Žvejai rizikuoja dėl strimelių: nepaiso įspėjamųjų ženklų | kl.lt

ŽVEJAI RIZIKUOJA DĖL STRIMELIŲ: NEPAISO ĮSPĖJAMŲJŲ ŽENKLŲ

Pastarosiomis dienomis pajūryje kimba strimelės ir plekšnės, tad žvejų mėgėjų ant šiaurinio molo gana nemažai, tik jie, nepaisydami įspėjamųjų ženklų, lipa ant tetrapodų ir akmenų. Tai kelia nerimą Uosto direkcijai.

Šiuo metu vyksta bangolaužių rekonstrukcijos darbai, tiesa, atnaujinamas kol kas tik pietinis molas, esantis Smiltynės pusėje.

Šiaurinis molas Melnragėje dar atviras poilsiautojams

Pastarosiomis dienomis pajūryje pasirodė strimelės, kurios priviliojo ir žvejus mėgėjus. O jie, norėdami prieiti arčiau vandens, lipa ant molo akmenų, nors tai daryti griežtai draudžiama.

Uosto direkcija prašo nerizikuoti savo gyvybėmis ir paisyti ant bangolaužių esančių įspėjamųjų ženklų.

Nuo bangų uostą saugantys objektai pastatyti maždaug prieš pusantro šimto metų ir per visą laiką remontuoti tik kosmetiškai.

Vis dėlto vakar apie vidurdienį žvejai ropštėsi ant šiaurinio molo akmenų ir žvejojo, nekreipdami dėmesio į jokius įspėjimus. Pasirodo, kibo ne tik strimelės, bet ir plekšnės.

Vėjo beveik nebuvo, jūra – rami, tad vyrai jautėsi saugiai.

Ankstesniais metais pasitaikė ne vienas atvejis, kai į jūrą nuo molo akmenų vis nuslysdavo žvejai ir jų išgelbėti nepavykdavo.

Būtent todėl Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija prašo žvejų nerizikuoti savo gyvybėmis.

Nuo bangų uostą saugantys objektai pastatyti maždaug prieš pusantro šimto metų ir per visą laiką remontuoti tik kosmetiškai.

Esą jei ir toliau būtų eksploatuojami kasmet vis prastėjančios būklės bangolaužiai, augant didžiųjų laivų skaičiui, tektų riboti laivų eismą, didėtų laivų ir krovinių prastovos.

Bangolaužius planuojama rekonstruoti trejus metus. Įgyvendinus projektą, turėtų padidėti laivybos saugumas uoste ir logistinės grandinės efektyvumas.

Molų atnaujinimo konkursą laimėjo Vokietijos ir Belgijos bendrovių konsorciumas. Darbų vertė – apie 40 mln. eurų (be PVM).

Dabartinis pietinio bangolaužio ilgis – 1 374 m, o šiaurinio – 733 m. Rekonstrukcijos metu numatoma sustiprinti esamus pietinį ir šiaurinį bangolaužius, nekeičiant jų konfigūracijos.

Abu bangolaužiai kai kuriose vietose bus paaukštinti, dalyje hidrotechninių statinių ketinama įrengti atramines sienutes.

Ant pietinio bangolaužio bus įrengtos ir apžvalgos aikštelės lankytojams.

GALERIJA

  • Žvejai rizikuoja dėl strimelių: nepaiso įspėjamųjų ženklų
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

xxx

Pirmiausia, tai plekšnių gaudyti dabar negalima yra draudimas.Ir labai įdomu,ar žvejai mėgėjai paleidžia pagautą žuvį? Jug jie labai deklaruoja,kad gaudik ir paleisk,reiks nueit ant molo,nusipirkti strimėlės,tikrai parduos.Jug jie tiek ten prisigaudo,kad nepavelka.

Strimele

totalus nuzmogejimas valdziazmogiai nori uostamiesti paversti sachara

A

Įspėjamųjų ženklų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS