Per vizitą Klaipėdoje – JAV ambasadorės dėmesys ukrainiečiams | kl.lt

PER VIZITĄ KLAIPĖDOJE – JAV AMBASADORĖS DĖMESYS UKRAINIEČIAMS

Klaipėdoje pirmą kartą lankėsi Jungtinių Amerikos Valstijų ambasadorė Lietuvoje Kara McDonald. Vizito metu savo dėmesį ji daugiausiai skyrė Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčiai – ne tik grožėjosi uostamiesčio panorama nuo bažnyčios bokšto, bet ir susipažino su parapijoje veikiančiu „Caritu“, bendravo su įvairiomis veiklomis čia užsiimančiais ukrainiečiais.

K. McDonald Klaipėdoje lankėsi ketvirtadienio vakarą. Ją pasitiko bažnyčios klebonas Mindaugas Šlaustas, referentė Goda Povilaitytė, „Carito“ koordinatorė Aurelija Lipskė ir kiti parapijos nariai.

Ambasadorė iš pradžių buvo pakviesta užlipti į bažnyčios bokštą, o po to leidosi į „Carito“ patalpas. Čia jos laukė ukrainiečių bendruomenė, kuri dalijosi savo išgyvenimais, pasakojo apie Ukrainoje likusius ir dėl laisvės tebekovojančius savo šeimos narius.

K. McDonald teigė, kad Ukrainoje vykstantis karas ją jaudina jau visus dešimt metų. O šiuo vizitu ambasadorė siekė dar kartą atkreipti dėmesį ir palaikyti kovojančią Ukrainą.

Labai svarbu, kad mes nenusiviltume, kad turėtume energijos, nes kiekvieną dieną ukrainiečiai žūsta mūšio lauke, kad užsitikrintų ateitį ir laisvę.

„Tai mano pirmoji oficiali kelionė už Vilniaus ribų ir man atrodė labai svarbu per šią pirmąją kelionę susitikti su „Caritu“, organizacija, su kuria bendradarbiaujame ir kuri dirba su ukrainiečiais, pažymėti ukrainiečių žmonių drąsą, pabrėžti, kad mes palaikome Ukrainą, ypač dabar, kai minime dvejus metus nuo pakartotinės invazijos į Ukrainą“, – tikino K. McDonald.

Ji taip pat akcentavo, kad išgirstos ukrainiečių istorijos – tai ne tik pasakojimai apie netektis, viltį, tarpusavio pagalbą, bet ir apskritai apie bendruomenę, kuri laikosi išvien. Tad šiuo vizitu siekta ir perduoti žinutę ne tik išlikti stipriems, bet ir įvertinti darbą, kurį atlieka „Caritas“.

„Lietuvoje mane labai šiltai priėmė ir labai džiaugiuosi, kad ir ši ukrainiečių bendruomenė buvo taip priimta. Mes labai didžiuojamės galėdami būti partneriais“, – teigė K. McDonald.

Ambasadorė viliasi aplankyti ir daugiau Lietuvos miestų bei bendruomenių. Ji taip pat priminė, kad būdų palaikyti ir padėti Ukrainai yra daugybė.

„Labai svarbu, kad mes nenusiviltume, kad turėtume energijos, nes kiekvieną dieną ukrainiečiai žūsta mūšio lauke, kad užsitikrintų ateitį ir laisvę“, – pažymėjo K. McDonald.

Gairės: Kara McDonald, JAV ambasadorė, vizitas klaipėdoje, karas Ukrainoje, ukrainiečiai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS