Žada paskubinti krantinių remontą: užsuks jau antrasis šį sezoną kruizinis laivas | kl.lt

ŽADA PASKUBINTI KRANTINIŲ REMONTĄ: UŽSUKS JAU ANTRASIS ŠĮ SEZONĄ KRUIZINIS LAIVAS

Po dviejų savaičių į Klaipėdą turėtų užsukti jau antrasis šį sezoną kruizinis laivas. Tikimasi, kad turistams neteks vaikščioti pro statybvietę Kruizinių laivų terminalo krantinėje. Uosto vadovybė žadėjo iki šio laivo apsilankymo krantinę sutvarkyti.

Pirmojo šį sezoną keleivinio laivo keleiviai balandžio 11-ąją Klaipėdoje pasitikti statybvietėje, nes Kruizinių laivų terminale kaip tik buvo pradėtas kapitalinis krantinių remontas.

Keleiviai, išlipę iš lainerio, atsidūrė tarp tvorų, vamzdžių ir čia pat triūsiančių darbininkų.

Nors, kaip tada pripažino Klaipėdos turizmo informacijos centro vadovė Romena Savickienė, situacija nebuvo labai maloni, bet toks vaizdas esą labai nenuvylė turistų.

Darbus planuojama vykdyti iki artimiausio kruizinio laivo apsilankymo.

Kruizinių laivų krantinės rekonstrukcija pradėta dar pernai, yra numatyta Priešpilio gatvėje įrengti nuotekų tinklus.

Jais iš kruizinių laivų į miesto savitakius tinklus bus šalinamos nuotekos.

"Kapitalinis Kruizinių laivų terminalo krantinių remontas yra vykdomas. Darbus atlieka du rangovai, jie vykdomi dviem etapais. Darbus planuojama vykdyti iki artimiausio kruizinio laivo apsilankymo. Nespėjus jų baigti, likusius planuojama atlikti pasibaigus kruizinių laivų sezonui", – patvirtino Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinis direktorius Algis Latakas.

Metų pradžioje kruizinių laivų, pageidaujančių atvykti į Klaipėdą, buvo 59, tačiau prasidėjus Rusijos karui prieš Ukrainą, kompanijos pradėjo keisti maršrutus, kad aplenktų Rusijos uostus, tad laivai nukreipti į Baltijos šalių uostus.

Klaipėdoje jų skaičius šiemet gali būti rekordinis, kol kas užsiregistravę atvykti 72 laivai, kurie turėtų atplukdyti per 85 tūkst. keleivių.

Gegužės 16-ąją laukiama didelio, beveik 300 metrų ilgio keleivinio lainerio "MSC Poesia", plaukiojančio su Panamos vėliava.

Šis laivas dar kartą į Klaipėdą planuoja atvykti gegužės 27-ąją.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

O gal neskubinkit? Nes po to reikes remontuoti is naujo del broku ir tt. Lietuviai ir taip prastai atlieka statybos darbus.

Muzikonta yr soke

Bus tarp armaturu ir skaldos :)) Labai autentiska ir savotiska musu krasto siolaiku kukturai

fas fas

tas kruizinis laivas cia sustoja, tam, kad vokieciu prisiktus tuoletus istustinti ir toliau plaukia, o tie isisiepe ten trinkelias kloja, galvoja, kad i ju baisiam kaime nores kas nors uzsibuti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS