Žiemos šventės – aukso metas pramogų verslui | kl.lt

ŽIEMOS ŠVENTĖS – AUKSO METAS PRAMOGŲ VERSLUI

Atlikėjų auksiniu mėnesiu vadinamas gruodis pernelyg trumpas visiems – ir pramogų trokštantiems, ir jas siūlantiems. Kad klaipėdiečiai galėtų šventes pasitikti mėgaudamiesi pamėgtų atlikėjų koncertais, jų rengėjai imasi darbo prieš metus, o kartais ir prieš dvejus.

Žino, ką veiks ir 2025 m.

Muzikos verslo asociacijos valdybos narys ir Renginių industrijos asociacijos tarybos narys klaipėdietis Jevgenijus Sokolovas dalyvauja organizuojant daugelį renginių ir parengiant jų techninę dalį.

Iš patirties jis sako, kad daugelis žymesnių, geidžiamesnių atlikėjų savo kalėdinius ir naujamečius pasirodymus planuoti pradeda vos prasidėjus metams.

Sutartis kai kurie jų sudaro sausį ar vasarį. O pačios ryškiausios žvaigždės jau dabar žino, ką veiks ne tik kitų, bet ir 2025 metų gruodį.

„Yra tam tikros salės bei kitos renginiams tinkamos vietos, kurių valdytojai žino, kokius atlikėjus norėtų pasikviesti, todėl iš anksto dėliojasi programą ir sutartis sudaro prieš labai daug laiko. Taigi atėjus paskutiniam metų mėnesiui rasti žinomą, dar neužimtą atlikėją – misija neįmanoma, nes didžioji dalis jų jau bus rezervavę visas šio mėnesio dienas“, – patikino J. Sokolovas.

Į Klaipėdą šiemet jo komandai pavyko prisikviesti Kastytį Kerbedį. Derybos su juo prasidėjo dar vasarą. Naujametis renginys vyks naujoje erdvėje, pavadintoje Renginių kombinatu.

Anšlagas: keli šimtai klaipėdiečių Naujuosius pasitiks kartu su K. Kerbedžiu. Vytauto Petriko nuotr.

Organizatoriams dar rudens pradžioje pavyko prikalbinti šį renginį vesti Kęstutį Medelį ir DJ Endrio. Visi jie puikiai žinomi klaipėdiečiams, turi gerbėjų būrį.

J. Sokolovas pasakojo, kad taip pat gerokai iš anksto reikia tartis su įmonėmis, teikiančiomis aukštos kokybės įrangą koncertui bei patikimą renginį aptarnaujančią kompaniją.

Renginių organizatoriai suburia komandą ir derina laiką, ieškodami laisvų dienų koncertų salių bei arenų užimtumo kalendoriuose.

Nori pašokti ir pasivaišinti

Auksiniu vadinamas laikas, pasižymintis ypatinga renginių gausa, yra tarpušventis tarp Kalėdų ir Naujųjų metų bei antrasis ir trečiasis gruodžio savaitgaliai.

Daugelis įmonių savo darbuotojams nuperka bilietus į koncertus būtent šiuo laiku, todėl visi viešbučiai bei visos salės, kuriose galima rengti renginius, yra užimti, jų darbuotojai turi daug darbo, taip pat ir uždarbio.

Pastebėta, kad antrąją Kalėdų dieną žmonės nesiveržia į renginius, nes jau kitądien daugelis eina į darbą.

Užtat gruodžio 25-ąją po gausios Kūčių vakarienės ir pasibuvimo su šeima daugelis klaipėdiečių noriai lankosi koncertuose bei baruose.

Jevgenijus Sokolovas.

Renginių organizatoriai tikina, kad renginio sėkmė labai priklauso nuo turinio.

„Jei atvažiuoja labai geras atlikėjas ir jis pasirodo geroje aikštelėje, data nebėra tokia svarbi. Tada ir gruodžio 26, 27 ar 28 dieną bus parduoti visi bilietai. Bet gali būti ir atvirkščiai. Bet koks projektas gali tapti ir labai sėkmingu, ir nepritraukti žiūrovų. Garantijos niekada nėra. Ypač į naujametinius renginius žmonės eina ne tik dėl mėgstamų atlikėjų, bet ir dėl visos programos bei viso renginio turinio. Pavyzdžiui, Naujųjų metų sutikimo su K. Kerbedžiu dalyviams siūlomas visas spektras paslaugų: programa, maitinimo paslaugos, yra vietos ir pašokti. Tai įdomus ir patrauklus paketas, todėl jau dabar aišku, kad jis bus sėkmingas. Tačiau būna, kad pakviečiamas labai geras atlikėjas, bet be koncerto nieko kito nesiūloma, todėl norinčiųjų pirkti bilietus gali būti ir nedaug“, – pasakojo J. Sokolovas.

Jam pritarė ir renginių organizavimu besiverčiančios bendrovės „Medusa Concert“ atstovas, tikindamas, kad renginio sėkmę lemia geros idėjos ir kainos balansas.

Kiekvienas atlikėjas gali sukurti šventinę nuotaiką.

Teatras kviečia gerbėjus

Nemažai žmonių mėgsta paskutinį metų vakarą pasiklausyti koncerto, o švęsti pareiti namo arba vykti į kavinę ar restoraną.

„Manau, kiekvienas atlikėjas gali sukurti šventinę nuotaiką, tik žmonių poreikiai būna skirtingi. Vieni gruodžio 31-osios vakare nori nueiti į dramos teatrą, kiti – į kavinę. Kiekvienas atlikėjas turi savo gerbėjus, todėl labai gerai, kai yra galimybė pasirinkti renginį pagal savo skonį. Pastaruoju metu iš dabartinės miesto valdžios matome dideles pastangas į Klaipėdą pritraukti daugiau didesnių, įvairesnių renginių ir padaryti miestą patrauklų ne tik vasarą, o ištisus metus“, – kalbėjo J. Sokolovas.

Kaip ir kasmet, Klaipėdos dramos teatras paskutinį metų vakarą kvies praleisti šiame istoriniame pastate.

Šįkart metus kviečiama palydėti sykiu su Aiste Smilgevičiūte ir grupe „Skylė“, mėgaujantis jų parengtu koncertu „Laikrodžių sniegas“.

Pasirinkimas: A. Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“ kartu su klaipėdiečiais šiuos metus palydės Klaipėdos dramos teatre. Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Teatro direktorius Tomas Juočys pasakojo, kad teatras visada stengiasi pasirinkti naujametę dvasią atitinkantį koncertą, kurio atlikėjai patiktų teatro mėgėjams.

Kartą šioje ypatingoje miesto vietoje koncertavo stiklo taurėmis grojantis lenkų duetas „GlassDuo“, pasirodęs su Lietuvos muzikantais. O pernai čia koncertavo Jurga Šeduikytė.

„Mes turime „Kreivų veidrodžių orkestrą“, jis yra ir šmaikštus, ir linksmas, bet tai ne teatro projektas, tai pačių aktorių iniciatyva, be to, jie neturi kalėdinės programos. Džiaugtumėmės, jei kada pasisiūlytų tai padaryti. Nuo to teatras taptų tik populiaresnis“, – svarstė T. Juočys.

Paskutinį kartą – svetur

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras šiuos metus, tikėtina, pasitiks paskutinį kartą kaip Žvejų rūmų įnamis. Bet ir tai nesutrukdė kasmet rengti šventinius koncertus.

Šiemet kalėdinis šio teatro koncertas vyko Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakulteto salėje. Teatro choras, kurį įprastai žiūrovai mato ir girdi teatro spektakliuose, giedojo krikščioniškas giesmes.

Paskutinį metų vakarą Žvejų rūmuose teatro solistai Rita Petrauskaitė ir Mindaugas Rojus kartu su styginių kvartetu dovanos žiūrovams šventinį koncertą.

Gerbėjai jau laukia galimybės apsilankyti naujuose Muzikinio teatro namuose.

Teatro vadovė Laima Vilimienė atviravo, jog neatmeta galimybės, kad į savo sales įsileis norinčius jose koncertuoti atlikėjus, bet šventinių renginių metu klaipėdiečius turėtų džiuginti savos žvaigždės.

Puiki dovana – bilietas

Bendrovės „Klaipėdos arena“ direktoriaus pavaduotojas Remigijus Ambrulaitis pastebėjo, kad kasmet gruodį renginių „Švyturio“ arenoje tik daugėja. Pernai šį mėnesį arenoje vyko 16 renginių, o šiemet – 21.

„Iš mados išeina įprotis vakarėlius rengti kavinėse ar restoranuose. Ne tik privačios įmonės, bet ir valdiškos organizacijos vis dažniau derina savo kalėdinius renginius prie arenos repertuaro, dovanų savo darbuotojams nuperka bilietus į renginį ir ten pat išsinuomoja erdvę vakarėliui“, – pasakojo R. Ambrulaitis.

Bilietai į renginius vis dažniau dovanojami ir asmeniškai. O į šventinius vakarus „Švyturio“ arenoje atvyksta viso Vakarų Lietuvos regiono žmonės.

Užsakymų sulaukiama ne tik iš Kretingos, Palangos ar Gargždų, bet ir Skuodo, Plungės, Telšių ar net Tauragės.

Šiemet pirmąją Kalėdų dieną „Švyturio“ arenoje koncertuos Natalija Bunkė, o gruodžio 26 dieną – Edmundas Kučinskas.

Naujųjų metų išvakarėse čia vyks diskoteka su Sauliumi Prūsaičiu, žiūrovams žadama programa su populiariausiais superhitais, specialiai aranžuotais šokiui.

Retro – nebūtinai gerai

Nors daugelis renginių organizatorių tikina, kad klaipėdiečių skonis nesiskiria nuo kitų Lietuvos gyventojų, uostamiestyje neretai rengiami išskirtiniai koncertai, pritraukiantys žiūrovus iš visos šalies ir net užsienio.

Pastebima, kad į didžiąsias šalies arenas grįžta prieš kelis dešimtmečius populiarumu besimėgavusios grupės, jų šlovė vis dar gyva. Žmonės nori pamatyti atlikėjus, kuriuos garbino savo jaunystės laikais.

„Medusa Concert“ atstovas ragino žmones prieš perkant bilietus į koncertus pasidomėti, kas juos organizuoja.

„Gruodžio ir sausio pradžioje vykstantys renginiai dažniausiai būna gerai paruošti, bet nebūtinai visi jie yra patys geriausi. Verta pasidomėti, kas organizuoja renginį ir kokią istoriją jis turi. Kartais gražiai išreklamuotas renginys gali būti padarytas visai „ant durniaus“, daug sumokėję žiūrovai jaučiasi apgauti, – atviravo atstovas. – Pastaruoju metu atsiranda neaiškių kompanijų, besiskelbiančių esą estais, vokiečiais ar bulgarais, bando atvežti kažkokius rusus. Žiūrėk ir atveža baletą skambiu pavadinimu, kuris naudoja Vienos vardą, o iš tiesų jie ten nė nebuvę. O senąsias žvaigždes pamatyti norintiems taip pat norėčiau patarti pasidomėti, ar ta žvaigždė dar nenukvako. Ne vienam jau teko nusivilti.“

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

ALGIRDAS.

LOBSTA PRAMOGŲ B U R Ž U J A I .

Pagarba

Nuostabiausias koncertas 22-ąją gruodžio įvyko Žvejų rūmuose. Dėkui Liudui Mikalauskui ir Eugenijui Chreptovui. Retro, visiškai LIETUVIŠKAS, lietuviškų autorių, poetų koncertas!. Salė tai sutiko ovacijomis. Pasijutau kaip Sąjūdžio laikas.

Tep

Kaip ir visi verslai-jūs mokat,jie koncertuoja jums.Bet kaip visi verslai slepia pelną:)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS