pakeitė naujas vadovas Raimundas Grigaliūnas. Šias pareigas vyras eina nuo praėjusio ketvirtadienio.

Kaip informavo Klaipėdos departamento atstovė Ramunė Vaičiulienė, sulaukęs 66-erių R. J. Pilipavičius nebegalėjo eiti vadovaujamų pareigų dėl pensinio amžiaus.

Šioje biudžetinėje įstaigoje jis nebedirba.

Remiantis Valstybės tarnybos įstatymu, valstybės tarnautojas turi būti ne jaunesnis kaip 18 metų ir ne vyresnis kaip 65 metų.

Vietoj R. J. Pilipavičiaus prieš kelias dienas Klaipėdos departamento direktoriumi tapo Visuomenės sveikatos saugos skyriaus vyriausiasis specialistas R. Grigaliūnas.

Pasak R. Vaičiulienės, naujasis direktorius paskirtas vieneriems metams. Esą įstaigos padalinio vadovo pareigoms užimti Sveikatos apsaugos ministerija konkurso neskelbė.

Pats R. Grigaliūnas Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamente (tada jis vadinosi kitaip) pradėjo dirbti dar praėjusiame amžiuje.

"Teko truputį padirbėti privačiame sektoriuje, paskui vėl sugrįžau į valstybės tarnybą. Vis dėlto norėjosi diplomą išsaugoti. Mokslai sveikatos srityje buvo nelengvi, šešeri metai praleisti universitete", – teigė pašnekovas.

Dabar direktorius susipažįsta su buvusio vadovo perleistomis užduotimis, kurias atlikti privalo iki kitų metų pradžios. Tada vadovybė Vilniuje spręs, ar R. Grigaliūnas gali toliau vadovauti Klaipėdos departamentui.

Jis pripažino, kad šiuo metu sveikatos saugos požiūriu mieste situacija yra įtempta. Dėl klaipėdiečius kamuojančios smarvės ir įmonių keliamo triukšmo visų žvilgsniai krypsta į atsakingas institucijas.

Mūsų departamento darbuotojai tikrai dirba daug ir neskaičiuoja valandų, dauguma jų patys gyvena pietiniame rajone ir tuos pačius kvapus užuodžia.

"Yra problemų, kurias reikia spręsti. Kai kuriais klausimais žmonės galbūt yra jautresni. Mūsų departamento darbuotojai tikrai dirba daug ir neskaičiuoja valandų, dauguma jų patys gyvena pietiniame rajone ir tuos pačius kvapus užuodžia. Bet mes preciziškai laikomės teisės aktų. Negalime daryti savo nuožiūra, kaip norime. Gerai, kad atsižvelgusi į bendruomenių skundus Aplinkos ministerija inicijavo teisės aktų pakeitimus", – kalbėjo direktorius.

Antradienį jis susitiko su Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriumi.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Jurgita

Tikrao, pritariu. Šiandien teko dalyvauti konkurse, kur šitas ponas buvo komisijoje. Tai tikrai ir jaučias, kad pats atėjo be konkurso ir jau tokio amžiaus, kad vadovavimas kvepia sovietiniais laikais.

klp

Vajė, kad dar senesnis atrodo

Anonimas

Kaip gerai kad nors istatymu priverte iseit pats butu neisejes senasis ir savo kaiminka is suvalkijos galejo pasiimt.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS