Žiema pajūryje kapituliuoja | kl.lt

ŽIEMA PAJŪRYJE KAPITULIUOJA

Paskutinės kalendorinės žiemos dienos tikros žiemos nebeprimins, veikiau ankstyvą pavasarį. Pajūryje pūs stiprokas vakarų vėjas, o oro temperatūra laikysis aukščiau nulio.

"Vakar pasidžiaugėme saulėtu dangumi, o šiandien jis jau užsidėjo debesų kepurę. Rytoj irgi bus pusiau debesuota. Kol pas mus vyraus aukštesnio slėgio laukas, kurį iš šiaurės stumia žemo slėgio sūkuriai ir jie čia galynėsis, oras bus pakenčiamas", – kalbėjo Jūrinių prognozių grupės budinti sinoptikė Elvyra Latvėnaitė.

Šeštadienį pūs stiprokas vakarų vėjas 7–12 m/s, jo gūsiai sustiprės iki 15 m/s. Šiandien turėtume sulaukti kritulių, bet nedaug, pradžioje kris šlapias sniegas, paskui – lijundra. Oro temperatūra sieks 1–3 laipsnius šilumos.

Sekmadienį irgi pūs vakarų vėjas. Kritulių jau nelaukiama. Naktį iš šeštadienio į sekmadienį laikysis 1–3 laipsnių temperatūra, dieną bus plius 3–5 laipsniai.

Pirmadienį jau pasisuks šiaurės vakarų vėjas 6–10 m/s, kritulių taip pat nelaukiama. Oro temperatūra panaši, kaip ir sekmadienį.

Antradienį pūs šiaurės, šiaurės vakarų vėjas 9–12 m/s, kritulių vėlgi nesitikima. Temperatūra dieną bus 4–6 laipsniai šilumos.

O jau trečiadienį, šiaurėje besisukantys ciklonai, aplenkdami Skandinaviją, pasak sinoptikų, bandys užgriūti mūsų pajūrį. Pietvakarių vėjas dieną sustiprės iki 10–15 m/s. Naktį lietaus nelaukiama, o dieną gali silpnai palyti. Oro temperatūra dieną bus 3–5 laipsniai šilumos.

Ketvirtadienį pūs šiaurės vakarų vėjas 8–13 m/s, kritulių nebebus, turėtų epizodiškai pasirodyti saulė, oro temperatūra bus tokia, kaip ir trečiadienį.

Penktadienį pūs vakarinių krypčių vėjas 6–11 m/s. Dieną gali kiek palyti, oro temperatūra – 3–5 laipsniai šilumos.

"Žiema pasitraukė, aišku, dar ne pavasaris, bet oras jau nebebus toks žvarbus", – teigė E.Latvėnaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Tam trečiam

Tai kad ir tamsta nelabai su lietuvių kalba draugaujate. Po klaustuko sakinys pradedamas didžiaja raide.

trečiam

tamsta,su lietuviu kalba nedraugaujat?ar tik suklydot mokydamas(-ma) kitus? neįkertamas-priešdėlis į- rašomas prieš visas balses ir priebalses.

to asta dykoviene

Vel Asta ir vel kalbos tersimas...Jei kapituliuoji,tai ir balta veliava iskeli,pasirasai dokumenta,kad nesipriesinsi..Butu daug geriau" Ziema is pajurio pasitrauke"..Saunuole zuvele atsispaudimus gerai atlieka,kas del zmogus tai nesuprasi is palto kas ji devi moteris ar vyras..!?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS