Žvejų rūmai sezoną pasitinka atsinaujinę | kl.lt

ŽVEJŲ RŪMAI SEZONĄ PASITINKA ATSINAUJINĘ

Žvejų rūmai neribotam laikui namais tapsiantys dar vienam uostamiesčio teatrui, naują renginių sezoną pasitinka pagražėję ir atsinaujinę. Iš pagrindų atnaujinta didžioji žiūrovų salė, nudažytos sienos, pakeista visa beveik 40 metų atlaikiusi kiliminė danga ir sumontuotos naujos kėdės.

Remontą pagreitino netrukus prasidėsiantys Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro renovacijos darbai, nes didžioji teatro repertuaro dalis bus rodoma būtent Žvejų rūmuose. Pirmasis spektaklis – jau šį šeštadienį, rugsėjo 23 d. Renginių sezonas startuos miuziklu "Smuikininkas ant stogo".

Vakar miesto meras Vytautas Grubliauskas apžiūrėjo ir išbandė naująsias Žvejų rūmų salės kėdes.

"Atrodo labai civilizuota, ką ir kalbėti", – permainomis Žvejų rūmų didžiojoje salėje pasidžiaugė V.Grubliauskas.

Po remonto sėdimų vietų skaičius šiek tiek sumažėjo – nuo 1 127 iki 1 060. Viena kėdė kainavo 98 eurus. Visos kėdės atsiėjo 125 tūkst. eurų.

Kėdes montavo konkursą laimėjusi Klaipėdos bendrovė "JS Baltic", kuriai tai jau trečias objektas uostamiestyje. Įmonė kėdėmis pasirūpino Klaipėdos dramos teatro ir Kultūros fabriko salėse.

Pamaniau, jei jau barokinėse salėse tinka, gal ir žvejams bus tinkamos.

"Kadangi vyko didžiulė konkurencija tarp Lietuvos kėdžių gamintojų, laimėjo pasiūlę mažiausią kainą. Kažkaip netyčia Ispanijoje, barokinėse salėse, pamačiau tokias kėdes, pamaniau, jei jau barokinėse salėse tinka, gal ir žvejams bus tinkamos. Bet tokios pat ispaniškos kėdės kaina yra apie 250 eurų. Keitėme ir kiliminę dangą, bet nemaniau, kad tai pareikalaus tiek iššūkių, pasirodo, jie čia tonas košės vežė, grindis lygino, nes buvo labai kreivos", – pasakojo Žvejų rūmų vadovas Alvydas Lenkauskas.

Iš sutaupytų lėšų buvo pakeistos senosios lubos bei grindų danga antrojo aukšto fojė ir administracinėse patalpose, suremontuota dalis tualetų bei persirengimo kambarių artistams, įrengtas naujas scenos keltuvas. Už visa tai reikėjo sumokėti 230 tūkst. eurų. Pinigus skyrė Klaipėdos miesto savivaldybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

jo

Direktorių atnaujint tikrai laikas. Nusipeza vyras visai. Ir tinginys, kokių Lietuvoj nerasta daugiau

laikas

Tai kur dabar važiuos??? Po kiekvieno š... remonto vyksta pailsėt. su žmonele

šitas komentaras geras

Tarybos posėdyje – cirkininkai Taip jau susiklostė aplinkybės, kad teko apsilankyti pastarajame miesto tarybos posėdyje. Sunku apibūdinti emocijas, kurios mane aplankė, stebint tą cirką. Regis, suaugę žmonės susirinkę, bet matant kai kurių jų elgesį tikrai to nepasakysi. Žiūrint tą cirką, mane ėmė ir juokas, ir liūdesys, ir buvo gėda už kitus, ir kilo nuostaba, kas už tuos pagrindinius cirkininkus balsavo per rinkimus. Atrodo, kad dalis miesto tarybos narių išvis nežino nei ką veikia, nei ko atėjo į posėdžių salę. Stebina ir visiškas neįsigilinimas į tąkart nagrinėtus klausimus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS