Žmonių masalas – „Laukinių vakarų salūno“ vardas? | kl.lt

ŽMONIŲ MASALAS – „LAUKINIŲ VAKARŲ SALŪNO“ VARDAS?

Kai nevykęs pokštautojas viešai paskelbia žmogų esant iškrypėlį arba kalba apie jį netiesą, tokio skelbimo autorių galima pavadinti šmeižiku ir prisiteisti žalos atlyginimą. Bet kai viena įmonė viešai naudojasi kitos vardu, reikalas nebėra toks paprastas. Tuo įsitikino bendrovės "Laukinių vakarų salūnas" vadovas, pabandęs atsikratyti mažosios bendrijos "Gaumena" primesto šleifo.

Informacija klaidina

Balandžio pradžioje "Laukinių vakarų salūno" vardu įmonės atstovai kreipėsi į Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą.

Skundo esmė – prašymas nutraukti neteisėtą "Gaumenos" veiklą.

Pasirodo, būtent ši mažoji bendrija, perėmusi naktinio klubo Palangoje, J.Basanavičiaus gatvėje 16 numeriu pažymėtą pastatą, naudojasi interneto svetaine, kurios adrese yra "Laukinių vakarų salūno" vardas.

Esą juo prisidengdami mažosios bendrijos atstovai skelbia apie teikiamas paslaugas ir taip ne tik kompromituoja niekuo dėtą privačią bendrovę "Laukinių vakarų salūnas", bet ir klaidina klientus.

Mažoji bendrija (MB) "Gaumena" naudojasi svetaine, kurios pavadinimas nukreipia dėmesį į "Laukinių vakarų salūną".

Virsmas: prieš pusantrų metų "Laukinių vakarų salūno" pastatas buvo parduodamas. (Vytauto Liaudanskio nuotr.)

Kokių dar asociacijų turėtų kilti žmogui, pamačiusiam interneto svetainės adresą www.salunas.lt?

Juo labiau kad šioje svetainėje klaidingai nurodoma, kad skelbiamų paslaugų teikėja yra uždaroji akcinė bendrovė "Laukinių vakarų salūnas" ir net nurodomas šios įmonės kodas.

Nurodomas ir įmonės vadovas, kuris realiai neturi nieko bendra su paminėta bendrove.

Bendrovė "Laukinių vakarų salūnas" kreipėsi į Vartotojų teisių apsaugos tarnybą, būdama įsitikinusi, kad pažeidžiamos ne tik jos, bet ir visų paslaugų vartotojų teisės.

Tarnybos prašyta pagalbos, kad būtų imtasi priemonių kuo greičiau pakeisti svetainėje skelbiamą informaciją arba išjungti svetainę.

Nepatinka sąsajos

Svetainėje vis dar skelbiamas "Laukinių vakarų salūno" bendrovės telefono numeris, todėl jos darbuotojai tikino nuolat sulaukiantys interesantų skambučių.

Ypač dabar, karantino metu, žmonės aktyviai skambina ir domisi svetainėje siūlomomis paslaugomis.

"Kiekvieną kartą turime aiškinti, kad mes nerezervuojame vietų įstaigoje, esančioje J.Basanavičiaus gatvės 16 name. Turime kiekvieną skambinantįjį tikinti, kad netiekiame maisto į namus, nieko negalime pasakyti ir apie minėtoje vietoje dabar veikiančio naktinio klubo numatomas pramogines programas ar ką nors pasakyti apie būsimą jo darbo laiką", – kalbėjo bendrovės "Laukinių vakarų salūnas" direktorius Justas Brazlauskas.

Būname apšaukti, kad internete skelbiame neteisingą informaciją, apgaudinėjame interesantus.

Tačiau tai ne vienintelė priežastis, kodėl ši bendrovė kratosi tapatinimo su "Gaumenos" valdomu naktiniu klubu "Flamingo", jau kurį laiką veikiančiu minėtame pastate.

"Šitas naktinis klubas jau daugiau nei metus veikia kitu vardu ir teikia visai kitas paslaugas ar kultūrines programas, skirtas žmonių mažumoms – savo skunde dėstė "Laukinių vakarų salūno" atstovai. – Mūsų įmonė neturi nieko bendro nei su naktiniu klubu, nei su šia svetaine, nei su teikiamomis naktiniame klube paslaugomis."

Socialiniuose tinkluose baras "Flamingo" reklamuojasi, jog čia veikia naktinis klubas "Seacret night club".

Įstaigos vadovai dienraščiui yra pabrėžę, jog būtent ši pasilinksminimo įstaiga – viena iš nedaugelio, kuri viešai nebijo pripažinti, kad yra draugiška LGBT bendruomenei.

Teigta, jog gėjai – kultūringa publika, todėl, šią vasarą pakeitus įstaigos veiklos profilį, tikėtasi, kad nusiskundimų baru mažės.

Tapatinimas su seksualinėmis mažumomis veikiausiai ir yra pats svarbiausias argumentas, kodėl bendrovė "Laukinių vakarų salūnas" nenori būti tapatinama su "Flamingo" vardu besivadinančiu naktiniu klubu.

Sulaukia grasinimų

Karantinas atnešė dar daugiau rūpesčių "Laukinių vakarų salūno" darbuotojams. Jie neatsigina ir įsidarbinti norinčiųjų skambučių. Mat interneto svetainėje skelbiama, esą ši įmonė ieško darbuotojų.

Toks laikmetis, daug žmonių neteko darbo ir ieškosi naujo. Bet kuo čia dėta bendrovė, kuri neturi nieko bendro su "Flamingu" ir jį valdančios bendrijos naudojama interneto svetaine?

"Bandydami paaiškinti interesantams, kad mes šių paslaugų neteikiame, po pokalbio būname apšaukti, kad internete skalbiame neteisingą informaciją, apgaudinėjame interesantus", – savo rašte Vartotojų teisių apsaugos tarnybai piktinosi skundo autoriai.

Po tokių pokalbių jie ne tik išgirsta nemalonių ir nepagrįstų kaltinimų, bet ir sulaukia grasinimų, kad bus apskųsti dėl neteisingos informacijos skleidimo.

Visa tai "Laukinių vakarų salūno" darbuotojams tenka išklausyti, nors jų bendrovė neturi nieko bendro su MB "Gaumena" valdomos svetainės skelbiama informacija.

Būta ir skambučių iš kitų įmonių, kurioms "Gaumena" esanti skolinga.

Įtikinėti, kad telefonu atsiliepė ne įsiskolinusios įmonės atstovas, kiekvienąkart yra labai keblu.

Susisiekti neįmanoma

J.Brazlauskas tikino bandęs daug kartų susisiekti su bendrijos "Gaumena" vadove Vylūne Ručinskaite, tačiau nesėkmingai, todėl išspręsti problemos taikiai nepavyko.

Dienraščio "Klaipėda" žurnalistai taip pat  neprisiskambino šios mažosios bendrijos direktorei.

Surinkus internete skelbiamus jos telefono numerius, įrašytas balsas praneša, kad abonentas yra už ryšio zonos ribų, kitaip tariant, telefonai išjungti.

Taip pat atsitiko ir vakar, kai žurnalistai dar kartą mėgino prisiskambinti MB "Gaumena" direktorei.

Jai adresuotas elektroninis laiškas su prašymu atsakyti į klausimus apie interneto svetainės naudojimą taip pat liko be atsako.

"Laukinių vakarų salūno" darbuotojai susisiekė su bendrove "Baltnetos komunikacijos", kuri skelbiasi teikianti kompleksines duomenų centrų, duomenų perdavimo, IT priežiūros bei telefonijos paslaugas šiuolaikiniam verslui.

Mat svetainė www.salunas.lt laikoma minėtos bendrovės serveryje.

Bendrovė "Baltnetos komunikacijos", "Laukinių vakarų salūno" paprašyta uždaryti svetainę, atsakė negalinti to padaryti, nes svetainės savininkas – "Gaumena" ir tik jos valia įvykdyti tokius prašymus.

Gali tekti bylinėtis

Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos Tarptautinių ir viešųjų ryšių skyriaus vyresnioji patarėja Natalija Jarmulkovič paaiškino, kad tarnyba nesprendžia juridinių asmenų reikalų. Jos funkcijos padėti vartotojams, tai yra fiziniams asmenims.

Kai į Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą kreipiasi įmonės, joms paaiškinama, kad problemas jos turėtų pirmiausia spręsti šalių sutarimu, o jei toks būdas jiems nepriimtinas ar neefektyvus, kreiptis į teismą.

"Tarnyba gauna įvairių paklausimų, dalis jų turėtų būti adresuoti ne mums. Kiekvienu atveju atsakydami į skundus, paklausimus ir panašius raštus, paaiškiname problemos sprendimo būdą", – sakė N.Jarmulkovič.

Įmonės "Laukinių vakarų salūnas" vadovas J.Brazlauskas neslėpė turintis ketinimų pasielgti, kaip patarė tarnybos atstovė.

Tačiau akivaizdu, kad teisminis kelias reikš ne tik gaišatį, bet ir papildomas išlaidas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Nu jo

Siaip apgailetina skyle buvo, dabar geju ir lezbiu knaipe. Nesiseka tam pastatui.

R

Ačiū dievui, nesu buvęs...

hee

oba lt pavadinimu neliko! brukami arbiski pavadinimai! galit ir rusisku pavadinimu pavadint stai laukiniu rytu kaniusne
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS