Želdinių komisijos nariams uostamiestyje didės atlyginimas | kl.lt

ŽELDINIŲ KOMISIJOS NARIAMS UOSTAMIESTYJE DIDĖS ATLYGINIMAS

Klaipėdos miesto želdynų ir želdinių apsaugos, priežiūros ir tvarkymo komisijos nariams nuo šiol bus mokamas didesnis atlyginimas. O tai sukėlė diskusijų audrą.

Pasirūpino ministras

Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdyje tarybos nariams buvo pristatyti numatomi pokyčiai.

Vasarį įsigaliojus aplinkos ministro įsakymui, nustatytas didesnis atlygis komisijos nariams.

Iki šiol komisijos nariui už valandą buvo mokamas 0,008 pareiginės algos bazinio dydžio atlygis – 14,28 euro. Toks įkainis taikytas už pasiruošimą vieno klausimo svarstymui, skaičiuojant vienos valandos darbo laiką.

Tačiau nuo 2024 m. didėjo pareiginės algos bazinis dydis. Todėl tenka didinti komisijos nariui numatytą atlygį. Jis didėja iki 17,85 euro.

Šiuo metu komisiją sudaro 12 narių, iš kurių penkiems pagal šiuos nuostatus mokamas atlygis už darbą komisijoje.

Preliminariais skaičiavimais, per mėnesį planuojamas vienas komisijos posėdis, kuris gali trukti apie tris valandas.

Dažniausiai pasitaiko, kad tenka svarstyti tris paraiškas ar prašymus.

Savivaldybė paskaičiavo, kad mėnesiui penkių komisijos narių atlyginimams reikėtų 535,42, metams – 6 425,04 euro.

Kiti dirba nemokamai

„Tai vienintelė komisija, kurios narių darbas yra apmokamas. Kitų komisijų nariai dirba nemokamai. Tai nėra labai teisinga. Kuo ilgesnis posėdis, tuo daugiau uždirbame? Kaip čia yra?“ – komiteto posėdyje klausė tarybos narys Vidmantas Dambrauskas.

Klaipėdos savivaldybės Aplinkosaugos skyriaus specialistė Renata Chockevičienė paaiškino, kad atlygis bus mokamas už dalyvavimą posėdyje, išmokama suma priklausys nuo to, kiek laiko vyks posėdis, dar bus mokamas atlygis už pasiruošimą klausimo nagrinėjimui.

Kitų komisijų nariai dirba nemokamai.

„Jei skaičiuosime, kad darbo dieną sudaro aštuonios valandos, atlyginimas komisijos nariui turės būti 120 eurų per dieną. O tai yra virš trijų tūkstančių eurų mėnesio atlyginimas. Na, neblogai, ministras dalija miestelio pinigus“, – nuomonę išsakė V. Dambrauskas.

Valstybės tarnautojams nemokės

Komisijos nariams, kurie yra savivaldybės administracijos valstybės tarnautojai, atlygis už darbą komisijoje nėra mokamas.

Atlygis mokamas tiems komisijos nariams, kurie yra savivaldybės tarybos nariai.

Šiuo metu komisiją sudaro 12 narių, iš kurių penkiems pagal šiuos nuostatus mokamas atlygis už darbą joje.

Komisijoje yra ir penki visuomenės atstovai.

Komisiją sudaro pirmininkas, pavaduotojas ir ne daugiau kaip 10 narių, vienas iš jų atlieka sekretoriaus funkcijas.

Valstybės tarnautojus į komisijos sudėtį deleguoja meras.

Vieną narį deleguoja savivaldybės tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitetas.

Savivaldybės administracijos Aplinkosaugos skyrius organizuoja visuomenės atstovų atranką.

Komisijos narys turi teisę atsisakyti atlyginimo ir raštu pateikti prašymą savivaldybės administracijos direktoriui. Tokiu atveju atlyginimas neskaičiuojamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Jonas

Želdinių komisiją reiktų komisuoti. Reikia veiklios , o ne vapaliotojų komisijos. Kodėl medeliai neprižiūrimi, inovatyviai nepalaistomi išvirkščiant vandenį po šaknimis ,išdžiūna , nužievinami alkoholikų su žoliapjovėmis. O seniems ir supuvusiems medžiams ir jų apraudotojams vieta kūrykloje .

Opa!

Na, mano protas tikrai " neišneša ", kur čia įuo pakastas? Jau vien tai , kad permainos inicijuotos Simono-Gentviliuko- iš kart pasklido kvapas... Nekoks. Nesupratau, ar nors eurą gaus visuomenininkai? O kodėl papildomų pinigų gaus už posėdžius politikai? Juk jie- JOKIE SPECIALISTAI, jokie arboristai, sodininkai ir gėlininkai!! Nepaminėtos net jų pavardės. Jeigu jau " maklės" kliūva gerbiamam Vidmantui Dambrauskui- reiškia tikrai pažeidimai yra. Paviešinsme tas pavardes, , bet šitas Siomos nuleistas paspinigavimas tikrai neturi būti priimtas.

Kaip liberaliai dosnu , pone ministre Gentvilai

Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdyje tarybos nariams buvo pristatyti numatomi pokyčiai. Vasarį įsigaliojus aplinkos ministro įsakymui, nustatytas didesnis atlygis komisijos nariams. Iki šiol komisijos nariui už valandą buvo mokamas 0,008 pareiginės algos bazinio dydžio atlygis – 14,28 euro. Toks įkainis taikytas už pasiruošimą vieno klausimo svarstymui, skaičiuojant vienos valandos darbo laiką. Tačiau nuo 2024 m. didėjo pareiginės algos bazinis dydis. Todėl tenka didinti komisijos nariui numatytą atlygį. Jis didėja iki 17,85 euro. Šiuo metu komisiją sudaro 12 narių, iš kurių penkiems pagal šiuos nuostatus mokamas atlygis už darbą komisijoje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS