Buvusi Klaipėdos rajono bibliotekos vadovė bus teisiama dėl piktnaudžiavimo tarnyba | kl.lt

BUVUSI KLAIPĖDOS RAJONO BIBLIOTEKOS VADOVĖ BUS TEISIAMA DĖL PIKTNAUDŽIAVIMO TARNYBA

Buvusiai Klaipėdos rajono viešosios bibliotekos vadovei Indrai Tamašauskienei teks stoti prieš teismą dėl įtarimų piktnaudžiavus tarnyba.

Jau perdavė teismui

Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras teismui perdavė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų tirtą baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba pareikšti dabar jau buvusiai Klaipėdos rajono savivaldybės bibliotekos vadovei I. Tamašauskienei.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir jį organizavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Tyrimą atliko STT Klaipėdos valdybos pareigūnai. Tai ketvirtadienį pranešė Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Meras kreipėsi į STT

Pirminę informaciją apie Jono Lankučio viešosios bibliotekos vadovės veiklą STT pranešė Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas, po jo kreipimosi buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Atlikto ikiteisminio tyrimo duomenimis, viešosios bibliotekos buvusi vadovė, neturėdama teisinės galimybės paskirti sau premijos, galbūt pasinaudojo jai pavaldžiais darbuotojais ir taip gavo turtinės naudos.

Galiu pasakyti tiek, kad esu visiškai rami dėl vykstančio proceso.

Šaltinių teigimu, esą biudžetinėje įstaigoje planas premija pamaloninti bibliotekos direktorę kilo po to, kai kai kurioms įstaigos darbuotojoms I. Tamašauskienė pasirašė įsakymus skirti priedus.

Pati vadovė sau negalėjo skirti jokių priemokų.

Esą tuomet ir kilo idėja paskirti trims darbuotojoms dvigubai didesnes priemokas nei kitoms, o šios, kaip įtariama, sutarė grynaisiais atiduoti pinigus direktorei.

Jaučiasi rami

Pati I. Tamašauskienė dienraščiui yra teigusi, jog nesijaučia nieko nusikalstamo padariusi.

Žurnalistams buvusi direktorė aiškino, kad jaučiasi rami.

„Labai norėčiau išsamiau pakomentuoti ikiteisminio tyrimo eigą, tačiau negaliu to daryti, nes esu pasirašiusi pasižadėjimą. Galiu pasakyti tiek, kad esu visiškai rami dėl vykstančio proceso – net nesinaudoju advokato pagalba“, – tuomet tikino I. Tamašauskienė.

Prokuratūra pranešė, kad tyrimo metu surinktų duomenų visuma leidžia pagrįstai įtarti, kad I. Tamašauskienė trims minėtos įstaigos darbuotojams paskyrė didesnes premijas, nei buvo numatyta darbuotojų skatinimo projekte, ir įkalbėjo juos dalį gautos išmokos perduoti jai.

Įtariama, kad taip moteris esą galėjo neteisėtai gauti daugiau nei pusę tūkstančio eurų.

Dėl tokių įgaliojimus viršijančių savanaudiškų veiksmų didelę reputacinę žalą patyrė viešoji biblioteka, taip pat ir įstaigos steigėja – Klaipėdos rajono savivaldybė.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas, būdamas valstybės tarnautojui prilygintu asmeniu, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi arba viršijo įgaliojimus, siekdamas turtinės ar kitokios asmeninės naudos, numato baudą arba laisvės atėmimą iki septynerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Bylinėjosi dėl atleidimo

I. Tamašauskienės pavardė viešumoje plačiau nuskambėjo po to, kai neteko bibliotekos vadovo pareigų, praradus Klaipėdos rajono mero pasitikėjimą.

Tuometė direktorė užfiksuota esą atostogų metu besinaudojusi tarnybiniu automobiliu, kuris net nebuvo pažymėtas specialiu lipduku, kad priklauso biudžetinei įstaigai.

I. Tamašauskienė atleidimo faktą skundė teismui, bet šis konstatavo, kad direktorė atleista teisėtai.

Teisme I. Tamašauskienė teigė, kad esą su ja galėjo būti susidorota, nes jos vyras Vytautas Tamašauskas tuomet buvo paskelbęs, jog kandidatuoja į Klaipėdos rajono mero postą.

GALERIJA

  • Asociatyvi nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Jonas

Seimą ir vyriausybę reikėtų įdėmiau tarnyboms peržvelgti,reistų reiktų manau ,kokius 80 %...

Kaip paraso kad bus teisiama,

Tai tik juokas ima is tokiu cirku...

siaubas

Bibliotekos vadovė...Knygų karalystėje dirbo, lyg ir išsilavinusi, išmintinga bei sąžininga turėjo būti...Deja deja, pas mus viskas kiaurai perpuvę - nuo prezidento iki bibliotekininkų...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS