Baro vadovas paauklėjo jaunuolį – šis neteko akies | kl.lt

BARO VADOVAS PAAUKLĖJO JAUNUOLĮ – ŠIS NETEKO AKIES

Gimtadienio vakarėlis jaunuolių kompanijai atsirūgo baisiomis pasekmėmis, – po viename Palangos barų kilusių muštynių 21-erių Paulius R. neteko akies. Nors teismas iš kaltinamųjų ir priteisė solidariai atlyginti 15 tūkst. eurų neturtinę žalą, tačiau patį jaunuolį glumina tai, kad muštynių dalyviai, tarp kurių – ir baro direktorius, visai nenori pripažinti kaltės.

Konfliktas – dėl šampano

"Man pikta ir skaudu, kad visiškai be reikalo netekau akies. Per muštynes trūko ausies būgnelis, o kaltinamieji nejaučia jokios sąžinės graužaties. Man pripažintas vos 45 proc. darbingumo lygis. Visą likusį gyvenimą jausiu pasekmes", – pasakojo jaunas vaikinas, studijuojantis informatikos mokslus.

Lemtingi įvykiai palangiškiui nutiko 2014 m. rugpjūčio 14-osios naktį. Vaikinas kartu su kompanija kurorte šventė vieno bičiulio gimtadienį.

"Buvo didelė kompanija, gal 10 žmonių. Kaip vėliau paaiškėjo, kažkas į barą atsinešė butelį šampano. Įvyko konfliktas, tačiau mes iš karto išėjome", – pasakojo Paulius R.

Vaikinas tą vakarą buvo su savo drauge. Jaunuolis teigė, kad vos išgirdę baro direktoriaus pastabą kompanijos dauguma patraukė lauk.

"Tačiau kiti nesusivokė, kas įvyko, vis dar buvo viduje. Aš stovėjau jau prie J.Basanavičiaus gatvės. Pamačiau, kad vienas mano draugų eina lauk, tačiau kažkoks vyriškis jį vejasi iš paskos. Kai draugas lipo laiptais, šis vyriškis spyrė jam į nugarą. Aš pasakiau, kad mano draugų nestumdytų. Tuo metu visa šio vyro agresija išsiliejo ant manęs. Net nesuvokiau, už ką taip reikėjo įpykti", – stebėjosi palangiškis.

Pasipylė smūgių kruša

Vaikinas pripažino, kad konfliktas tęsėsi net ne barui priklausančioje teritorijoje, o viešoje vietoje – J.Basanavičiaus gatvės prieigose.

"Negalėjau patikėti, kad viskas kilo dėl kažkokio gėrimo", – teigė vaikinas.

Pauliaus teigimu, jis pajuto smūgį iš už nugaros.

"Net nežinau, kas pirmą kartą smogė. Tada smogė baro vadovu prisistatęs vyras. Po 6–7 smūgių aš jau atsidūriau ant žemės. Supratau tik tiek, kad nebematau akimi, o iš jos man ėmė bėgti kraujas. Dengiau galvą rankomis ir tik stengiausi išvengti smūgių. O pats net niekam nesudaviau, rankos nebuvau spėjęs pakelti", – prisiminė jaunuolis.

Vaikinas smūgių krušą patyrė tik į galvą, į kitas kūno vietas jam nebuvo smogta. Dėl kilusio incidento į barą buvo iškviesta policija ir greitoji.

"Tačiau įtariamieji iš įvykio vietos pasišalino. Jiems nebuvo tikrintas blaivumas. O tai vėliau tapo argumentu teisme. Mat aš buvau išgėręs, juk gimtadienį šventėme", – istorijos niuansus pastebėjo vaikinas.

Akies neišgelbėjo

Po incidento sužalotas vaikinas skubiai buvo išvežtas į vieną uostamiesčio ligoninių.

"Jau čia išgirdau liūdnas prognozes. Tačiau išvažiavome į Kauno klinikas. Ten man atliko operaciją, mėgino gelbėti akies obuolį. Buvo bandoma į jį prileisti dujų, tačiau akies obuolys vis tiek subliūško. Visos pastangos buvo veltui, apakau viena akimi. Mane pribloškia tai, kad aš pats niekam jokių smūgių nesudaviau, o buvau sumuštas taip, jog netekau akies", – stebėjosi jaunuolis.

Vaikinas Vilniaus kolegijos Elektronikos ir informatikos fakultete studijuoja informacinių technologijų vadybą. Palangiškiui pavyko pagal studentų mainų programą išvykti studijoms į Portugaliją.

"Tačiau aš išgyvenu didelį diskomfortą ir gėdą dėl savo išvaizdos. Stengiuosi nepalūžti, nors akis yra surambėjusi, susitraukusi. Beliko dėti akies implantą. Jis yra nejudrus ir aplinkiniams matyti, kad tai svetimkūnis", – širdgėlą liejo vaikinas.

Priteisė pusę sumos

Palangos miesto teismas baudžiamojoje byloje dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo jau yra priėmęs sprendimą.

Prieš teismą stojo ne tik baro direktorius, 31-erių Paulius V., bet ir tą naktį bare buvęs ir muštynėse dalyvavęs 30-metis jo bičiulis Audrius G.

Baudžiamasis kodeksas už sunkų sveikatos sutrikdymą numato laisvės atėmimą iki 10 metų.

Teismo sprendimu abiem įtariamiesiems buvo skirta 1,6 metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant dvejiems metams.

Vyrams nurodyta neišvykti iš gyvenamosios vietos be probacijos tarnybos žinios. Įvykio kaltininkams priteista atlyginti turtinę žalą.

Vaikinas teismo prašė priteisti ir 35 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimui.

"Vis dėlto sveikata sugadinta. Tačiau teismas keistai įvertino man padarytą žalą. Ieškinys tenkintas tik perpus mažesnis, priteista solidariai atlyginti 15 tūkst. eurų. Teismas motyvavo savo sprendimą tuo, kad netekęs akies nemečiau mokslų. Aš juk taip stengiuosi kabintis į gyvenimą, nors psichologiškai labai sunku yra. Man keista, kad teismas taip įvertino žmogaus pastangas. Tačiau jaučiu didelį diskomfortą ir gėdą dėl išvaizdos. Net su žmonėmis sunku bendrauti", – kalbėjo nukentėjęs jaunuolis.

Spręs Klaipėdos teismas

Vaikinas paaiškino, kad dėl traumos nebesitiki gauti tokio darbo, apie kurį svajojo.

"Prieš įvykį aktyviai dalyvavau Lietuvos startuolių bendruomenėje. Buvau atrinktas į inovacijų kūrimo konkursą. Įveikiau konkurentus ir praėjau ne vieną etapą. Buvau priimtas į inovatyvaus verslo inkubatorių, sulaukiau investicijų ir įkūriau savo technologinę įmonę. Deja, dėl nutikusios nelaimės visą šį reikalą turėjau pristabdyti", – pasakojo jaunuolis.

Palangos teismo nutartį apskundė ne tik nukentėjusysis, bet ir antroji pusė.

Klaipėdos apygardos teismas šią bylą turėtų pradėti nagrinėti kitą savaitę.

Areštavo sklypą

Kaltinamieji Paulius V. ir Audrius G. savo kaltę neigė nuo pat šios istorijos pradžios.

Vyrai net ir policijos apklausų protokoluose pabrėždavo, kad kaltės nepripažįsta.

"Iš pradžių mėginau susitaikyti su pasekmėmis ir pratinausi prie minties, jog gal jie ir nenorėjo manęs taip stipriai sužaloti. Tačiau išgirdęs, kad jie skundžia jiems palankią teismo nutartį ir toliau siekia atsikratyti bet kokios atsakomybės, nusprendžiau nebetylėti", – pastebėjo jaunuolis.

Teismas yra apribojęs Pauliaus V. šeimai priklausančio žemės sklypo nuosavybės teises iki to momento, kol žala nebus atlyginta.

Teisme konstatuota, kad abu verslininkai gauna gerokai aukštesnes nei vidutinės pajamas, vadovauja įmonėms.

Užkliuvo tėvas

Baro, kuriame įvyko incidentas, pavadinimas šiuo metu jau yra pakeistas. Bet įmonės, kuriai jis priklauso bendrasavininkis dienraščiui teigė, kad verslas po incidento nesustojo, kūrėsi nauji verslai kituose miestuose.

Pats Paulius V., žurnalistams pasiteiravus jo apie lemtingos nakties įvykius, pareiškė, kad nenori komentuoti situacijos.

"Visa byla buvo tendencinga, pasidomėkite, kas šio vaikino tėvai. Tai, kad skambina žurnalistai, taip pat rodo tam tikras tendencijas. Mano požiūris visiškai kitoks į to vakaro įvykius", – kalbėjo Paulius V.

Nukentėjusio palangiškio mama yra menininkė, o tėvas dirba Valstybės sienos apsaugos tarnyboje.

Verslininkas Paulius V., kalbėdamas apie savą požiūrį, veikiausiai turėjo omenyje tai, ką liudijo policijos pareigūnams.

Apklausų metu baro vadovas aiškino, kad jaunuolių kompanija nederamai elgėsi baro patalpose. Esą kažkas iš jaunuolių tualete gurkšnojo atsineštus gėrimus.

O baro vadovo kantrybė trūko tuomet, kai vienas jaunuolis nuo baro pasiėmė svetimą gėrimą.

Kai buvo mėginama išprašyti išgėrusią kompaniją lauk, aštrių žodžių vienas kitam negailėjo abi konflikto pusės.

Bijojo, kad užmuš?

Nukentėjusio palangiškio draugai nufilmavo įvykio momentą. Jame sunku įžiūrėti, kas tiksliai smūgiuoja Pauliui R. į galvą.

Tačiau aiškiai matyti, kad vaikinas jau yra ant žemės ir tik rankomis dengia galvą.

"Taip pat įraše girdėti, kaip moteris šaukia "Audriau, nemušk, užmuši". Taip šaukė Audriaus G. žmona.

Vėliau teisme ji aiškino, jog taip sielojosi, kad jos Audriaus neužmuštų. Tačiau juk buvo priešingai", – pastebėjo Paulius R.

Tiesa, Audrius G. policijos pareigūnams teigė, kad po įvykio užsuko į ligoninę, nes per muštynes gavo smūgį į nosį.

Tačiau medikai nemanė, kad galėjo lūžti kaulai, nes rentgeno nuotrauka nedaryta.

Jau kitam pramogų verslui vadovaujantis Paulius V. nepanoro išsakyti savo argumentų. Vyras tepasakė, kad jam skaudu prisiminti tos nakties įvykius.

"Tai nemaloniausia istorija mano gyvenime", – prisipažino Paulius V.

Verslininkas pareiškė nenorįs, kad jį visą likusį gyvenimą persekiotų "Google" paieškoje randama dienraščio istorija, siejama su juo.

"Tuo pokalbį ir baigsime", – teatsakė bylos veikėjas, paklaustas, ar nejaučia kaltės dėl jauno vaikino suluošinimo visam likusiam gyvenimui.

Po vakarėlio – koma

Palangos policijos komisariato viršininkas Alvydas Katkauskas prisiminė, kad šioje byloje nelengvai teko rinkti įrodymus.

"Kiek pamenu, sunkiai stūmėsi ši byla. Ir parodymus įtariamieji keitė. Kaltę bandyta neigti. Galima buvo įtarti, kad bus kratomasi atsakomybės", – prisiminė komisariato vadovas.

Kurorto pareigūnams tokio pobūdžio konfliktus tenka aiškintis kone kas antrą vakarą.

Dažnai pasitaiko ir tokių atvejų, kai abi konflikto pusės sunkiai pamena nakties įvykių chronologiją dėl itin sunkaus girtumo.

"Ir viena, ir kita pusė turi ko pasimokyti. Jaunimas labai dažnai baruose elgiasi įžūliai. Geriama nejaučiant saiko", – pastebėjo A.Katkauskas.

Tai ne pirmas atvejis, kai vyrų poilsis kurorte baigiasi tragiškai.

2015 m. Šventojoje žinomame bare "Titanikas" paslaptingai buvo sužalotas atvykėlis vilkiko vairuotojas. Vyras buvo sumuštas iki komos, į smegenis buvo išsiliejęs kraujas.

GALERIJA

  • Baro vadovas paauklėjo jaunuolį – šis neteko akies
  • A.Katkauskas.
Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Q

Tokius sodinti reikia. Ką jiema dviems ta bauda reiškia... per metus ir atsilygins ...o poto nenustebčiau kad ir dar pasikartotu nusikaltimu..

Q

Tokius sodinti reikia. Ką jiema dviems ta bauda reiškia... per metus ir atsilygins ...o poto nenustebčiau kad ir dar pasikartotu nusikaltimu..

nuomone

Viena iš daugelio apsurdiškų situacijų ant Lietuvos žemės...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS