87-erių klaipėdietė tapo „burtininkės“ auka: maišelyje rado ne pinigus, o popierius | kl.lt

87-ERIŲ KLAIPĖDIETĖ TAPO „BURTININKĖS“ AUKA: MAIŠELYJE RADO NE PINIGUS, O POPIERIUS

Uostamiesčio senjorai turėtų elgtis apdairiai ir bendrauti su nepažįstamais žmonėmis itin atsargiai. Tai galėtų paliudyti 87-erių rusakalbė klaipėdietė, gyvenanti Reikjaviko gatvėje.

Ši moteris savo santaupas pati padavė apgavikei, bet apie tai suprato tik tada, kai viešnia išėjo iš jos namų.

Trečiadienio popietę pagyvenusi klaipėdietė patyrė didžiulį stresą ir paskambino pagalbos telefonu. Ji pasakojo pareigūnams, kad tądien 12.15 val. savo namo kieme sutiko nepažįstamą moterį. Jos įsišnekėjo, kalba sukosi apie įvairius šiuo metu aktualius dalykus.

Galiausiai nepažįstamoji įtikino klaipėdietę, kad pinigai turi būti saugūs, o tai įmanoma tik tada, kai juos užkalba tai mokantis daryti žmogus.

Lyg tyčia, būtent ši pirmą kartą klaipėdietės matoma moteris pasisakė mokanti užkalbėti pinigus.

Susigundžiusi šia egzotika senjorė pasikvietė į namus nepažįstamąją, padavė jai maišelį su savo santaupomis, atėjūnė pabūrė ir maišelį grąžino savininkei.

Tik tada, kai viešnia išėjo, šeimininkė išvyniojo maišelį ir pamatė, kad jame – nebe pinigai, o kažkokie popieriai.

Taip patikli moteris prarado 3,3 tūkst. eurų.

Kaip vėliau nukentėjusioji pasakojo policininkams, kieme su ja bendravo dvi moterys, tačiau į namus ji parsivedė tik vieną jų. Šios moterys galėtų būti 40 ar 45 metų, apie 160 cm ūgio, kalbėjo rusiškai, vilkėjo tamsiais rūbais.

Miesto policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

Klaipėdoje apgavikės yra apmulkinusios daugybę pensininkų. Dažnai policijos pranešimuose teigiama, kad jos dirba po dvi.

Teigti, kad kiekvieną kartą veikia tos pačios moterys, negalima. Mulkinimo būdai būna skirtingi. Kartais jos apsimeta socialinėmis darbuotojomis, kartais kokius nors rūbus parduodančiomis prekeivėmis.

Kelios apgavikės buvo nutvertos ir nuteistos, bet nukentėjusieji atgauti prarastų eurų negalėjo, nes kaltininkės neturėjo turto.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Rita

Visai su galvele ne kas.Kaip galima vesti svetimą žmogų i namus , keista.Ir dar apie pinigus kalbėti ir visą kitą kas rimtą.Vyro pasitikėti negalima ,nes žiūrint kokioje aplinkoje būna, jeigu ne namie ir su kokiais žmonėmis.Dabar pasitikėti niekuo negalima.

Pakrante

Geras biznis,ir aš einu,apsimesiu šventuoju Petru,ką priimti,ką nepriimti !

Net ir sovietmečiu

Čigonai taip pinigus išviliodavo. Daug čigonų ir Ukrainoje gyveno. Dabar pas mus atvažiavę tęsia savo darbą. Anksčiau neteko girdėti, kad kažkas Lietuvoje bandė pinigus "užkalbėti". Todėl galima padaryti išvadą, kad čia ne vietinių darbas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS