Bėglys slėpėsi pas Klaipėdos čigonus | kl.lt

BĖGLYS SLĖPĖSI PAS KLAIPĖDOS ČIGONUS

Policija visada gudresnė ir net po kelerius metus užtrukusių paieškų nusikaltėlį ji randa bei pasiunčia už grotų. Tokia išvada peršasi sužinojus daugybę nusikaltimų įvykdžiusio ir nuo pareigūnų tarp Klaipėdos čigonų pasislėpti bandžiusio armėno istoriją.

Gyveno vagiliaudamas

37-erių Arsenas Ogandžanjanas 2015 m. gyveno Plungės rajone, turėjo draugę, pora sugyveno porą vaikučių ir viskas lyg ir buvo neblogai iki tol, kol vyras pradėjo vagiliauti.

Vogdavo iš sandėliukų, namų. Taip jis tapo įtariamuoju, o netrukus ir teisiamuoju ne vienoje baudžiamojoje byloje.

Kai suprato, kad gali netekti laisvės, A.Ogandžanjanas pradėjo slapstytis. Nebegalėdamas legaliai dirbti, jis ėmėsi gudresnių nusikaltimų.

Pavogęs svetimą piniginę, kurioje buvo savininko asmens tapatybės ir banko kortelės, jis sumanė pasipelnyti.

Pateikęs ne savo dokumentą Palangoje jis nuomojosi dviračius, riedžius, tačiau savininkams jų negrąžindavo, o parduodavo.

Svetimšalis bandė ištuštinti ir svetimą banko sąskaitą, naudodamasis pavogta banko kortele.

Taip jis tapo įtariamuoju dar keliose bylose.

Čigonai laikė savu

Pabėgęs nuo galimų bausmių, kurias jam turėjo skirti Plungės rajono apylinkės teismas, šis vyras pasislėpė Klaipėdoje.

Tačiau pareigūnai apie tai patikimų žinių neturėjo, manyta, kad jis galėjo sprukti į užsienį. Todėl buvo išduotas Europos arešto orderis, pradėta tarptautinė šio asmens paieška.

Pats A.Ogandžanjanas žinojo, kad yra ieškomas, tad stengėsi maskuotis: užsiaugino barzdą, vengė į lauką išeiti dieną, nešiojo akinius nuo saulės.

Vyras susirado naują draugę – jauną uostamiesčio čigonę. Savo bendruomenės narius mergina tikino, kad jos sugyventinis – taip pat čigonas.

Klaipėdoje jis ėmėsi naujos veiklos, klastojo dokumentus, sukčiavo. Mat savo bičiulių pažįstamus šis žmogus įkalbėdavo paskolinti jam savo asmens dokumentus.

Nieko neįtariantys žmonės net nenutuokė, kad jam šių dokumentų reikėjo brangiems telefonams ir kompiuteriams iš telekomunikacijų bendrovių pirkti.

Komunikabilus ir mokantis įtikinti žmones armėnas taip ne kartą pasinaudojo svetimais dokumentais.

Suktybė paaiškėjo, kai nieko nenutuokiantys žmonės sužinojo, kad yra skolingi už daiktus, kurių nepirko.

Žmonės, kurie jam skolindavo savo dokumentus, nežinojo net tikrojo šio vyro vardo, ką jau kalbėti apie pavardę. Daugelis jį vadino tiesiog Maksu.

Laukia daug bėdų

Demaskuoti sukčių ir vagį padėjo budrūs klaipėdiečiai. Mat jo portretas puikavosi pasislėpusių nuo atsakomybės asmenų interneto galerijoje.

Vieną dieną į policiją paskambinęs klaipėdietis papasakojo, kad yra šį žmogų matęs ir žino, kaip jį būtų galima susekti.

Policininkai paspendė armėnui spąstus suvilioję jį darbu. Mat buvo žinoma, kad jis ieško tam tikrų darbų.

Kai A.Ogandžanjanas atėjo tartis, jo jau laukė pareigūnai.

Tada vyras pripažino neabejojęs, kad vieną dieną įklius.

Dabar jo laukia ne mažiau kaip 15 baudžiamųjų bylų, daugelis nukentėjusiųjų norės, kad jiems būtų priteista pinigų.

Jau dabar įtariamojo laukia pataisos namai, kur armėnas turės kalėti pusketvirtų metų už vagystes.

Gruzinas lietuviška pavarde

Besislapstančių nusikaltėlių ieškantys pareigūnai pasakojo, kad lietuvių asmens tapatybės dokumentai Vakarų Europos valstybėse yra geidžiama prekė.

Jais naudojasi čia natūralizuotis norintys trečiųjų šalių gyventojai.

Kartą būta atvejo, kai atvykę į vieną Europos valstybę mūsų pareigūnai turėjo parsigabenti ilgokai ieškoto dėl nusikaltimų lietuvio.

Tačiau svetimoje šalyje jie pamatė tamsaus gymio vyrą, kuris nesugebėjo ištarti nė vieno žodžio lietuviškai, nors dokumentuose buvo įrašyta lietuviška pavardė.

Žmogus bandė suktis aiškindamas, kad augo mišrioje šeimoje, kad jo tėvas buvo kariškis, todėl jis neišmokęs motinos kalbos.

Kai sužinojo, kad Lietuvoje jo pavarde vadinamo žmogaus laukia kalėjimas, jis kaipmat prisipažino esąs gruzinas ir įsigijęs lietuvio dokumentus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS