Atskleista aktuali problema: girti užsieniečiai keliuose – nebaudžiami | kl.lt

ATSKLEISTA AKTUALI PROBLEMA: GIRTI UŽSIENIEČIAI KELIUOSE – NEBAUDŽIAMI

Ilgąjį savaitgalį aktyviai dirbę kelių policininkai atskleidė aktualią problemą – gatvėmis ir keliais važinėjantys neblaivūs užsieniečiai – nebaudžiami. Jau esama svarstymų, ar mūsų šaliai nevertėtų tokių nedrausmingų darbo migrantų atsikratyti.

Įkliuvo antrąkart

Per tris ilgojo savaitgalio dienas patikrintos 628 transporto priemonės. Lapkričio 1-ąją pareigūnai nutvėrė du girtus vairuotojus.

Lapkričio 3-iąją Pilies ir Sausio 15-osios gatvių sankryžoje policininkai sustabdė automobilį "Opel Combo", priklausantį vienai įmonei. Jį vairavo 25 metų Ukrainos pilietis. Alkoholio matuoklis parodė, kad vaikinas yra girtas – 1,72 prom.

Policininkai netruko išsiaiškinti, kad visai neseniai, mažiau nei prieš mėnesį, šis ukrainietis jau buvo įkliuvęs, taip pat vairuodamas neblaivus.

Taip paaiškėjo, kad skirta nuobauda buvo neveiksminga.

Mūsų šalies piliečiai už vairavimą apgirtus daugiau nei 1,5 prom. traukiami baudžiamojon atsakomybėn.

Jie ne tik netenka teisės vairuoti, turi sumokėti baudą. Dažniausiai konfiskuojamas ir automobilis, kurį vairavo pažeidėjas, arba kaltininko turtas, vertas šio automobilio.

Skandinavai deportuoja

Nedrausmingasis ukrainietis Lietuvoje neturi turto, jis vairavo darbdavio mašiną. Todėl belieka tikėtis, kad jam bus taikomos tokios poveikio priemonės, kurios jam taps rimta pamoka.

Ilgus metus kuravęs avarijų ir girtų vairuotojų bylas Klaipėdos apygardos Klaipėdos apylinkės vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Juozas Sykas svarstė, ar mūsų šalies teisėsaugos ir valstybės institucijos turėtų imti pavyzdį iš kaimynų skandinavų.

Patirtis: prokuroras Juozas Sykas svarstė, ar mūsų šalies teisėsaugos ir valstybės institucijos turėtų imti pavyzdį iš kaimynų skandinavų. (Vytauto Liaudanskio nuotr.)

Jie panašiais atvejais kriminalinius nusikaltimus ar tyčinius šiurkščius nusižengimus vairuojant įvykdžiusiems asmenims dažniausiai naikindavo darbo vizas ir šiuos asmenis deportuodavo iš šalies.

Ukrainiečio nusižengimo tyrimą kuruojanti prokurorė Regina Bučinskaitė tikino iki šiol nesusidūrusi su tokiu atveju ir dar negalinti atsakyti, kaip siūlys bausti vairuoti apgirtus mėgstantį užsienietį.

"Paprastai skiriama bauda, jeigu žmogus nepadaro tinkamų išvadų ir per trumpą laiką vėl elgiasi taip pat, įstatymas numato griežtesnes priemones – administracinį areštą ar net laisvės atėmimą", – kalbėjo prokurorė.

Darbdaviams reikia dirbančiųjų

Svarstant paprastai, ko gero, net neilgas įkalinimas galėtų būti nebloga tramdymo priemonė girtuokliams. Juk sėdintis už grotų darbuotojas darbdaviui nereikalingas, tokio pavaldinio normalus verslininkas atsikratytų.

Užsienio reikalų ministerijos atstovai patikino, kad grėsmę viešajai tvarkai ar visuomenei vertina policija arba Valstybės sienos apsaugos tarnyba.

"Nustačius, kad užsienietis kelia grėsmę, jo turimą leidimą gyventi, nacionalinę vizą ar kitą šiame įstatyme nurodytą užsieniečio teisę gyventi Lietuvos patvirtinantį dokumentą, Valstybės saugumo departamentas, Policijos arba Valstybės sienos apsaugos tarnybos teikimu naikina Migracijos departamentas", – teigė Užsienio reikalų ministerijos atstovai.

Vakar nė vienu Migracijos departamento telefono numeriu, skelbiamu internete, nepavyko prisiskambinti.

Klaipėdos skyriaus vadovė kažkodėl tikino bendrauti su spauda esą negalinti.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Daktaras

Lietuviai gi kvaili. Reikia palaukti, kol tas girtas užsienietis užmuš kokią mamą lietuvę su vaiku, pageidautina valdininko dukrą - tada, gal nuo plepalų pereis prie darbų. Dar gerai, kad žurnalistai parašo...

Joo

Užsieniečių nebaudžia kaip lietuvių, nes Lietuva policinė valstybė, gėda prieš likusį pasaulį.

Tai

Sala hemarojam , slavai - ukropai mūsų broliai nesikabinėkite , jiems galima.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS