Žada pabaigti tvarkyti aikšteles | kl.lt

ŽADA PABAIGTI TVARKYTI AIKŠTELES

Pavasaris jau džiugina klaipėdiečius, tačiau pernai pradėtose įrengti penkiose vaikų žaidimo aikštelėse darbai vis dar nebaigti, o viena jų nuo Kalėdų neturi dalies dangos.

Uostamiesčio savivaldybės Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėja Inga Kubilienė patikino, kad šią savaitę čia ketina darbuotis konkurso laimėtojų bendrovės "Dylas" darbininkai.

Ši įmonė verčiasi vaikų žaidimo aikštelių, lauko sporto inventoriaus, treniruoklių gamyba ir lauko guminių dangų paklojimu.

Pernai vilniečiai Klaipėdoje ėmėsi įrengti penkias dideles aikšteles, tačiau pabaigti darbus jiems pritrūko laiko.

Paskutinę prieš Kalėdas dieną dirbę iki vėlumos, tarp J.Janonio ir Smilties Pylimo gatvės esančių namų kieme jie paliko ne iki galo minkšta danga padengtą aikštelę.

Vaikai čia žaidė visą žiemą ir pavasarį, o tėvai ir aplinkinių namų gyventojai kraipė galvas, spėliodami, negi kampas liks nepadengtas minkšta danga.

Pasak I.Kubilienės, šaltis ardo juodą dangą, tad pavasarį sugrįžę rangovai ketina patikrinti, kaip po žiemos ji atrodo, ir pabaigti įrengti vaikų žaidimo aikšteles.

Šią savaitę juodoji danga bus lyginama, o ten, kur jos nėra, ji bus išlieta. Be to, bendrovės darbininkai pasirūpins ir spalvotos gumos kontūrais.

"Anksčiau to daryti nebuvo galima, nes oro temperatūra turi būti ne žemesnė nei penki laipsniai šilumos, oras turėtų būti sausas. Pastarųjų savaičių orai šių darbų atlikti neleido, – pasakojo I.Kubilienė. – Ten, kur matysis, kad trūksta spalvingų akcentų, atsiras klasės arba piešiniai. Smilties Pylimo g. kieme spalvota guma ketinama imituoti takelį, kuriuo žingsniuoja gyventojai."

Netrukus prie visų penkių aikštelių turėtų būti įrengtos informacinės lentos, kuriose bus skelbiama, kas prižiūri šias aikšteles ir kur derėtų skambinti, pamačius įrenginių arba dangos defektų.

Sutartis su tais pačiais rangovais pasirašyta dėl dar trijų panašių vaikų žaidimo aikštelių įrengimo. Jos turėtų atsirasti Alksnynės g. 7-ojo, Reikjaviko g. 10,12,14-ojo ir I.Simonaitytės g. 17 namo kiemuose.

I.Kubilienė viliasi, kad aikštelių projektavimas ir įrengimas neužtruks.

"Esame pasimokę. Rangovų reikalausime dirbti operatyviai ir nedelsti iki vėlyvo rudens. Mums atrodo, kad šios bendrovės gaminiai yra kokybiški, kol kas jų dar niekas nesulaužė. Vaikai juos labai mėgsta", – patikino I.Kubilienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Nieko nesuprantu

Kas cia jums gereja mogiliove kuncu g kiemuose siemet ir supynes su ciuozine isrove lauk bent krepsiai paskutiniai like tai vaikai nonstop kasi losia ten. Suktukas suluzes 5metus. Jau 3 metai lakste kazkoks grybas su lapais jo bus cia nieks nieko zodziu ziauru greiciau kraustytis is ten.

to kl

Ar smėlio dėžė uždaroma????

kl

Gal galima rasti galimybių ir atvežti smėlio į senas vaikų žaidimų aikšteles?Prie visų laipynių ir čiuožyklų išmuštos duobės.Tai ne tik neestetiška,bet ir nesaugu.(Gyvenam Debreceno g.Žaidimų aikštelė 70Nr.kieme).Manau kituose kiemuose padėtis tokia pat.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS