Atnaujino dingusio klaipėdiečio paiešką: pradėta kalbėti apie privačių narų samdymą | kl.lt

ATNAUJINO DINGUSIO KLAIPĖDIEČIO PAIEŠKĄ: PRADĖTA KALBĖTI APIE PRIVAČIŲ NARŲ SAMDYMĄ

Daugiau nei du mėnesius dingusio jauno klaipėdiečio paieška vis dar neduoda rezultatų. Imta kalbėti apie privačių narų samdymą.

Dingo po vestuvių

Evaldas Rusys dingo spalio 17-osios naktį. Jis išėjo iš draugų vestuvių pokylio ir prapuolė.

Klaipėdos centre sumontuotos vaizdo stebėjimo kameros užfiksavo jauną vyrą einantį dešiniąja Dangės krantine link keleivių perkėlos.

Maždaug 200 m iki perkėlos kamerų objektyvai jau nepasiekia. Kas vaikinui atsitiko, patikimų žinių nėra.

Savanoriai išžvalgė visas apylinkes, vaikščiojo pasroviui ir prieš srovę, ieškojo pražuvėlio apleistose, nuošaliose vietose.

Didžiausią patirtį ieškant dingusių žmonių turintys policininkai linkę manyti, kad labiausiai tikėtina, jog vaikinas įkrito į upę.

Pasamdė advokatą

Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos narai daug kartų ieškojo skenduolio Dangėje ir mariose. Naudota speciali technika ieškoti tam tikrų objektų po vandeniu.

Du kartus iš Kauno buvo atvežtas skenduolių po vandeniu ieškoti išmokytas šuo. Kartą dešiniau nuo perkėlos jis parodė jaučiantis skenduolį, bet tada narams pritrūko laiko toje vietoje nuodugniai išžvalgyti marių dugną.

Po mėnesio paieškų policininkai paskelbė išnaudoję visas fizinės paieškos galimybes.

Tuo metu atsirado savanorių, nusprendusių surinkti pinigų advokatui samdyti. Teisininko užduotis buvo rasti būdų suaktyvinti dingusiojo paiešką.

Socialinių tinklų vartotojai teigė, kad šioms paslaugoms apmokėti vien iki sausio 10 d. reikia 3 tūkst. eurų.

Ar advokatas jau veikia, oficialių žinių nesama.

Gavo prokuroro nurodymą

Praėjusią savaitę ugniagesiai gelbėtojai susitiko su gelbėtojais Šiauriniame rage.

Policininkų prašymu, gelbėtojai nuleido valtį į upę ir, naudodamiesi sonaru (prietaisu po vandeniu esantiems kūnams aptikti), ėmėsi ieškoti skenduolio.

Apie 10 val. pradėjo snigti ir pustyti, todėl paieškos buvo nutrauktos.

Klaipėdos miesto policijos komisariato viršininkė Rasa Bekėžienė patikino, kad fizinės paieškos buvo atnaujintos tyrimą kuruojančio prokuroro nurodymu. Ar tai buvo advokato darbo rezultatas, nežinia.

"Prokuroras vadovauja tyrimui, o mes atliekame jo pavedimus. Tikimasi, kad po švenčių pavyks atnaujinti aktyvius veiksmus, bet viskas priklausys nuo oro sąlygų", – tikino R.Bekėžienė.

Rasa Bekėžienė: tikimasi, kad po švenčių pavyks atnaujinti aktyvius veiksmus, bet viskas priklausys nuo oro sąlygų.

Nori samdyti ir narus

E.Rusio ieškoję savanoriai ir jo draugai aktyviai bendrauja dviejose socialinių tinklų paskyrose.

Galima įtarti, kad kuo toliau, tuo labiau šios dvi grupės vis mažiau sutaria. Svaidomasi kaltinimais ir įtarimais, abejojama veiksmų ir žodžių nuoširdumu. Vieni piktinasi, kad renkami pinigai advokato paslaugoms, kiti abejoja, ar reikia samdyti privačiai dirbančius narus.

Vis dėlto viena grupė labiau linksta prie minties, kad tik privatūs narai sugebės rasti kūną. Kol kas narų kompanija nebuvo įvardijama, nes dar nepradėti rinkti pinigai.

Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos narai turi tinkamą įrangą paieškoms po vandeniu. Nors vanduo Dangėje ir mariose labai drumstas, sonarais galima išžvalgyti dugną ir blogu oru ar esant stipriai srovei.

Prietaisas žvalgo dugną penkių metrų spinduliu ir aptinka daugiau nei 10 metrų gylyje esančius objektus.

Prieš plaukdami į marias gelbėtojai priversti apie tai pranešti uosto direkcijos darbuotojams, kad paiešką būtų galima suderinti su laivyba ir krova uosto įmonėse.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Aurimas

Man ir nesueina galai jei suo parode skenduoly o narams pritruko laiko tai ka narai dirba gal nuo 8 iki 17 val kad pritruko laiko kas cia do per nesamone baigesi pamaina lipa kitas naras ir iesko

Martynas

Du kartus iš Kauno buvo atvežtas skenduolių po vandeniu ieškoti išmokytas šuo. Kartą dešiniau nuo perkėlos jis parodė jaučiantis skenduolį, bet tada narams pritrūko laiko toje vietoje nuodugniai išžvalgyti marių dugną. Man cia labai idomu kaip pritruko laiko jeigu suo parode ta vieta tai reikejo ieskoti normaliai o ne ai laiko nebera. jug srove gali poto isnesti kuna i kita vieta per ta laika kol jie atnaujins.

Dalia

Taigi ka negali paremti ta " grazuoliu" pora kuri irgi buvo toj sventej, tokie turtingi apsikarste , vazineja i uzsieni, tai del draugo tikrai pades, man keista, kad iki siol to nepadare
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS